Brandweer rukt met groot materieel uit voor woningbrand Vleuten | De Utrechtse Internet Courant Brandweer rukt met groot materieel uit voor woningbrand Vleuten | De Utrechtse Internet Courant

Brandweer rukt met groot materieel uit voor woningbrand Vleuten

Brandweer rukt met groot materieel uit voor woningbrand Vleuten
Archieffoto
Verschillende brandweerkorpsen rukten maandagavond uit voor een grote brand in een nieuwbouwwoning aan de Châteletlaan in Vleuten. Het heeft uiteindelijk uren geduurd voor het vuur gedoofd was.

Verschillende brandweerkorpsen rukten maandagavond uit voor een grote brand in een nieuwbouwwoning aan de Châteletlaan in Vleuten. Het heeft uiteindelijk uren geduurd voor het vuur gedoofd was.

Rond 23.15 uur kwam de melding binnen over de brand. Op Twitter schreef Veiligheidsregio Utrecht dat de woning volledig in brand stond. “De brandweer is met veel potentieel aanwezig met korpsen uit onder andere Vleuten, Maarssen, Utrecht, Kamerik en Kockengen.”

Het rieten dak van de woning kon niet meer gered worden. Uiteindelijk is er een kraan ingezet om de kap van het huis te halen. De nabluswerkzaamheden hebben tot in de ochtend geduurd.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

3 Reacties

Reageren
 1. Hetty

  Kan er niet een onbrandbare versie komen van riet. Riet, dat geimpregneerd is, of iets, dat er als riet uitziet, maar onbrandbaar is. Of een onbrandbare bufferlaag tussen de rieten dakbedekking en het feitelijke dak? Een rieten dak maakt vaak de gevolgen van een brand veel erger dan een pannendak.
  Ik wens in ieder geval de getroffen bewoners heel veel sterkte toe.

 2. Koel Hoofd

  @Hetty, de voordelen van riet (isolatie) zijn veel groter dan de nadelen (risico op brand).
  Dat zeggende, huizen met rieten daken hebben veel hogere brandverzekering en hele strakke regels voor brandpreventie want als het fikt, dan fikt het zo weg en blijven alleen de gevels staan…
  Vroeger zaten bewoners ook tijdens onweer met angst en beven en hun belangrijke spullen in koffers te wachten totdat de bui overging…mocht de bliksem inslaan dan konden ze het huis uit rennen. Electrische leidingen mogen ook niet in de buurt van het riet aangelegd worden.

  Hier is duidelijk iets mis gegaan want het was mooi weer.
  Sterkte voor de nu dakloze bewoners die, vanwege vertrouwen in de strakke regels en moderne techniek, waarschijnlijk nu geen koffertjes hadden klaarstaan en nu alles kwijt zijn.

 3. JdV

  Wellicht interessant detail: de brandweer kon het opgegeven adres niet vinden en kwam vast te staan op de Multatulistraat in Vleuten. De Chateletlaan staat nog niet in de TomTom van de brandweer waarschijnlijk. Ook kon er niet beschikt worden over bluswaterpunten aangezien het om een nieuwbouwwijk gaat. Water is dus uiteindelijk uit slootjes gehaald. De aannemer geeft aan dat het hele pand zal worden afgebroken en dat na de bouwvak zal worden gestart met volledige niruwbouw

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).