Brand in woning met hennepkwekerij in Utrecht Brand in woning met hennepkwekerij in Utrecht

Brand in woning met hennepkwekerij in Utrecht

Brand in woning met hennepkwekerij in Utrecht
Bron: Twitter Politie Leidsche Rijn
In Leidsche Rijn aan de Operettelaan in Utrecht is vannacht brand uitgebroken in een woning met een hennepkwekerij. De meterkast zou vlam hebben gevat. De brandweer was met meerdere eenheden ter plaatse om de brand te blussen.

In Leidsche Rijn aan de Operettelaan in Utrecht is vannacht brand uitgebroken in een woning met een hennepkwekerij. De meterkast zou vlam hebben gevat. De brandweer was met meerdere eenheden ter plaatse om de brand te blussen.

Dat meldde de Veiligheidsregio Utrecht. Op het moment van de brand was er niemand aanwezig in de woning. De bewoner van de woning boven de brand was wel thuis en is door de ambulance gecontroleerd vanwege ingeademde rook.

De politie laat vandaag in een update via Twitter weten dat er een thuiskwekerij in de woning was, en zegt dat er niemand gewond is geraakt door de brand. De woning heeft wel flinke schade, is te zien in een foto bij het bericht.

6 Reacties

Reageren
 1. RABE

  Blij dat ik veilige buren heb. Het moet toch niet gekker worden. Ik hoop op een flinke boete en natuurlijk de schade betalen. Dit is niet voor de verzekering.

 2. Geenstijl@Utrecht

  Nou dit is niet door de meterkast gekomen hoor,duidelijk brand in het kweekhok,slechte brandonveilige spullen gebruikt.

 3. Lombokker

  @Geenstijl@Utrecht
  U denkt er verstand van te hebben?

  De stroom wordt door dit soort criminelen afgetapt vóór het de meter in gaat, zodat ze niet hoeven te betalen. In feite stelen ze elektriciteit, waardoor u en ik en andere gebruikers méér moeten betalen.
  In de meterkast zit echter niet alleen een elektriciteitsmeter, maar ook een hoofdzekering. Als er namelijk teveel stroom door een elektriciteitsdraad loopt (omdat er teveel verbruik achter hangt) wordt deze erg heet. Zo heet dat de isolatie kan smelten en zelfs in brand kan vliegen.
  Om dat te voorkomen zit er normaal gesproken een zekering in het systeem die afslaat of doorsmelt als er teveel stroom doorheen gaat. Wat denkt u dat er kan gebeuren als er geen zekering meer in het systeem zit?

  Overigens is brand niet het enige gevaar bij een wiethok. Het gebeurt ook regelmatig dat het systeem dat de plantjes automatisch van water voorziet gaat lekken. Dat kan bij de benedenburen gigantische schade opleveren.
  Die schade wordt meestal door de verzekering gedekt, maar daardoor gaat wel de premie omhoog die u en ik en anderen moeten betalen.

 4. Koel Hoofd

  Gevaarlijke hobbyisten…

 5. Confusius

  Eigenaar van de woning al gearresteerd? Lees ik weer niks over.

 6. Geenstijl@Utrecht

  @Lombokker,

  De foto is van de plaats delict,de kweekruimte,en dus geen zekeringkast,er is brand ontstaan in de kweekruimte zelf zoals te zien op de politie foto.
  Ik ben zeer goed op de hoogte van stroominstalaties e.d.,maar wie zegt dat de betreffende hobbyist de stroom heeft gestolen, er zijn ook kwekers die betalen voor hun afname.
  Misschien toch vooral eerst goed lezen,en dan reageren … zijn cursussen voor hoor.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).