Bouwbedrijf maakt ruimte voor nieuwe woningen aan Hogenoord en plannen voor fietsstraat | De Utrechtse Internet Courant Bouwbedrijf maakt ruimte voor nieuwe woningen aan Hogenoord en plannen voor fietsstraat | De Utrechtse Internet Courant

Bouwbedrijf maakt ruimte voor nieuwe woningen aan Hogenoord en plannen voor fietsstraat

Bouwbedrijf maakt ruimte voor nieuwe woningen aan Hogenoord en plannen voor fietsstraat
Bouwbedrijf Van Miltenburg aan de Hogenoord in Pijlsweerd gaat vertrekken en er komen woningen voor in de plaats. Er is ruimte voor 16 woningen en ook zal de straat een fietsstraat worden.

Bouwbedrijf Van Miltenburg aan de Hogenoord in Pijlsweerd gaat vertrekken en er komen woningen voor in de plaats. Er is ruimte voor 16 woningen en ook zal de straat een fietsstraat worden.

De loods en twee bedrijfswoningen aan de Vecht zullen plaatsmaken voor overwegend middeldure koopappartementen, aangevuld met enkele koopwoningen in de vrije sector. Dat staat in de plannen waarmee de gemeente Utrecht heeft ingestemd. De initiatiefnemer gaat nu de omwonenden betrekken.

“Door het verdwijnen van het bouwbedrijf en het bouwen van woningen, ontstaat er een prettiger leefklimaat voor de omwonenden in deze buurt”, zegt wethouder Klaas Verschuure over de plannen. “Met het bouwen van woningen in het middeldure segment draagt dit plan ook bij aan de variatie van het woningaanbod.”

Fietsstraat

De nieuwe woningen moeten per auto via de Schouwweteringstraat bereikbaar worden. De Hogenoord, waar nu nog de busjes van het bouwbedrijf rijden, wordt in de toekomst als fietsstraat ingericht.

De plannen aan de Hogenoord bieden ook kans om de speeltuin aan de Schouwweteringstraat te verbeteren en een verbinding voor fietsers en voetgangers aan te leggen tussen de Schouwweteringstraat en de Hogenoord.

8 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Wat jammer, mooie panden. Krijg je zielloze nieuwbouw voor terug ?

 2. JdV

  @Katja: Inderdaad, een wonder van architectuur, die loods en dat ijzeren hek. Ik denk niet dat Utrecht zonder dat kan voortbestaan.
  On topic: wat is het verschil tussen middeldure koopapartementen en koopwoningen in de vrije sector precies?

 3. Katja

  Bedoel natuurlijk het witte gebouw.

 4. Koel Hoofd

  Zielloze nieuwbouw met gevaarlijke en zeer milieuonvriendelijke infrastructuur met dank aan GL en D66.

 5. Bernhard

  Stop a.u.b. met de verkwisting van gemeenschapsgeld aan de zogeheten ‘fietsstraten’. Verderop langs de Vecht hebben klinkers ook moeten wijken voor het welbekende oranje asfalt. Fietst dat lekkerder? Ja, maar verder heeft het geen enkele meerwaarde. Die miljoenen zijn elders beter besteed.

 6. Rob H.

  @Bernard: Alleen rammel je op dat stuk bijna van de fiets af, dus daar mag wel wat een gebeuren. En waarom dan niet doorpakken.

 7. Koen

  @Katja, waaruit maak je op dat deze witte woningen gaan verdwijnen?

 8. Henk

  @ koen: eerste zin van de 2e alinea wellicht?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).