Burgemeester Dijksma doet oproep aan kabinet: ‘Houd oog voor winkeliers en andere ondernemers’ Burgemeester Dijksma doet oproep aan kabinet: ‘Houd oog voor winkeliers en andere ondernemers’

Burgemeester Dijksma doet oproep aan kabinet: ‘Houd oog voor winkeliers en andere ondernemers’

Burgemeester Dijksma doet oproep aan kabinet: ‘Houd oog voor winkeliers en andere ondernemers’
Burgemeester Sharon Dijksma
De burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, heeft maandagmiddag een oproep gedaan aan het nieuwe kabinet ‘om oog te hebben voor de zware last die onze winkeliers en andere getroffen ondernemers nu moeten dragen’. Dijksma deed deze oproep namens de 26 burgemeesters in de Veiligheidsregio Utrecht.

De burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, heeft maandagmiddag een oproep gedaan aan het nieuwe kabinet ‘om oog te hebben voor de zware last die onze winkeliers en andere getroffen ondernemers nu moeten dragen’. Dijksma deed deze oproep namens de 26 burgemeesters in de Veiligheidsregio Utrecht.

Alle burgemeesters van de VRU kwamen maandagmiddag samen waarbij onder meer werd gesproken over het bieden van perspectief aan bewoners en ondernemers in deze coronacrisis. Al eerder is er vanuit de regio Utrecht bij het kabinet aangedrongen op het ontwikkelen van een langetermijnstrategie. Ook de landelijke politiek heeft het kabinet opgeroepen om met een plan voor de lange termijn te komen.

Zorgen

De burgemeesters uit de regio Utrecht zijn ‘verheugd’ dat het kabinet hiermee aan de slag is gegaan en heeft aangegeven voor het einde van deze maand met een voorstel te komen. Maar, zo laat Sharon Dijksma weten, ondertussen maken de burgemeester zich zorgen over de positie waarin een aantal sectoren die nu worden getroffen door lockdown zich bevindt. Dit betreft met name sectoren die wel gesloten zijn, maar nauwelijks steun krijgen vanuit de Rijksoverheid; zoals bijvoorbeeld de niet-essentiële detailhandel.

Perspectief is hard nodig, zo menen de burgemeesters. Voorzitter VRU Sharon Dijksma: “Namens alle Utrechtse burgemeesters roep ik het kabinet op om oog te hebben voor de zware last die onze winkeliers en andere getroffen ondernemers nu moeten dragen. Het water staat hen aan de lippen, maar ze krijgen nauwelijks steun. We hopen dat het kabinet deze sectoren tegemoet wil komen; dat kan met steun of indien de situatie het toelaat met een verantwoorde versoepeling van bestaande maatregelen.”

9 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht 🤔

  Ja lekker makkelijk toch vanaf de zijlijn,laat winkels dan gewoon opengaan met mondkapje op,en per vierkante meter zoveel personen,als je het zo erg vind.

 2. Inwoner van Utrecht.

  Ondernemers gaan kapot aan deze lockdown,het is gewoon triest om te zien hoe deze mensen proberen te overleven,er moet toch een andere manier zijn om deze mensen te helpen met hun lasten.

 3. Herman

  Doe eens stoer en keer je eens af van Rutte. Dijksma komt niet veel verder dan Rutte napraten.

 4. Scherpschutter

  @Inwoner van Utrecht

  Wat dacht u van deze nutteloze lockdown opheffen, er nooit meer één invoeren, het hele land voorgoed weer opengooien, het pittige griepje gewoon maar accepteren en terug naar het oude leven?

  Al het IC personeel bij elkaar kost 300 miljoen per jaar. Een lockdown kost een miljard per week… De psychologische schade is niet te overzien, de achterstallige zorg is een drama…Dit gaat niet langer. Voer de zorg op, periodieke vaccinaties voor elke 60+’er die wil (a la de grieppriek) en klaar. Door met leven.

  Genoeg met deze onzin. Openen die handel.

 5. Henk

  Hoezo is zo’n oproep nodig? Te weinig vertrouwen? Geef boa’s opdracht de zorg te ondersteunen en laat iedereen vrij om winkels en horeca te openen en te bezoeken.

 6. RABE

  Winkels openen en mandjes bij de ingang. Controle en juist gebruikte gezichtsmaskers. Zo ging het in het begin van de pandemie en toen ging het beter dan nu. Veel winkels zijn gesloten, besmettingen lopen op, dus niet door de winkels.
  Gooi open die winkels en controleer bij de ingang.

 7. Oom Tom

  Eigenlijk is onze burgemeester er een met twee gezichten ….. en zit ze met haar achterste op meerdere stoelen.

 8. Nina

  Het is vreselijk dat iemand zijn inkomen verliest door deze pandemie.

  Niet alles is maakbaar of afdwingbaar. De pandemie vraagt om maatregelen om de maatschappij niet totaal te ontwrichten. Als iedereen tegelijk ziek wordt, valt er heel veel stil. Ook essentiële zaken, zoals bijv. bevoorrading, voedselproductie, energie en zorg.

  Je wilt het ziek worden zoveel mogelijk spreiden/uitstellen. Daarom zijn de vaccinaties en de maatregelen er. Gedurende de pandemie met nieuwe varianten en hogere besmettelijkheid wijzigt de strategie.

  Winkelen in onze buurlanden is uiteraard niet de oplossing en daarmee verdwijnt toekomstig inkomen voor onze ondernemers. Het is blijkbaar voor sommigen erg moeilijk om solidair te zijn.

  Beter draagt de burgemeester oplossingen aan die nog wel kunnen, zoals de Utrechters oproepen om de lokale ondernemers te bellen om dingen te bestellen en vervolgens af te halen.

  Het blijft helaas nog dweilen met de kraan open. Heel veel sterkte voor al onze ondernemers in de stad. Hopelijk kunnen ze snel weer open.

 9. Don

  Het zou mevrouw Dijksma sieren als ze haar eigen college oproept om ook oog te houden voor de betaalbaarheid en leefbaarheid voor de inwoners van utrecht. Deze kunnen namelijk geen gebruik maken van allerhande regelingen en tegemoetkomingen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).