Brouwerij vandeStreek deelt omzet met horecazaken | De Utrechtse Internet Courant Brouwerij vandeStreek deelt omzet met horecazaken | De Utrechtse Internet Courant

Brouwerij vandeStreek deelt omzet met horecazaken

Brouwerij vandeStreek deelt omzet met horecazaken
Foto: vandeStreek bier
Brouwerij vandeStreek gaat een deel van hun omzet uit de webshop doneren aan horecazaken. In totaal legt de Utrechtse brouwer 10 procent van het aankoopbedrag hiervoor apart.

Brouwerij vandeStreek gaat een deel van hun omzet uit de webshop doneren aan horecazaken. In totaal legt de Utrechtse brouwer 10 procent van het aankoopbedrag hiervoor apart.

VandeStreek is zelf natuurlijk een stuk omzet kwijtgeraakt in het wegvallen van klanten in de horeca. “Dat voelen wij als brouwerij”, vertelt Ronald van de Streek. “Maar onze horecaklanten worden nog harder geraakt. Wij hebben nog onze verkoop aan winkels en supermarkten. Daarbij is de omzet van onze webshop de afgelopen maand hard gestegen, omdat de consument lokale bedrijven online goed weet te vinden tijdens deze crisis.”

De brouwer heeft daarom besloten een deel van wat zij verdienen in de webshop, om te zetten in bier voor de horeca. Horecagelegenheden krijgen, zodra de deuren weer open gaan, vers bier wat zij kunnen verkopen, zonder dat ze daar kosten aan hebben. De hoeveelheid bier die gedoneerd wordt, staat gelijk aan 10% van de webshop omzet van de Utrechtse brouwerij.

Klanten die op de webshop een bestelling doen kunnen aangeven welke horecazaak zij willen steunen. Dat kan iedere horecazaak zijn, in iedere stad. Het is dus niet nodig dat de bieren van vandeStreek daar nu al op de kaart staan. Volgens de brouwers is het belangrijkste dan ook dat zo min mogelijk horecazaken omvallen tijdens de crisis.

12 Reacties

Reageren
 1. Jeroen

  Geweldig plan.

 2. Wouter

  Wat een mooi initiatief!

 3. erwin

  Mooi zo! Steun de Utrechtse brouwerijen (Oproer, vandestreek, krommeharing enz)!

 4. Bromsnor

  Bromsnor denkt dat hij flink gaat bestellen bij vandeStreek!

 5. wollie

  slimpie wimpie!

  proost 🍻

 6. Rinus

  Top idee!
  Laat de horeca, waar Utrecht terecht trots op is, niet zakken. Zij zorgen voor de gezelligheid in de stad

 7. Gert-Jan Jansen

  TOPactie mannen! Ook heel slim om zo bij nieuwe horecazaken binnen te komen, da’s een win-win-win!!
  Naast VanDeStreek hebben we nog 15 Brouwerijen in Utrecht, niet allemaal volledig afhankelijk van de inkomsten van bier, maar toch!

  Ik ben trouwens ook wel benieuwd naar wat VanDeStreek en andere brouwerijen richting de retail gaan doen, want ze schoppen wel het hele retailkanaal overhoop met eigen webshops en winkels. Wij hebben daar in ieder geval als Webshop in Nederlands en vooral ook Utrechts speciaalbier, best last van!

 8. G.H.

  Super mooi heren! Dat gaan we zeker supporten met een bestelling.

 9. Antonius

  Absolute top. Daar neem ik er eentje op.

 10. Bernhard

  Kijk, dit is pas solidariteit! Chapeau!

 11. W

  Fantastisch!
  Goed initiatief voor andere brouwerijen!!!

 12. K.

  Echt solidair is dit!! Wat zou het goed zijn als de grote Supermarkten die nu hoge winsten boeken, dit voorbeeld navolgen en een deel vd winst ook naar de horeca overboeken..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).