Bouwers druk met storten 2,5 miljoen liter beton voor Central Park | De Utrechtse Internet Courant Bouwers druk met storten 2,5 miljoen liter beton voor Central Park | De Utrechtse Internet Courant

Bouwers druk met storten 2,5 miljoen liter beton voor Central Park

Bouwers druk met storten 2,5 miljoen liter beton voor Central Park
Bron CU2030
Ruim 300 ritjes met vrachtwagens zijn er nodig om 2,5 miljoen liter beton te storten voor het nieuwe gebouw Central Park in Utrecht. Het werk is donderdagochtend begonnen en moet vanavond klaar zijn.

Ruim 300 ritjes met vrachtwagens zijn er nodig om 2,5 miljoen liter beton te storten voor het nieuwe gebouw Central Park in Utrecht. Het werk is donderdagochtend begonnen en moet vanavond klaar zijn.

Tussen de Syp en het stadskantoor wordt er gewerkt aan Central Park. De toren komt met 90 meter straks op gelijke hoogte met de twee andere bouwwerken. De bouw begon in 2018.

Sinds donderdagochtend wordt er zonder te stoppen beton gepompt op de bouwplaats. Er moet 2,5 miljoen liter begon gestort worden. Daarvoor zijn twaalf vrachtenwagen continu betonmortel aan het aanvoeren. Op de bouwplaats staan twee mixers en een pomp klaar om het beton verder te verwerken.

De hoogte in

De betonlaag zorgt ervoor dat er een waterdichte bak ontstaat. Over ongeveer drie weken wordt het water, dat nu nog in de bak staat, weggepompt. In de bak kan vervolgens de parkeergarage gebouwd worden.

De garage gaat plek bieden aan 535 auto’s een 1100 fietsen. Uiteindelijk moet er vooral in de hoogte gebouwd gaan worden. Het duurt nog tot 2022 tot de 30.000 vierkante meter kantoorruimte op de 23 verdiepingen gebruikt kan gaan worden.

13 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  “De toren komt met 90 meter straks op gelijke hoogte met de twee andere bouwwerken.“
  Mooi!!! Allemaal even hoge gebouwen…

 2. Bernhard

  ‘Het nieuwe gebouw Central Park’. Waarom een gebouw vernoemen naar het bekendste stadspark ter wereld? Beetje verwarrend, niet?

 3. Lachgas

  Benieuwd of kantoren en ook de altijd aanwezige horecaplannen echt suc6 gaan hebben in na corona tijdperk?

 4. Koel Hoofd

  @Lachgas, geen succes met kantoortuinen en werknemers verplicht met het OV moeten komen… Na corona komt er namelijk wel weer een ander virus want er zijn te veel mensen op deze planeet.

  30.000m2 kantoorruimte, een gemiddelde werknemer heeft 7m2 werkruimte nodig, dus ruim 4.200 werknemers op één locatie. En dan slechts 1100 fietsenstallingen en 535 parkeerplekken bouwen? Tenzij ze een ‘vitaal beroep’ doen, mogen ze niet mee met het OV.

  Dus of de huisprijzen op loopafstand stijgen compleet door het dak, erg fijn voor de huidige huizenbezitters.
  Of het wordt een groot fiasco omdat mensen online gaan thuiswerken zodat het pand leeg staat.
  Dat kan alleen worden afgewenteld met meer autoparkeerplaatsen en betere autobereikbaarheid. Iets waar de gemeente verdomd over na te denken want schone lucht is belangrijkr dan de economie.

 5. Kantoren of woningen?

  30.000 vierkante meter kantoorruimte. Zouden we dat nodig hebben in 2022? Wie weet werken kantoormedewerkers dan grotendeels thuis.
  Dan kunnen er beter woningen van worden gemaakt.

 6. paul

  Volg mij staat het onderderste gedeelte toch al…
  Vindt dat de naam High Parc origineler zou zijn. Het concept is verder goed gevonden en doet me denken aan Hamburg Philimoniker gebouw waar ook een tussen laag is als soort publieks plein met fantastisch zicht op de Elbe havens.
  Komt er ook een open dak tuin ? We missen nog steeds een mooi hoogte punt waar we publiekelijk na toe kunnen. Helaas is bij het stadskantoor daar nooit aan gedacht…

 7. Danny

  Tuurlijk, nog maar auto’s richting Centrum

 8. Bertje 030

  Waarom weer de klassieke fout maken om alles maar in het centrum te proppen, bij een kleiner NS station zoals Vleuten/de Meern is veel meer ruimte om auto`s en fietsen te stallen, het beleid zwalkt alle kanten op, wel/geen auto`s in de binnenstad, woonwijk Merwedelanaalzone autovrij, kantoren met parkeerplaatsen??

 9. Hetty

  Paul, U heeft groot gelijk, de Elbphilharmonie in Hamburg is een prachtig stuk architectuur, waar behalve aan de concertgangers ook aan het publiek is gedacht, door tussen het oude opslaggebouw van baksteen en de nieuwe glazen opbouw een openbare bouwlaag te maken met restaurants en een omloop rond het hele bouwwerk, met een prachtig uitzicht op de haven aan de ene kant en de stad aan de andere kant. Een architectonisch hoogstandje van Herzog en de Meuron, dat de bewoners van Hamburg al snel in hun hart gesloten hebben, met als koosnaam Elphi.

 10. Ron

  Welk bedrijf is dit aan het bouwen?

 11. rien stein

  waarom moiet tegenwoordig altijd alles een engelse naam krijgen?

 12. Paul

  @Stein….omdat niet iedereen een Nederlandse naam heeft ….

 13. Martijn

  @Ron

  VolkerWessels (bouwbedrijven Wessels Zeist en Wessels Rijssen)
  In opdracht van Angelo Gordon/APF

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).