Bouwen, bouwen en bouwen; hier wordt in 2022 gebouwd in Utrecht Bouwen, bouwen en bouwen; hier wordt in 2022 gebouwd in Utrecht

Bouwen, bouwen en bouwen; hier wordt in 2022 gebouwd in Utrecht

Bouwen, bouwen en bouwen; hier wordt in 2022 gebouwd in Utrecht
Archieffoto Wisselspoor
Utrecht groeit hard en daarom moeten er veel huizen bijkomen. De gemeente heeft de ambitie uitgesproken om tot 2040 het totale woningaanbod met maar liefst 57.000 te vergroten. Maar die nieuwe Utrechters hebben niet alleen onderdak nodig; met de groei van de stad neemt namelijk ook de vraag naar voorzieningen toe. Op veel plekken in de stad wordt dan ook gebouwd. Dit jaar zullen een aantal van die projecten worden afgerond en op andere plekken gaat juist dit jaar de eerste schep in de grond. Hieronder een overzicht van de bouwprojecten die in 2022 worden opgeleverd of waarvan de plannen zover gevorderd zijn dat ze hoogstwaarschijnlijk dit jaar beginnen.

Utrecht groeit hard en daarom moeten er veel huizen bijkomen. De gemeente heeft de ambitie uitgesproken om tot 2040 het totale woningaanbod met maar liefst 57.000 te vergroten. Maar die nieuwe Utrechters hebben niet alleen onderdak nodig; met de groei van de stad neemt namelijk ook de vraag naar voorzieningen toe. Op veel plekken in de stad wordt dan ook gebouwd. Dit jaar zullen een aantal van die projecten worden afgerond en op andere plekken gaat juist dit jaar de eerste schep in de grond. Hieronder een overzicht van de bouwprojecten die in 2022 worden opgeleverd of waarvan de plannen zover gevorderd zijn dat ze hoogstwaarschijnlijk dit jaar beginnen.

Wilhelminawerf

De bouw van de Wilhelminawerf in de Merwedekanaalzone wordt dit jaar afgerond. Er staan dan drie gebouwen met in totaal 167 appartementen. De eerste bewoners hebben vorig jaar al de sleutel van hun nieuwe huis ontvangen. In januari en februari van dit jaar wordt de haven uitgegraven. De nieuwe bewoners die in het bezit zijn van een boot kunnen die hier straks neerleggen. In maart wordt de definitieve bestrating aangelegd. Ook komt er in de Wilhelminawerf een horecapaviljoen en een parkeergarage voor bewoners.

De Wilhelminawerf is slechts een onderdeel van de Merwedekanaalzone. Een ander onderdeel is de groene en autovrije stadswijk Merwede. In dit gebied tussen het Merwedekanaal en Transwijk moet straks plek zijn voor 12.000 mensen. De plannen voor Merwede worden begin dat jaar voorgelegd aan de gemeenteraad en zodra de leden groen licht geven, kan de grond dit jaar gereed worden gemaakt voor de bouw. De daadwerkelijke bouw zou dan in 2023 starten.

Een ander onderdeel van de Merwedekanaalzone is het wooncomplex Concorde. Voorheen stond hier, bij de Beneluxlaan en de Vliegend Hertlaan, een oud kantoorpand, maar daar is vorig jaar de sloopkogel ingegaan. Halverwege 2022 staat de bouw van Concorde gepland. In de twee blokken komen in totaal 215 appartementen, die variëren in prijsklasse. Ook krijgen de bewoners een gemeenschappelijke binnentuin en een parkeergarage.

Vorig jaar werd nog een oude pannenfabriek gevonden op de Kruisvaartkade

Kruisvaartkade
Aan de Kruisvaartkade, het gebied tussen de Kruisvaart en de busbaan, wordt dit jaar gestart met de bouw van de eerste twee woonblokken. In de eerste plannen die door de ontwikkelaar werden ingediend was nog te lezen dat er in totaal zeven gebouwen zouden komen, maar vorig jaar is dat teruggebracht tot zes. Zoals het er nu uitziet komen alle woonblokken naast elkaar te staan aan het water. In het gebied komen straks in totaal 600 huizen die variëren in grootte, indeling en prijsklasse.

Omdat één blok vervalt, ontstaat er meer ruimte in het gebied. Tijdens de werkzaamheden wordt die ruimte gebruikt als bouwplaats, maar in de toekomst geeft het meer mogelijkheden om een fietstunnel tussen de Nicolaas Beetsstraat en de Dichterswijk aan te leggen. Ook kan door het weglaten van één bouwblok de groene verbinding met het Hefbrugpark richting de spoorzone worden versterkt. Het is de bedoeling dat het hele project in 2026 is afgerond.

Cartesiusdriehoek

In de Cartesiusdriehoek nabij station Zuilen is de bouw van de nieuwe buurt al in volle gang. Het project, dat onder meer bestaat uit de bouw van 2.800 woningen, twee parken, verschillende voorzieningen en een fietstunnel, is opgedeeld in fases. In mei vorig jaar zijn de werkzaamheden in fase 1 gestart. Die behelst 322 woningen die ten zuidoosten van het CAB-gebouw komen. Het bestemmingsplan voor fase 2 tot en met 6 is eind 2021 vastgesteld door de gemeenteraad. De ontwikkelaars moeten nu de vergunningen voor de bouw aanvragen en de gemeente zegt te verwachten dat de eerste schop voor de werkzaamheden in de laatste fases nog dit jaar de grond ingaan. In fase 2-6 komen ongeveer 2.500 woningen, een school en sporthal, winkels, horeca en culturele voorzieningen. Ook het monumentale CAB-gebouw is onderdeel van deze plannen. Als alles straks klaar is moet het een gebied een zogenoemde Blue Zone zijn. Dit zijn gebieden op de wereld waar mensen aantoonbaar langer gezond en gelukkig leven. De lessen die de wetenschap daaruit heeft gehaald worden in Cartesiusdriehoek toegepast.

Wisselspoor

Vlakbij de Cartesiusdriehoek wil de gemeente dit jaar ook weer gaan bouwen op het oude bedrijventerrein van NS dat tussen de 2e Daalsedijk en het spoor ligt. In een deel van dit gebied is al gebouwd aan de nieuwe autoluwe wijk Wisselspoor. Als alles volgens planning verloopt, wordt dit jaar begonnen met de werkzaamheden aan de deelgebieden 2 tot en met 4. Er moeten in totaal 1.050 woningen, 28.000 vierkante meter aan culturele- en maatschappelijke voorzieningen, creatieve bedrijvigheid en horeca komen. Ook komen er twee parken en een nieuwe fietstunnel die deze wijk verbindt met de Cartesiusdriehoek. Bijna alle bestaande gebouwen op het oude bedrijventerrein blijven volgens de gemeente staan.

De Kwekerij
Ook het project De Kwekerij bestaat uit meerdere fases. In dit gebied aan de Burgemeester Fockema Andreaelaan komen in totaal zo’n 1.150 woningen voor zowel starters als studenten. De eerste fase, die de bouw van 318 studio’s voor studenten inhield, is sinds 2020 afgerond. Het startsein voor de bouw van de tweede fase is in maart 2021 gegeven. Deze 244 woningen voor starters worden dit voorjaar opgeleverd. De laatste twee fases van het project De Kwekerij, het verbouwen van het voormalige KPN-gebouw, start dit jaar. Hier komen ongeveer 600 huurwoningen in voor studenten en starters.

De Kwekerij wordt duurzaam ontwikkeld door SSH en Jebber. Dat betekent onder andere dat de energie voor de woningen op De Kwekerij zoveel mogelijk lokaal zal worden opgewekt. Op de daken van alle woongebouwen komen zonnepanelen. Ook bijzonder; de voormalige atoombunker wordt hergebruikt als waterberging en vijver. Een aantal daken wordt als ‘groen dak’ uitgevoerd. Er komen deelauto’s, deelfietsen en deelscooters op De Kwekerij, zodat er zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van eigen vervoersmiddelen.

Johan Wagenaarkade

Vlak voor het eind van 2021 heeft het college groen licht gegeven voor de bouw van drie woonblokken aan de Johan Wagenaarkade. Woningcorporatie Mitros is van plan om in dit gebied aan het Amsterdam-Rijnkanaal in Oog in Al drie woonblokken met 54 sociale huurwoningen te bouwen. Op deze plek stonden drie blokken van zogenoemde duplexwoningen, met in totaal twintig adressen. Deze blokken waren volgens de gemeente verouderd. Naast het plan om woningen te bouwen wil de gemeente ook een deel van de rijbaan van de Johan Wagenaarkade opheffen zodat de blokken in een groene omgeving kunnen komen te staan. Met het opheffen van een deel van de rijbaan moet ook de zogenoemde verkeerscirculatie in de wijk worden aangepast. Zo moet een knip ter hoogte van de Dafne Schippersbrug ervoor zorgen dat de wijken goed bereikbaar en leefbaar blijven. Voordat dit project van start kan gaan moet de gemeenteraad de plannen goedkeuren.

Geluidswal Veldhuizen

Van een heel andere orde dan bovenstaande projecten is de aanleg van de geluidswal – en scherm langs de rijksweg A12 bij Veldhuizen. Dit project, dat aan het verlengde van de bestaande wal wordt gebouwd, heeft een lengte van ongeveer 660 meter en is 12 meter hoog. Een deel bestaat uit opgehoopte grond en een ander deel uit een scherm. Zoals de naam al doet vermoeden, moet de geluidswal ervoor zorgen dat de bewoners van Veldhuizen minder overlast ervaren van het verkeer dat op de A12 rijdt.

Over de gehele geluidswal, dus zowel het nieuwe als het oude deel, komt een zonneveld dat zich uitstrekt over 1,5 kilometer. In november 2018 is gestart met de bouw van het nieuwe deel en het project wordt dit jaar afgerond.

 

Gekoppelde berichten

27 Reacties

Reageren
  1. RABE

    Wordt er bij de bouw ook rekening gehouden met pensionado’s die naar een tussen voorziening willen verhuizen. Geef mij een betaalbaar appartement met 2 slaapkamers in de buurt van een supermarkt en ik laat een eengezinswoning achter. Zover wordt in Utrecht nog niet nagedacht, dus ik blij zitten waar ik zit voor een prikkie. Mensen die een woning zoeken moeten nog meer bij de gemeente klagen, misschien……..heel misschien wordt er dan aan de wensen van de mensen gedacht.

  2. Wim Vreeswijk

    57.000 woningen extra vóór 2040. Uitgaande van 3 personen per woning komen we 171.000 extra inwoners terwijl we volgens Metatopos al 9e staan we landelijk qua bevolkingsdichtheid met 3600 inwoners per vierkante kilometer. Nu al stikken we vanwege de toenemende onleefbaarheid in onze stad en staan we landelijk, ná Amsterdam op een zeer kwalijke 2e plaats qua vluchtende jonge gezinnen naar meer betaalbare woningen in andere provincies. En dat allemaal vanwege de inwonertal gerelateerde honderden miljoenen subsidie uit het gemeentefonds van de Rijksoverheid. Ze vergeten echter dat deze subsidiekraan niet onuitputtelijk is en door Brussel landelijk begrensd is tot 60% van het Bruto binnenlands Product (BBP) waardoor er nu al landelijk gewerkt aan een zogeheten herijking van de subsidies aan alle 352 gemeenten w.o. Utrecht. Zo vernam ik dat vorig jaar uit de begroting Almelo en ook onlangs van de nagenoeg failliete gemeente Vianen die een zeer oude claim van een bouwbedrijf niet meer op kan hoesten. Men overweegt dan ook om eigen onroerend goed (wat overigens een private taak is) dan maar in de verkoop te zetten. Wat een armoede zeg !

  3. Willem

    @rabe: precies wat ik ook dacht… doe mij een tof appargement in het beurskwartier, alles lekker gelijkvloers, huiskamer, slaapkamer en werkkamer. Tuin hoef ik niet meer. Laat ik een supertof huis achter voor een gezin met 5 kinderen…
    Bouwen voor senioren is de oplossing!

  4. Koel Hoofd

    “Als alles straks klaar is moet het een gebied een zogenoemde Blue Zone zijn. Dit zijn gebieden op de wereld waar mensen aantoonbaar langer gezond en gelukkig leven.”

    Die claim is al lang wetenschappelijk weerlegd omdat wetenschappelijk bewijs daarvoor ontbreekt. Het enige wat wel vaststaat is dat gewoon gevarieerd eten met de schijf van 5 en voldoende lichaamsbeweging (wat we hier tot in de jaren tachtig doodnormaal vonden) bijdraagt aan gezondheid.

    Dan is er nog iets, de in het verleden (rond de eeuwwisseling NB!) geïdentificeerde Blue zones zijn afgelegen/geïsoleerde en onderontwikkelde gebieden. Namelijk eilandjes en schiereilanden in dun bevolkte gebieden met bergen en zeelucht en geen zware industrie in de buurt of andere moderne milieuvervuiling, met een ouderwetse traditionele levensstijl.
    Dus:
    – geen studie met carrière en drukke banen die geld opleveren, maar laaggeschoolde keuterboertjes en vissers met mager inkomen
    – geen fietsen, eBikes auto’s of OV, maar altijd overal lopen in bergachtige gebieden.
    – geen fast food of prefab eten of thuisbezorgd, maar elke dag koken met natuurlijke onbewerkte ingrediënten, primair zelf gekweekt, gevangen en geslacht.
    – geen TV, computer of social media die 24/7 de harde wereld vol ‘ongoddelijke verleiding’ de huiskamer binnenbrengt, maar echte sociale activiteiten met echte mensen die elkaar van haver tot gort al hun hele leven kennen.
    – geen tijdsdruk omdat alles gisteren al gedaan moest zijn maar: een taak duurt net zo lang totdat de taak af is.

    En om het feest helemaal compleet te maken, Loma Linda de Blue zone in California, is een kolonie 7e dag adventisten. Dus same-sex couples zijn daar niet welkom, ook al drinken en roken ze niet en eten ze ook geen vlees.

    Dat legt wel een bommetje onder onze moderne leefwijze waar de inclusieve millennial helemaal niet meer zonder kan. Kortom, “terug naar het stenen tijdperk want dan leef je lang en gelukkig” gaat niet meer werken in onze moderne maatschappij. Sterker nog, mannen in de Blue zone Okinawa Japan die 20 jaar geleden nog stokoud werden, worden tegenwoordig net zo oud als de rest van Japan. Okinawa is dus geen Blue zone meer omdat ook daar het gemak en comfort van de moderne tijd is gearriveerd.

    Dat maakt de Cartesiusdriekhoek in centrum Utrecht een blue zone noemen tot een hoax.
    Zo niet pure oplichting omdat er geld wordt gevraagd om in die binnenstedelijke (NB! de meest ongezonde locatie mogelijk o.a. vanwege de bevolkingsdichtheid) Blue zone te kunnen wonen waar mensen gezond meer dan 90 jaar oud worden en altijd gelukkig zijn, terwijl de realiteit is dat ze net zo oud zullen worden en net zo gelukkig zullen zijn als de gemiddelde Nederlander wiens levensverwachting net is gedaald dankzij Covid 19.

    Waarom hebben we in onze stad al sinds 2006 politieke partijen aan de macht die deze onzin als waarheid verkopen?
    Terwijl ze intussen de laagopgeleide arme mensheid de stad uit jaagt vanwege milieu en klimaat en tegelijkertijd de mensen die er wel kunnen blijven wonen actief aanzet tot een ongezonde leefstijl in de eigen belevingsbubbel? Want een torenflat met ingebouwde voorzieningen zodat mensen alles onder handbereik hebben en nooit meer buiten hun eigen belevingsbubbel hoeven te komen, is per definitie een bijzonder ongezonde leefomgeving.
    Dat is wel een les wat we uit de Blue zone bullshit kunnen leren.

  5. TJA…

    Afgelopen dagen hebben we kunnen lezen dat het goed zou zijn als er meer voor de (wat welgestelde) senioren wordt gebouwd. Werd ook door diverse partijen onderkend.
    Waar zien we dat terug in wat er nu gebouwd gaat worden

  6. Utrechtvoorutrecht

    @TJA Het hele Beurskwartier? OV en voorzieningen bij de hand, gelijkvloers, onderhoudsarm. Wat mis je nog? Of moet het goedkoper?

  7. Karobin

    t’ is niet kwestie van “willen” maar
    “kunnen” voor deze groep waar ik ook in zit

  8. UTRECHTSE JANTJE

    Beste @ Rabe en @ Willem Helemaal eens met jullie hoor … Ik heb er niet meer op gewacht , ik kaartte dit 10 jaar geleden al eens aan , en ben toen ook uit Utrecht vertrokken richting Drenthe en heb nu alles wat mijn hartje begeerde , ‘n fijne bungalow met tuin en carport … En alles gelijkvloers …. Ook ik , liet ‘n ruime woning met 3 verdiepingen achter , maar wat heb je aan die ruimte , als je er géén gebruik meer van maakt , en nu is ‘n ander er weer blij mee !!!

  9. Willem

    @utrechtse jantje: lucky you! Drenthe is prachtig!
    @utrechtvoorutrecht: nee hoor, het hoeft niet per se goedkoper, maar iets groter dan 70/80 m2 zou wel fijn zijn. Ik ga verdorie niet in een veredelde studentenflat zitten!

  10. Massegast

    Als ik het artikel met reacties op een aantal trefwoorden doorzoek, dan vind ik niets. Maar het zijn wel de sturende krachten achter deze bouwboom. RENTE: waar is nog een goed renderende belegging te vinden: op de aandelenmarkt en de huizenmarkt. IMMIGRATIE: meer dan 100.000 immigranten per jaar in NL en die gaan niet – op een aantal asielzoekers na – in Ter Apel wonen. Die gaan wonen waar gewerkt, dan wel gestudeerd kan worden. En dat is o.a. in ons ‘beloved’ Utrecht. (Ik ga er verdorie steeds meer Engels door praten zeg….) Maar er komen andere tijden, zong Boudewijn de Groot al. Bij stijgende rente zoeken de beleggers hun heil elders en hoe lang de immigranten en hun financiers het volhouden, dat weet ik niet. In andermans portemonnee kun je niet kijken, zou mijn goede vader zeggen. Maar bij stijgende rente zakt ook de economische groei weg. En de bouwboom in Utrecht is ‘coming to a close’.

  11. Joey

    Jantje.

    Leuk dat, maar dan woon je tussen de mestven boeren. Echt niks te doen

  12. Erica

    Beste Duic, hoe maken jullie zo’n overzicht? Ik mis de complete woningbouw in Leidsche Rijn terwijl jullie wel de geluidswal daar noemen. In LR wordt in 2022 nog heel wat opgeleverd. Met name in Leidsche Rijn Centrum en Terwijde gaat het om forse projecten; hoofdzakelijk appartementen

  13. Erin

    @ massegast: wat is je punt?

  14. Scherpschutter

    Kortom; de gemeente bouwt veel en veel te weinig en de komende jaren is er geen enkel uitzicht op het oplossen van de woningproblematiek. De paar huisjes die hier genoemd worden zijn nog niet een druppel op een gloeiende plaat. Het dekt de immigratie niet eens.

    Ga eens wat bouwen. In gelul kun je niet wonen.

  15. Speak Up

    @ Misschuttert

    De gemeente bouwt sowieso niets. Dat is uit besteed aan door jou zo geliefde vrije markt (die er een potje van maakt).

  16. Rob H.

    Ik meende dat ik laatst iemand hoorde zeggen dat de gemeente plantsoenen moet harken en de (woning)markt aan de markt moest overlaten.

  17. Erwin

    Huh is scherpschuttert van zijn geloof gevallen?!?! Roept hij nu de plantsoendienst op om huizen te gaan bouwen?!

  18. Wies

    Er zijn inderdaad veel appartementen in aanbouw in de prijsklasse voor starters. Maar daar zullen met name starters in trekken bij gebrek aan alternatieven denk ik. Voor senioren zijn die appartementen vaak net niet ruim/betaalbaar genoeg om ze over de streep te trekken om het gezinshuis op te geven. Voor echt welgestelde senioren zijn er voldoende prachtige appartementen/penthouses in aanbouw in de Randstad.

    De gemeente is heel belangrijk in het proces Speak Up: de gemeente stelt eisen (zoveel % sociale huur, middenhuur, etc.) en bepaalt bovendien de prijs voor de grond, de ECB bepaalt indirect (zoals veel andere centrale banken in de wereld) wat een huis kost door aan de renteknop te draaien, én de Rijksoverheid hanteert bouweisen. In die zin heeft de overheid dus wel degelijk zeer veel impact op de uitkomst en de prijs van een bouwproject.

  19. Corry

    Het voor ouderen gebouwde complex aan de Kruisstraat
    is die status ontnomen,zo schiet het niet op natuurlijk.

  20. Scherpschutter

    @Erwin

    De gemeente bouwt niets (zo produceert sowieso helemaal niets), maar gaat uiteraard wel over de bouwgrond en bouwvergunningen….Dat er zo weinig gebouwd wordt heeft natuurlijk niets te maken met bedrijven die niet willen bouwen, maar alles met het gegeven dat de gemeente niet WIL dat er veel bijgebouwd wordt.

    De krapte komt links natuurlijk uitstekend uit en wordt ingezet als breekijzer om de burger nog veel verder te knechten en uiteraard om al die 19e eeuwse paard-en-wagenwijken er doorheen te rammen.

    De plantsoenendienst dient weer plantsoenendienst worden.

  21. Utrechter2

    @Speak Up, @Wies:
    De overheid bepaalt ook dat er in Rijnenburg niet gebouwd mag worden. VVD en CDA kunnen zich rechts voordoen door wel voor woningbouw te gaan maar ook de VVD en CDA hebben de strenge CO2 en stikstofnormen opgesteld waardoor gewone woninguitbreiding onmogelijk is gemaakt.

  22. Speak Up

    @ Wies

    Lijken me ook taken voor de gemeente. Anders wordt er voor bepaalde doelgroepen die ook in Utrecht moeten kunnen wonen niks gebouwd.

    Lijkt me slim als de gemeente ook betaalbare specifieke seniorenwoningen laat bouwen en in alle wijken regelingen treft die het speculeren op woningen onmogelijk maakt.

  23. Speak Up

    @ Misschuttert

    De gemeente gaat in veel gevallen helemaal niet over de bouwgrond. Die is heel erg vaak al in particuliere handen.

    Verder zijn er allerlei (landelijke) regels die woningbouw op sommige plekken bemoeilijken, itt de wat gemeente graag zou zien.

    Je lult maar weer eens wat en je begint een hangende (en zich constant) tegensprekende langspeelplaat te worden.

  24. Paul

    @ wim vreeswijk…lijkt me bang makerij! 50 % van alle woningen in Utrecht worden bezet door alleenstaande, 25 % ongeveer door samen woneners, en 25 % ongeveer voor gezinnen… dus 3 personen per woning is niet realistisch.
    Bij bijna alle projecten mis ik eigenlijk hoogbouw.
    Bij Wisselspoor zou je makkelijk in de oksel van het spoor een hoge toren kunnen bouwen met subliem uitzicht op de noordelijke sporen van CS.
    Bij Cartesius verwacht je toch zeker een hoogbouw toren naast station Zuilen ?
    Bij Kruis kade , vlak naast CS moet je niet minder bouwen…maar juist hoger…dan kan hier makelijk.Dus 1 gebouw minder zou moeten betekenen de rest hoger !
    Bij de Kwekerij is goed te zien hoe compact met parkje er hoger gebouwd kan worden. Bijzonder boeiende eigen architectuur! Jammer van Duic dat er geen recente foto is gebruikt ,want de 2e toren is bijna klaar.
    Alles bij elkaar ben ik blij dat juist alle industrie lelijke plekken worden benut in de stad voor woningbouw ! We moeten in Nederland zeer zuinig omgaan met grond en auto wijken niet meer ontwikkelen zoals Lunnetten waar heel weinig mensen op heel veel grond wonen.
    Nederland heeft zo weinig natuur over dat we dat maximaal mogelijk moeten behouden voor de toekomst …

  25. UTRECHTSE JANTJE

    Beste @ Joey ik denk dat jij nog nooit in Drenthe geweest bent , ik woon in ‘n erg leuke stad Emmen met ‘n erg leuk centrum gebeuren , vol met elke winkel die ik nodig heb , en ook nog bouwmarkten van Gamma , Praxis en Karwei op loopafstand , en wat zou je zeggen van het modernste Dierenpark Wildland …ook op loopafstand ! Nee Joey …dat vind je in Utrecht nergens , en m’n buren en de rest van het stadje , gewoon allemaal even gezellige en hulpvaardige mensen , en de bossen en heide via fijne fietspaden allemaal snel en gemakkelijk te bereiken … Het is hier TOP vriendje ….. Onze Bungalow is helemaal gelijkvloers en zo’n 160 vierkante meter aan de voorkant ‘n royale carport en aan de achterkant ‘n flinke ruime tuin … 10 jaar geleden gekocht voor naar Utrechtse begrippen ‘n zacht prijsje …..

  26. Massegast

    @Erin — Stijgende rente, om de inflatie te bestrijden, doet de onroerendgoedmarkt, de Utrechtse bouwboom en de rest van de economie, afkoelen. Plus de bubbels op de financiële markten. Zou het 1929 van de millennials kunnen worden. Dat bedoel ik.

  27. Utrechter2

    @Paul: hoezo bangmakerij? Zijn de scheidingscijfers sinds de jaren ’70 en ’80 dan verder toegenomen? Utrecht heeft een jonge bevolking maar dat zijn wel allemaal mensen die graag een gezinnetje willen starten over 5 a 10 jaar.

    Hoe wil je de immigratie, die jij afdoet als bangmakerij, combineren met behoud van natuur? Door mensen een schuldgevoel aan te praten dat ze veel te ruim wonen? En dat ze voor 3 tot 4 ton, voor de rest de rest van hun leven in een steeds kleiner wordend appartement moeten blijven wonen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).