Brand in flat Kanaleneiland waarschijnlijk aangestoken | De Utrechtse Internet Courant Brand in flat Kanaleneiland waarschijnlijk aangestoken | De Utrechtse Internet Courant

Brand in flat Kanaleneiland waarschijnlijk aangestoken

Brand in flat Kanaleneiland waarschijnlijk aangestoken
De brand die zaterdag woedde in een portiek aan de Stanleylaan in Kanaleneiland is waarschijnlijk aangestoken. Dat laat de politie weten. Tijdens de brand werden hulpverleners bekogeld met vuurwerkbommen.

De brand die zaterdag woedde in een portiek aan de Stanleylaan in Kanaleneiland is waarschijnlijk aangestoken. Dat laat de politie weten. Tijdens de brand werden hulpverleners bekogeld met vuurwerkbommen.

De brand en het bekogelen van de hulpdiensten zorgde voor de nodige commotie. Bij de brand die zaterdagavond woedde in een portiek van een flat raakten acht mensen gewond. Onder de gewonden bevinden zich ook hulpverleners die bekogeld werden met vuurwerk. Burgemeester Jan van Zanen zei daarover: “Dit is onacceptabel. Je blijft met je handen af van hulpverleners.” De politie laat nu ook weten dat zij uitgaan van brandstichting.

Zaterdagavond

Iets na 19.00 uur zaterdagavond bleek dat er brand was uitgebroken in een portiek aan de Stanleylaan. De brand veroorzaakte rook en hitte in het pand.  Daarop hebben de hulpdiensten de bewoners uit het pand gehaald en in veiligheid gebracht. Tijdens de hulpactie keken veel omstanders toe. Vanuit de groep is door onbekenden vuurwerk gegooid richting de hulpverleners.

Dit leidde volgens de politie tot verontwaardiging onder de omwonenden. “Zij grepen direct in en zorgden ervoor dat de vuurwerkgooiers vertrokken.” De politie heeft daarop de afzetting uitgebreid zodat de hulpverleners hun werk zo goed mogelijk konden doen.

De politie onderzoekt zowel de vermoedelijke brandstichting als het gooien van vuurwerk naar de hulpverleners en doet daarbij een beroep op de omstanders. Getuigen van beide feiten worden gevraagd zich te melden. Ook is de politie geïnteresseerd in beelden die deze avond zijn gemaakt.

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
  1. Lombokker

    Wellicht aangestoken met de bedoeling om politie en brandweer in een ‘hinderlaag’ te lokken? Dat is een tactiek die in de Franse banlieu’s nogal eens wordt toegepast. Ik mag toch hopen dat dat hier niet het geval is.

    Wel goed dat de omstanders hebben ingegrepen. En nu maar hopen dat de daders worden gepakt.

  2. Piet p

    Is eral een dader opgepakt?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).