Bouw WTC stationsgebied start nog deze maand | De Utrechtse Internet Courant Bouw WTC stationsgebied start nog deze maand | De Utrechtse Internet Courant

Bouw WTC stationsgebied start nog deze maand

Bouw WTC stationsgebied start nog deze maand
Impressie van het WTC in het stationsgebied
Nog deze maand wordt er begonnen met de bouw van het WTC-gebouw in het stationsgebied. Dat heeft wethouder Victor Everhardt zojuist laten weten. In het eerste kwartaal van 2018 moet het grote kantoor af zijn.

Nog deze maand wordt er begonnen met de bouw van het WTC-gebouw in het stationsgebied. Dat heeft wethouder Victor Everhardt zojuist laten weten. In het eerste kwartaal van 2018 moet het grote kantoor af zijn.

Het WTC wordt een duurzaam bedrijfsverzamelgebouw met 19 verdiepingen kantoorruimte en komt te staan op de plek waar kantoorpand Leeuwensteyn de laatste maanden is afgebroken.

Er werken straks tweeduizend mensen in een mix van grotere en kleinere bedrijven en organisaties. Het gebouw wordt 70 meter hoog met in totaal 19 verdiepingen. De onderste drie daarvan zijn openbaar met horeca en vergaderplekken.

Het gebouw voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnormen. Op het dak komen bijvoorbeeld zonnecellen. De verlichting is LED en brandt niet in lege ruimtes. De warmte wordt duurzaam opgewekt en het hele gebouw gebruikt zo weinig mogelijk energie.

Wethouder Victor Everhardt (Stationsgebied): “Ervaringen met andere WTC gebouwen laten zien dat deze werken als aanjager van banengroei; de gebruikers zijn vooral kleine bedrijfjes die uitgroeien tot grote bedrijven. Het is ook een bevestiging van ons aantrekkelijke vestigingsklimaat. Met het WTC Utrecht wordt dat nog aantrekkelijker.”

Gezamenlijke fietsenstalling

In het gebouw komt ook een fietsenstalling voor 800 fietsen. Deze stalling wordt aangesloten op de fietsenstalling Jaarbeursplein. Beide stallingen hebben dan dezelfde ingang. De niet-bezette plekken in de WTC-stalling kunnen worden gebruikt door de bezoekers van de stalling Jaarbeursplein. Het autoparkeren wordt opgelost in de te bouwen parkeergarage aan het Jaarbeursplein.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Jeroen de vries

  Nou dat is mooi, we hebben tenslotte een groot tekort aan kantoorruimte in Utrecht.
  Net zoals aan hippe hamburgertenten, bakfietsen en gesubsidieerde culturele instellingen. Doe daar nou eindelijk eens iets aan, gemeente politiek. Meer, meer, meer …..

 2. FD

  Bizar, zo pal voor het stadskantoor.
  En dan weer die fietsenstalling, wat is het verdienmodel daarvan ?

 3. Stef

  Dat het gebouw duurzaam is, werkgelegenheid creëert, horeca en fietsenstallingen heeft, is natuurlijk allemaal prima. Maar kan ook iemand verklaren waarom dit gebouw op zo’n onlogisch plek wordt gezet, pal voor het Stadskantoor? Waarbij de gebouwen ook nog eens qua kleur en stijl totaal niet bij elkaar passen. Hoe kan zoiets nou toch gebeuren en waarom ziet bijv een wethouder dat ook niet?

 4. MichielK

  @FD: heb je wel eens gezien hoe druk het vaak is in de huidige fietsenstalling Jaarbeursplein? Wat uitbreiding ervan is echt geen overbodige luxe.

 5. herman

  Met deze kolos zijn we er nog niet…
  Nog net zichtbaar is een nog te bouwen klomp beton links van het WTC en het streepje lucht tussen dit en het WTC gebouw wordt ook een donker vlak zodra alles tussen Sypesteinkade en kantoor gemeente Utrecht is volgeplempt met hoge beton klompen….

 6. John

  Veel te dicht naast het stadskantoor. Idioot gewoon. Jammer…

 7. ACTK

  Waarom klinkt de titel van dit stuk mij als een dreigement in de oren…?

 8. Peter

  Uitstekend plek voor zo’n gebouw. Al die baby-wolkenkrabbers aan de Jaarbeurszijde versterken elkaar. En ze zorgen straks voor een aardige skyline, ver genoeg verwijderd van de Dom. Juist door de kantoren daar te plaatsen blijft het centrum gezond en bruisend, terwijl de binnenstad haar compacte en historische karakter kan behouden.

 9. René

  Er gaan een aantal ambtenaren in de schaduw zitten een deel van hun werkdag op deze manier…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).