Bruiloftsstoet na asociaal rijgedrag aan de kant gezet | De Utrechtse Internet Courant Bruiloftsstoet na asociaal rijgedrag aan de kant gezet | De Utrechtse Internet Courant

Bruiloftsstoet na asociaal rijgedrag aan de kant gezet

Bruiloftsstoet na asociaal rijgedrag aan de kant gezet
Een politiehelikopter boven Utrecht. Archiefbeeld DUIC
Automobilisten die onderdeel waren van een bruiloftsstoet hebben zaterdagmiddag zeer asociaal rijdgedrag vertoond. De stoet is uiteindelijk met hulp van de politiehelikopter aan de kant gezet.

Automobilisten die onderdeel waren van een bruiloftsstoet hebben zaterdagmiddag zeer asociaal rijdgedrag vertoond. De stoet is uiteindelijk met hulp van de politiehelikopter aan de kant gezet.

Sommige deelnemers van de bruiloftsstoet reden over de stoep waarbij passanten bijna van de sokken werden gereden. Anderen blokkeerden de zijwegen. De politie besloot uiteindelijk in te grijpen.

De stoet begon op de Klaroenlaan in Hoograven en is uiteindelijk door de politie tot stoppen gedwongen op de Ravenswetering in Nieuwegein. Vijf automobilisten zijn op de bon geslingerd.

Utrecht Centraal
De politiehelikopter was in eerste instantie de lucht ingegaan om het dak van Utrecht centraal te inspecteren. Het vermoeden bestond dat er vanwege de harde wind dakplaten afwaaiden. Dit bleek echter vals alarm.

31 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Die peperdure geluidsoverlast gevende helicoper wordt duscingezet voor winkeldieven, dakinspectie en feeststoeten …..

  Deze hobby was bedoeld om zware criminaliteit te bestrijden.

  Nu speelgoed van grote kinderen….

 2. JdV

  Slappe hap. Bekeuringen maken geen indruk. Auto’s inbeslagnemen. Bestuurders en inzittenden naar het bureau en 48 uur vasthouden. DNA afnemen en uitgebreide controle bij Fiod, UWV, Belastingdienst en andere instanties. Een gemiste bruiloft maakt een stuk meer indruk.

 3. Nlz

  Ja hoor, daar is heli-hater Herman weer. Wat heb je tegen dat ding? In dit geval is het bijvoorbeeld een goeie methode om beelden vast te leggen van het wangedrag wat deze gasten vertoond hebben door middel van de camera die aan boord is.

  On-topic: Die bruilofts-stoeten lijken zich steeds idioter te gaan gedragen, kan niet lang meer duren voor daar serieuze slachtoffers bij gaan vallen vrees ik.

 4. Marcel

  @Herman,
  Wat een negatieve opmerking. Of is dit humor?
  Ik ben er blij mee. En met mij velen. Mijn advies? Ga wat leuks doen met dit weekend!!!

 5. Gerben

  Was zeker een Nederlandse bruiloft?

 6. Albert

  Leuk als je kind van zijn sokken wordt gereden. Het zegt wat over de mentaliteit van deze gasten.

 7. Willem

  Nou Marcel en NlZ: ik ben het anders volstrekt met Herman eens dat die hobbycopters niet bedoeld zijn voor dit soort onbenullige acties. Wat een onnodige lawaaischoppers.

 8. Barend

  Ha, ik dacht dat er een plofkraak gepleegd was toen dat rotding vanmiddag boven mijn hoofd hing. Blijkt echter gewoon weer een pretvlucht geweest te zijn.

 9. Harry

  @Herman, @Willem en @Barend: Ik heb toch echt liever dat de politiehelikopter voor de zekerheid even het dak van een drukke locatie bekijkt als ze denken dan dat er wat mis kan zijn, dan dat ze dat niet doen en het dak komt naar beneden zetten met alle nare gevolgen van dien.

 10. Rob Arbouw

  Nou Marcel en NlZ: ik ben het anders net als Willem volstrekt met Herman eens dat die hobbycopters niet bedoeld zijn voor dit soort onbenullige acties. Wat een pokkenherrie

 11. Bart

  @herman, hoe kom je erbij dat je met een helicopter zware criminaliteit kunt bestrijden? Net zo’n misvatting als dat je met meer ’blauw op straat’ zware criminaliteit (bijv. liquidaties) kunt bestrijden. Zware criminaliteit bestrijd je op een manier: meer rechercheurs die zich langdurig vastbijten in een verdachte. De kans dat een agent op straat of een helicopter in de lucht toevallig tegen een poging tot liquidatie, drugsdeal of een andere vorm van zware criminaliteit aanloopt is zo klein dat het waanzin is om te denken dat je hiermee het probleem oplost. Meer blauw leidt tot meer schijn-veiligheid en niet tot minder liquidaties, drugsdeals etc. Behalve als op elke straathoek 24/7 een agent wordt geplaatst. Maar dan leven we in een politiestaat wat om meerdere redenen niet wenselijk is.

 12. Tim

  Je ziet deze trouwstoeten steeds vaker, en inderdaad rijden ze vrijwel altijd asociaal. Fijn dat ze eindelijk een keer actie ondernemen.

 13. Berend

  Traangas, wegslepen en oppakken. We zitten hier niet in de woestijn.

 14. Camiel

  Waarom gebruiken ze voor dakinspectie geen drone? Een drone kan dichterbij komen en veroorzaakt minder geluidsoverlast.

 15. Herman

  @Bart, toen de politie helikopters indienst kwamen heeft de politie zelf vol trots verteld dat deze het middel waren om zware criminaliteit te bestrijden.

  In de praktijk komt hier weinig van terecht en wordt dus heel veel geld ondoelmatig besteed, mij en uw belastinggeld. Voor het zelfde geld heb je een lading agenten die te voet of per fiets door de stad kunnen gaan, dat levert ten eerste meer veiligheidsgevoel op en maakt ten tweede geen herrie.

 16. Cico

  #TeamHerman. De helicopter is niet bedoeld voor standaard werk. Ik heb voor meer blauw op straat gestemd. Politie tussen de mensen, niet erboven hangend.

 17. Maria

  “Politie tussen de mensen, niet erboven hangend.”
  Dank Cico, voor deze perfecte slogan.

 18. mees kees

  Zelfde verkeersmentaliteit als gedurende de andere 364 dagen. Goed dat hier blauw OP STRAAT was, én ook serieus optrad.
  En wat die hobbycopter betreft: introduceer een paar (blauwe) dronepiloten met bijbehorend speelgoed voor de gehele stad en omgeving op het Paardenveld. Is in 1 dag terugverdiend en alle gevoelige oortjes zijn ook tevreden. Win-Win toch!

 19. Tom

  Stelletje zeikerds. Hoe ga je op de fiets tussen die auto’s zitten? Oppakken die mensen. Als er een helicopter voor nodig moeten ze vooral hun gang gaan.

 20. Trol

  Terecht of niet ingezet dat laat ik in het midden….je zou maar overlast ervaren van een helicopter. Hoe leuk is het leven dan?? Ook zeuren bij de AH als de aanbieding op is, of als de buren een keer een feestje hebben? We leven in een paradijs…..niet vergeten!!

 21. Klaas

  Was het wel een politie-heli? Heb tijdje een militaire heli bezig gezien en gehoord boven het centrum. Ging juist kijken buiten, wegens de veel grotere herrie dan v/d ‘gewone’, en ook als zodanig herkenbare, politieheli. En mijn vermoeden werd bevestigd; het was die militaire, althans zo ogende, Die zwaardere, m.i. militaire, heli doet wel vaker mee; misschien als ‘reserve’-heli? Of voor extra taken; misschien voor bijv. werken met sonar; infrarood-camera; of derg.

 22. Angelique

  Goed dat de politie hier tegen optreedt, is een situatie die ik wel vaker ben tegen gekomen, al toeterend iedereen lastig vallen, zittend in de
  raamopening van gehuurde wagens.

 23. Robertjc

  Ik heb het sterke vermoeden dat juist de luitjes die negatieve reacties geven op het feit dat er een heli rondvliegt voor allerlei doeleinden, geen idee hebben van wat politiewerk inhoudt. Overigens kan ik me voorstellen dat het geluid van een patrouillerende helikopter storend is bij een middagdutje.

 24. Henk

  Ik dacht dat er weer een aanslag gepleegd was aangezien dat rotding zo lang boven de stad bleef hangen. Maar nee hoor, er waren wat bruiloftsgasten baldadig…

 25. kees

  Herman of er nu een andere helikopter die dakplaten komt inspecteren of een politie helikopter dat maakt niet uit. Het is beide in het kader van de veiligheid. Je wil geen dakplaten op je kop krijgen. Dus moet er snel van bovenaf gehandeld worden. En voor een geval als dit word de ZULU juist heel vaak ingezet. Een Marokkaanse bruiloft is altijd een gevaar voor de veiligheid en de zulu kan van bovenaf inspecteren

 26. Theo

  Zou de politie nu denken dat het probleem van de toeterende auto-trouwstoeten hiermee aangepakt is, nu er 5 bekeuringen zijn uitgedeeld?

 27. Nlz

  @Klaas: er zijn meerdere typen politieheli’s, ze hebben een zes Eurocopter EC-135’s, en twee AgustaWestland, type AW 139. De Eurocopter wordt als een “lichte” heli gezien (gelijk aan de traumaheli’s) en de Agusta wordt als een “middel-grote” heli aangeduid. Deze zijn helemaal donkerblauw, waardoor ze inderdaad eerder militair aandoen dan de Eurocopters die de kenmerkende politie-strepen er op hebben staan.

 28. Bart

  @herman, tip: check even politie.nl. Daar staat helder omschreven waar de politie de helicopter voor gebruikt. Spoiler: zware criminaliteit wordt niet genoemd. Het is vooral ter ondersteuning van agenten op de grond. Exact wat is gebeurd bij de bruiloftsstoet. Goede actie!

 29. Klaas

  @Nlz: dank voor de gedetailleerde info! Was intussen al beetje op de hoogte, omdat ik de gesignaleerde heli niet kon terugvinden in het overzicht van heli’s bij het leger. Denk nu ook dat ik idd die grotere, effen en kennelijk donkerblauwe, bezig gezien… én gehoord heb! Het was in ieder geval heel zeker niet de ‘lichte’, blauw-witte heli met de rode strepen.

 30. Laurens

  Hebben ze niks beters te doen dan wat bruiloftsgangers te belagen.

 31. Sjaan

  @ Bart, de polite kan wel doodleuk vertellen dat ze de heli inzetten voor ondersteuning op de grond (en niet voor zware criminaliteit), maar voor de inzet boven de stad Utrecht zijn zowel met de burgemeester, de hulpinstanties, de provincie en het rijk hele andere afspraken gemaakt.

  Beperken tot minimum en alleen gebruiken bij hele ernstige delicten en grote nood. Dat is de afspraak.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).