Bouwwerken in Utrecht te bezoeken tijdens Dag van de Architectuur Bouwwerken in Utrecht te bezoeken tijdens Dag van de Architectuur

Bouwwerken in Utrecht te bezoeken tijdens Dag van de Architectuur 

Bouwwerken in Utrecht te bezoeken tijdens Dag van de Architectuur 
De Kwekerij in Utrecht Oost (foto: Arons & Gelauff Architecten)
De nieuwste gebouwen en bouwprojecten in Utrecht openen zaterdag 15 juni de deuren tijdens de Dag van de Architectuur. Architectuur- en bouwliefhebbers kunnen terecht in onder meer Magazijn de Zon, De Nieuwe Defensie, Wisselspoor, De Kwekerij, Universiteitsmuseum en de Kip Store. 

De nieuwste gebouwen en bouwprojecten in Utrecht openen zaterdag 15 juni de deuren tijdens de Dag van de Architectuur. Architectuur- en bouwliefhebbers kunnen terecht in onder meer Magazijn de Zon, De Nieuwe Defensie, Wisselspoor, De Kwekerij, Universiteitsmuseum en de Kip Store. 

Tijdens de Dag van de Architectuur krijgen bezoekers de kans om achter de schermen te kijken en in gesprek te gaan met architecten, ontwikkelaars en andere betrokkenen.

Er is een divers programma van openstellingen, presentaties en tours. Zo kunnen bezoekers terecht in De Kwekerij, een kleurrijk complex voor starters in Utrecht Oost. In woonwijk De Nieuwe Defensie is een voorbeeldwoning opengesteld en is er een tour over de bouwplaats. In Leidsche Rijn is de volledig uit hout opgetrokken Kip Store een plek om te bezoeken. RAUM organiseert een Pop-up Parkeerservice waar iedereen wordt uitgedaagd een creatieve, nieuwe invulling te geven aan parkeerplaatsen in de buurt.

Het thema van de Dag van de Architectuur is Ruimte maken! De organisatie staat stil bij de manier waarop men de schaarse ruimte in de stad benut hoe op innovatieve manieren de ruimte gebruikt kan worden om te wonen, werken en leven.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Katja

  @Redactie, kun je bij De Zon ook de kelders in ?

 2. de Kreek

  Ik vindt de oude gebouwen veel mooier dan tegenwoordig al die nieuwe gebouwen, in die oude gebouwen hebben ze liefde en zaligheid in gelegd en diversiteit met het idee dat het oog ook wat wil. Ik geniet als ik wandel in de oude binnensteden, ik was in Rotterdam en daar zou ik nog niet dood gevonden willen worden.

 3. Utrechtvoorutrecht

  @Katja, volg de links: https://www.aorta.nu/agenda/magazijn-de-zon/
  Antwoord: ja

  @deKreek Vroeger was sowieso alles beter, toen schreven ze nog netjes “ik vind”

 4. Kloek

  @De Kreek

  Russische Trol? Die het verschil tussen ik vind en hij vindt niet kent? Slechte vertaalsoftware daar achter het ijzeren gordijn.

 5. Joop

  @de kreek smaken verschillen gelukkig. Ik vind straten met nagebouwde stijlen juist niet om aan te zien. Die oud-Hollandse gevels die worden nagemaakt passen niet. Een stad is in mijn ogen mooi als er vele bouwstijlen naast elkaar staan. De stad is immers een afspiegeling van meer dan de voorbije tijden. Wat eens nieuwbouw was is nu klassiek, zo zal het ook met de nu verschijnende bouwstijl zijn.

 6. Paul

  De Kwekerij vindt ik een geweldig mooi project omdat de hele wijk er omheen geen duidelijke identiteit heeft, en zo totaal middelmatige architectuur heeft. Inclusief het Diak ziekenhuis. Ook is door de rare menging van veel laagbouw, en rest ruimtes de wijk zonder samenhang. De kwekerij heeft aangetoond dat het ook hier heel anders kan.
  Utrecht kan meer duidelijk moderne Architektuur met meer eigen identiteit goed gebruiken.

 7. Utrecht Genieter

  @Joop en alle andere ontkenners:
  Voor de 99% verschillen de smaken niet hoor. De meeste mensen kiezen voor de mooie, gezellige binnenstad met gebouwen waar met trots en aandacht aan is gewerkt. De vormen, de aandacht, de ambacht inspireert. Waarom zijn alle historische huizen in de wereld zo gewild? Waarom gaan toeristen niet naar Leische rijn, Overvecht, de Bijlmer of kanaleneiland? Waarom staan deze wijken niet op instagram of op postkaartjes?
  Het modernisme heeft gefaald in zowel architectuur als stedelijk ontwerp. Dat is een feit die heel veel mensen, waaronder architecten, nog steeds niet onder ogen willen zien.

  Dat je namaak niet mooi kan vinden heeft te maken met….dat het namaak is. Betonnen binnenmuur met goedkope steenlagen ertegenaan, en dan nog zonder enige vorm van slijtage en patina. Natuurlijk ziet het er dan Disney-achtig uit. Het heeft vakmanschap, echte materialen en tijd nodig.

  De meeste mensen zijn het zat om in lelijke grijze modernistische blokkendozen te wonen. De Nederlandse lucht is al grijs genoeg. Het wonen in een mooie oude binnenstad/straat doet al zo veel om het leven wat mooier en gezelliger te maken. Daar kan geen modernistische post-1950 wijk tegenop.

 8. Rob

  @kloek,
  Iedereen met een andere mening wegzetten als Russische trol..
  Dieper kan u niet zinken.

 9. Pee

  Even voor de hoog geleerden hier.
  https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/good-vibes/2016/04/bewezen-taalverbeteraars-zijn-onprettige-mensen/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).