Buren in Hoograven vergroenen schuurtjes: ‘Het ziet er fraai uit’ | De Utrechtse Internet Courant Buren in Hoograven vergroenen schuurtjes: ‘Het ziet er fraai uit’ | De Utrechtse Internet Courant

Buren in Hoograven vergroenen schuurtjes: ‘Het ziet er fraai uit’

Buren in Hoograven vergroenen schuurtjes: ‘Het ziet er fraai uit’
In Hoograven hebben 27 buren samen een groendak laten aanleggen op de schuurtjes. De daken achter de huizen aan de Constant Erzeijstraat hebben nu sedumtapijt.

In Hoograven hebben 27 buren samen een groendak laten aanleggen op de schuurtjes. De daken achter de huizen aan de Constant Erzeijstraat hebben nu sedumtapijt.

Karin Groendijk, een van de initiatiefnemers, vertelt: “We kijken met heel veel buren uit op onze schuurtjes, want de woonkamer is op de eerste verdieping. Eén van de buren opperde om een sedumtapijt op die daken te leggen en ik heb dat vervolgens rondgestuurd.” Uiteindelijk deden 27 buren mee met het plan.

“Het ziet er fraai uit en is ook nog goed voor regenopvang en hitte”, was de afweging van de bewoners. “Het was voor een schuur van 7,5 vierkante meter 285 euro. En daar proberen we nog 25% voor terug te krijgen in gemeentelijke subsidie. Dat valt dus alles mee!”

De gemeente heeft een subsidieregeling vanaf 20 vierkante meter, waardoor het handig is dat de buren samen de aanvraag deden. In Utrecht zijn de afgelopen maanden ook honderden daken van bushokjes van dakbegroeiing of sedum voorzien.

6 Reacties

Reageren
 1. Willow

  Mooi. Goede actie!!

 2. Kadoendra

  Daar ik denk dat er ook rekening is gehouden met het planten van plantjes die nuttige insecten aantrekken wil ik hierbij nog een ecologische tip geven.
  Leg op elk dak een half verrotte tak/kleine half verrotte boomstam.
  Hierdoor neemt de hoeveelheid nuttige insecten echt enorm toe!
  Ik heb deze kennis van een ecologische hovenier die ik via “De Dag van de Openbare Ruimte” in de Jaarbeurs ontmoet heb.

 3. Koel Hoofd

  Leuk initiatief.

  @ kadoendra, Lekker advies, een paar jaar later heb je een half verrot dak.

 4. uu

  Wat leuk!

 5. Kadoendra

  @Koel Hoofd

  Als u mijn reactie wel goed zou lezen dan zou u kunnen weten dat ik het niet heb over het hout van het dak maar het neerleggen van een stukje deels vergaan natuurlijk stukje hout.
  Dit deels vergane stukje hout (boomtak e.d) lig op het sedum, de begroeiing dus, en dient dus niet als vervanging van het houten dak !!!!

 6. bee

  schimmelvorming in de schuurtjes .
  een lekkend dak.
  dat zijn dingen die over een tijdje wel duidelijk worden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).