Brand in restaurant Soia lijkt aangestoken | De Utrechtse Internet Courant Brand in restaurant Soia lijkt aangestoken | De Utrechtse Internet Courant

Brand in restaurant Soia lijkt aangestoken

Brand in restaurant Soia lijkt aangestoken
De brand die afgelopen nacht in het restaurant van Strand Oog In Al (Soia) heeft gewoed lijkt aangestoken. Dat blijkt uit het politieonderzoek.

De brand die afgelopen nacht in het restaurant van Strand Oog In Al (Soia) heeft gewoed lijkt aangestoken. Dat blijkt uit het politieonderzoek.

Eén hoek van het pand is door de vlammen beschadigd. De binnenkant heeft vooral te lijden gehad onder de rook en het bluswater van de brandweer. Hierdoor concludeert de politie dan ook dat het vuur waarschijnlijk aan de buitenkant is aangestoken.

De beperkte schade aan de houten horecazaak is vooral te danken aan het snelle optreden van de brandweer. Deze heeft kunnen voorkomen dat het vuur naar binnen is geslagen. Ook lijken de keuken en de bar onbeschadigd. “En dit is het belangrijkste onderdeel van het restaurant. We hopen dan ook dat we over een paar dagen met een deel van het pand weer open kunnen gaan”, laat Soia weten.

Momenteel wordt er hard gewerkt om de zaak schoon te maken. Wie verantwoordelijk is voor de brand is niet bekend. Er hangen camera’s bij Soia en de beelden daarvan zullen in de loop van de dag worden overhandigd aan de politie.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Ben

  Hmmm dat is niet zo mooi. Kwajongens, of speelt er meer in de buurt?

 2. JdV

  Goed verzekerd?

 3. Chantal

  @Ben: een restaurant in de fik steken zou ik niet willen kwalificeren als “kwajongensstreek”. Dat klinkt als pietje bell en de kameleon. Probeer je hiermee de zaak te downsizen..?

 4. Vera

  Volgens mij waren er wel wat spanningen met het woonwagenkamp wat ernaast zit (geluidsoverlast)

 5. Jelle

  Wat Vera zegt. Je ziet zelfs vervelende borden bij de ingang van het kamp richting Soia als je erlangs fietst.

 6. Een mens met zorgen voor de toekomst

  Ja joh, geef gelijk de woonwagenbewoners weer de schuld, misschien verzekeringsfraude o.i.d.

 7. Ben

  Er wordt niet gedownsized, maar rotzooi trappen kan uit de hand lopen. En dat is zeker niet goed. Hopelijk kunnen ze snel weer open, want het is een van de betere stekkies in Utrecht bij mooi weer.

 8. JvS

  Verzekeringsfraude… Ben je wel lekker? In het beste jaar van die tent er zelf de hens in zetten.. Echt he, sommige mensen.

  Sterkte voor de werknemers en eigenaren. Hoop dat jullie snel weer open kunnen!

 9. BW

  @Een mens met zorgen voor de toekomst

  Suggereren dat woonwagenbewoners (waar kennelijk spanningen mee zijn) er iets mee te maken hebben is inderdaad finaal onder de gordel, maar de ondernemers beschuldigen van verzekeringsfraude kan natuurlijk prima.

 10. Erwin

  Rotzooi trappen?!
  Er is benzine tegen de gevel gegooid en vervolgens aangestoken. Dat classificeer ik niet als “rotzooi trappen”.

 11. Vera

  @Erwin, de brand wordt hier niet geclassificeerd als ‘rotzooi trappen’, maar als het eventuele gevolg hiervan, waarbij het dus uit de hand is gelopen..

 12. Jelle

  Even ter verduidelijking: het gaat mij er niet om dat het woonwagenbewoners zijn (al waren het hindoes, kattenvrouwtjes, boeren of bejaarden geweest) maar om het feit dat ze als buren agressieve briefjes ophingen. En inderdaad, midden in een topzomer je eigen strandtent affakkelen lijkt me geen logische zet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).