Burgemeester Dijksma opent eerste grote beurs in Utrechtse Jaarbeurs sinds begin corona Burgemeester Dijksma opent eerste grote beurs in Utrechtse Jaarbeurs sinds begin corona

Burgemeester Dijksma opent eerste grote beurs in Utrechtse Jaarbeurs sinds begin corona

Burgemeester Dijksma opent eerste grote beurs in Utrechtse Jaarbeurs sinds begin corona
De eerste grote beurs sinds het begin van de coronapandemie werd woensdag in de Utrechtse Jaarbeurs geopend. Burgemeester Sharon Dijksma was aanwezig om de openingshandeling te verrichten.

De eerste grote beurs sinds het begin van de coronapandemie werd woensdag in de Utrechtse Jaarbeurs geopend. Burgemeester Sharon Dijksma was aanwezig om de openingshandeling te verrichten.

De Utrechtse Jaarbeurs heeft een moeilijke periode achter de rug. Het bedrijf sloot 2020, het jaar dat de eerste coronamaatregelen werden genomen, af met een verlies van 12,4 miljoen euro. Ter vergelijking: in 2019 boekte de Jaarbeurs nog ruim 12 miljoen euro winst. Vanwege het verlies moest het bedrijf reorganiseren.

Inmiddels mag de Jaarbeurs weer bepaalde evenementen organiseren, waaronder de Vakbeurs Openbare Ruimte die woensdag door burgemeester Dijksma werd geopend. Bij de ingang werd zij opgevangen door Albert Arp, CEO van de Koninklijke Jaarbeurs en Jean Paul Boon, directeur van de Vakbeurs Openbare Ruimte.

QR-code

De Jaarbeurs heeft ervoor gekozen om vanaf vandaag al bij de ingang te controleren op coronatoegangsbewijzen. Het demissionaire kabinet heeft die controle pas vanaf zaterdag verplicht gesteld. Net zoals alle andere bezoekers, moest Dijksma daarom haar QR-code laten zien. Deze werd gescand door Arp.

Tekst loopt door onder afbeelding

Op de beursvloer sprak de burgemeester de hoop uit dat de Jaarbeurs weer miljoenen bezoekers mag ontvangen. “Dat is niet alleen goed voor het bedrijf, maar voor de hele stad. Het zet Utrecht namelijk op de kaart.” Tot slot sloeg Dijksma op een gong en daarmee was de eerste grote beurs in de Jaarbeurs in tijden officieel geopend.

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
 1. Gerard vd Vecht

  Dijksma hoopt dat de Jaarbeurs miljoenen bezoekers gaat trekken, nou ik niet voor mij mag de Jaarbeurs failliet gaan.
  Al die miljoenen bezoekers komen met de auto via de weg door Amelisweerd en dan moet die nog breder worden.
  Beursbezoekers komen nooit in de stadje gaan direct naar huis en de standhouders gaan naar vd Valk .
  Gerard vd Vecht

 2. Business Event Branche

  @gerard…wat een asociale reactie!
  Onze event branche heeft zwaar te leiden gehad, en we zijn blij dat er nu weer internationaal beweging in komt !
  Je hebt duidelijk geen idee hoeveel mensen ook in Utrechtse regio werken in deze branche ! Wil dat ze werkeloos worden ?
  De jaarbeurs bezoekers ,voor corona bijna 2,5 miljoen trouwens, komen juist in hoog percentage met OV. Slechts in 30 min. Ben je vanaf Schiphol op de jaarbeurs. En vanuit Frankfurt maar 3 uur met ICE! De meeste hotels in Utrecht draaien voor 70% op zakelijkbezoek , dus ook hun werkgelegenheid is dan in het geding.
  Uw denkwijze is dan een ook een voorbeeld van niet verder denken dat dat uw neus lang is ! Ik wens iedereen in de event business, waar overigens 12.000 mensen in Utrecht voor demonstreerde, heel veel zakelijk succes en positieve toekomst !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).