Burgemeester Den Oudsten spreekt Utrechters toe over corona: ‘Druk de pauzeknop in’ Burgemeester Den Oudsten spreekt Utrechters toe over corona: ‘Druk de pauzeknop in’

Burgemeester Den Oudsten spreekt Utrechters toe over corona: ‘Druk de pauzeknop in’

Burgemeester Den Oudsten spreekt Utrechters toe over corona: ‘Druk de pauzeknop in’
Burgemeester Den Oudsten heeft in een filmpje op sociale media de inwoners van Utrecht toegesproken. Hij zegt dat het coronavirus aan een opmars bezig is en dat de maatregelen van het kabinet nodig zijn om erger te voorkomen. Den Oudsten vraagt Utrechters om ‘de pauzeknop’ in te drukken.

Burgemeester Den Oudsten heeft in een filmpje op sociale media de inwoners van Utrecht toegesproken. Hij zegt dat het coronavirus aan een opmars bezig is en dat de maatregelen van het kabinet nodig zijn om erger te voorkomen. Den Oudsten vraagt Utrechters om ‘de pauzeknop’ in te drukken.

Beste Utrechters,

Wat fijn dat u even luistert want ik wil graag mijn zorg met u delen. Sinds de zomervakantie is het coronavirus bezig met een gevaarlijke opmars. Dat is helaas ook in Utrecht het geval. De afgelopen twee weken is het aantal besmettingen zelfs verdubbeld. Iedereen weet het natuurlijk wel, als we nu niet aanpakken zitten we straks in dezelfde situatie als dit voorjaar. Dat willen we voorkomen en daarom moeten wij ons gedrag drastisch aanpassen.

We moeten nu als het ware de pauzeknop indrukken van ons sociaal leven. Het is logisch dat het kabinet daarom stevige maatregelen heeft aangekondigd. De komende drie weken moeten uitwijzen of de maatregelen voldoende effect hebben. Het zijn geen fijne maatregelen, maar ze zijn helaas noodzakelijk om erger te voorkomen. Want zolang er nog geen werkend vaccin beschikbaar is, kunnen alleen u en ik, wij allen, het coronavirus terugdringen. En dat doen we vooral door ons te blijven houden aan die simpele basisregels: houd afstand, was uw handen, blijf bij klachten thuis, die u waarschijnlijk al kunt dromen. Maar u droomt niet alleen, ik zie dat velen van u zich er echt aan houden. En ik zie ook veel ondernemers hun best doen hun winkel of horecazaak coronaproof in te richten en er goed op te letten dat klanten zich ook zo gedragen. Daar heb ik veel respect voor.

Maar al met al is het nodig om meer maatregelen te nemen. Ook in de sport. Het coronavirus is echt nog niet klaar met ons. Ik doe daarom een dringend beroep op u allen: druk die pauzeknop in. Blijf zoveel mogelijk thuis, werk zoveel mogelijk thuis. Doe uw boodschappen op een rustig moment en doe dat alleen. Vergader online, borrel digitaal. Ik weet het, het wordt er zo niet leuker op maar we zullen echt drie weken moeten doorbijten. In het voorjaar is het ons ook gelukt.

Alleen als we ons allemaal aan de regels houden heeft het effect. Samen is de sleutel. Doe het voor Utrecht.

12 Reacties

Reageren
 1. Marcel de Korte

  ‘Al met al´ zou ik zeggen: doe het als Utrecht 🙂

 2. Hadjememaar

  Bromsnor heeft zijn sociaal leven al een poosje op Ctrl/Alt/Del staan.

 3. Cohen

  Ik vind het politiek onverstandig dat de burgemeester mondkapjes überhaupt niet genoemd heeft. Niet dat ik diep overtuigd ben van de werking, maar Utrecht behoort wel tot de zwaarder getroffen regio’s.

  Er is een kleine maar reële kans dat Utrecht de grote brandhaard van Nederland zal zijn over een paar weken. Als dat gebeurt zal iedereen zich afvragen waarom de burgemeester niet net zoals de burgemeesters van de andere grote steden én Brabant in elk geval aangeraden heeft om mondkapjes te dragen. Of het daadwerkelijk een verschil had gemaakt doet er dan niet eens meer toe.

 4. Scherpschutter

  De maatregelen van het kabinet zullen geen enkel effect hebben, want als je niets extra doet om vrijwel de enige groep te beschermen voor wie Corona werkelijk een gevaar is (zieke 70+’ers) en je baseert al je maatregelen nog altijd op achterhaalde wetenschap (druppelverspreiding ipv aerosolen)…ja…wat ben je dan eigenlijk wel precies aan het doen?

  Heeft dit kabinet wellicht ook een pauzeknop?

 5. Don

  En wat denk onze geachte burgervader te doen met de mensen die weigeren op de pauze knop te drukken. In deze stad waar handhaven een vies woord is komen we die ongetwijfeld weer tegen. En als we straks met dank aan deze mensen weer in een lock down terecht komen leiden de goeden weer onder de kwaden. Ga handhaven op de mensen de mensen die weigeren mee te werken. Consequent een boete geven en deze opbrengsten ten goede laten komen aan de zorgmedewerkers. Haal de rotte appels eruit en laat cafe restaurants sport kantines open enz

 6. Scherpschutter

  @Hadjememaar 11:22

  Scherpschutter denkt dat Hadjememaar zich daar ‘eventjes’ in nick vergist heeft. 😉

 7. Pee

  Ik hoor of zie nog steeds niets om me heen van corona.
  Twee dagen geleden nog in het ziekenhuis geweest maar niets te merken qua corona.

 8. Lexus

  Het is goed dat de burgemeester de burgers complimenteert die zich aan de regels houden, maar daar moet tegenover staan dat degenen die zich niet aan de regels houden daar ook op aangesproken en beboet worden. Dat mogen bijvoorbeeld ook supermarkten zijn die een loopje nemen met de hygiëne, wat zowel voor hun klanten als hun personeel slecht kan aflopen. Het spijt me, maar ik zie nog steeds aan de lopende band overtredingen van de regels in allerlei soorten en maten, en ik kom niet eens op de gevaarlijkste plaatsen.

 9. Wim Vreeswijk

  Pandemieën krijgen alleen de kans in overbevolkte gebieden en steden zoals de G4. In Zeeland, Friesland en Drenthe valt het aantal besmettingen reuze mee

 10. Koel Hoofd

  Gaat het weer lekker rustig worden in de stad?
  Is dit het begin van het einde van pretpark Utrecht?

 11. Rob H.

  @Koel Hoofd: Nu even. Tot het virus voorbij is (om welke reden dan ook). En Pretpark Utrecht bestaat niet.

 12. Anne Marie ten Berge

  @ Scherpschutter, Het corona beleid van de regering is in alle opzichten onrechtmatig. Het land is in oorlog met een levensgevaarlijk virus, dus de ministeriële verantwoordelijk ligt dan in het afkondigen van de noodtoestand: art.21 vh Statuut van het Koninkrijk. Alle burgemeesters dienen dit te weten en er niet over te zwijgen in hun toespraken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).