Brandlucht in Utrecht door Duitse paasvuren | De Utrechtse Internet Courant Brandlucht in Utrecht door Duitse paasvuren | De Utrechtse Internet Courant

Brandlucht in Utrecht door Duitse paasvuren

Brandlucht in Utrecht door Duitse paasvuren
Archieffoto van een traditionele verbranding.
Meerdere mensen uit Utrecht klagen op sociale media over een brandlucht in de stad. Volgens Veiligheidsregio Utrecht (VRU) wordt de stank hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door Duitse paasvuren.

Meerdere mensen uit Utrecht klagen op sociale media over een brandlucht in de stad. Volgens Veiligheidsregio Utrecht (VRU) wordt de stank hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door Duitse paasvuren.

Bewoners van Kanaleneiland en Overvecht zeggen een brandlucht te ruiken. VRU zegt dat er veel meldingen over de stank binnenkomen bij de meldkamer. Door de oostenwind wordt de brandlucht vanuit Duitsland Nederland in geblazen. “Mocht u ondanks de brandlucht door paasvuur toch brand vermoeden dan kunt u natuurlijk altijd 112 bellen”, aldus VRU.

In Nederland zijn veel traditionele paasvuren afgelast vanwege de aanhoudende droogte en het daardoor ontstane brandgevaar.

15 Reacties

Reageren
 1. bawang putih

  klagen op social media; letterlijk gebakken lucht!

 2. hektor

  hier roken wij het ook, dorp verder naar het zuiden

 3. joop gerritse

  Wij wonen in DE en hebben vanuit ons raam uitzocht op een paasvuur. Maar we ruiken niks (al moet ik toegeven dat de wind ook de andere kant op is 🙂 )

 4. robert

  Groot groter grootst,,,al die paasvuren met als uitgangspunt welk dorp heeft de hoogste stapel.de gedachte achter de feest pasen zijn de feestgangers totaal kwijt. Het is een wedstrijd geworden. Wie heeft het grootste paasvuur.het gros van de bouwers heeft geen benul wat we vieren vandaag !pasen!!en niet brandstapeltje bouwen.

 5. Lombokker

  Ik ruik hier wel vaker een brandlucht. Die komt uit de open haard van bewoners die tijdens de verkiezingen een grote poster met Jesse Klaver voor het raam hebben hangen.

 6. Harry

  Weten de mensen gelijk hoe het ruikt als je naast zo’n klimaatredderende openhaardstoker woont.

 7. MJPD

  @robert
  Als u het nieuws had gevolgd, dan had u kunnen weten dat veel paasvuren dit jaar zijn afgelast of ingekort qua hoogte vanwege de droogte in met name het oosten van het land. Daar is ook gehoor aan gegeven i.t.t. het nieuwjaarsvuur in Den Haag.

  Klagen op social media is geen nieuws, dat is onze volkssport nummer 1. De stank”overlast” is een jaarlijks terugkerend fenomeen, dat zou men onderhand weleens mogen weten, ook als je in Kanaleneiland en Overvecht woont…

 8. Henk

  Woon tussen zes van die houtkachelstokers in. Inhaleer permanent rook. Hoogste tijd dat daar paal en perk aan wordt gesteld.

 9. MJPD

  @Lombokker/Harry
  Zelfs hier wordt een links/rechts discussie van gemaakt inclusief aannames om het te “onderbouwen”, wat een treurig leven leidt u eigenlijk.

 10. Luuk Upuuk

  “Bewoners van Kanaleneiland en Overvecht zeggen een brandlucht te ruiken”. Valt dit onder etnisch profileren of ruiken ze in Voordorp en Lunetten echt helemaal nix?

 11. MJPD

  Elke zichzelf respecterende nieuwssite heeft weer het jaarlijks terugkerende paasvuurstankoverlastmoppertopic afgestoft. Alleen de datum hoeft dan te worden aangepast t.o.v. het voorgaande jaar. Nu.nl, 580+ reacties, GeenStijl.nl, 280+ reacties, et cetera. We zijn een mopperend, ontevreden klaagvolk aan het worden…

 12. bee

  zo gaat het ook met luchtvervuiling die alle kanten opwaait .
  en dan durven ze nog met droge ogen te beweren dat de lucht bij de milieuzone schoner is geworden.
  blijkbaar heeft wind geen invloed op de lucht in de milieuzone.
  onzin ook allemaal.

 13. Fred

  Blijkbaar pakt die brandlucht de A1 en de A12, elders ruik ik niets en lees alleen wat geneuzel.

 14. Cico

  @Lombokker: oh echt joh, ik ruik anders de PVV/FvD BBQ’s ook goed. Zeker afgelopen paasweekend, het stond blauw in de achtertuin.

  Misschien is het niet een politieke kwestie, maar moeten mensen leren om weer wat meer rekening met elkaar te houden

 15. Piet

  @Luuk Upuuk, ook in Voordorp was het goed te ruiken dus nee geen profileren.

  Het is wel jammer dat je als stad je best doen om wat minder uitstoot te krijgen wordt alles weer teniet gedaan door de paasvuren en dan zijn er al afgelast.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).