Burgemeester Dijksma sluit woning in Utrechtse wijk Overvecht vanwege drugshandel Burgemeester Dijksma sluit woning in Utrechtse wijk Overvecht vanwege drugshandel

Burgemeester Dijksma sluit woning in Utrechtse wijk Overvecht vanwege drugshandel

Burgemeester Dijksma sluit woning in Utrechtse wijk Overvecht vanwege drugshandel
Burgemeester Sharon Dijksma heeft woensdag een woning aan de Brandenburchdreef in de Utrechtse wijk Overvecht gesloten vanwege drugshandel.

Burgemeester Sharon Dijksma heeft woensdag een woning aan de Brandenburchdreef in de Utrechtse wijk Overvecht gesloten vanwege drugshandel.

Het huis aan de Brandenburchdreef is gesloten voor zes maanden, wat inhoudt dat het komende half jaar niemand zonder toestemming de woning mag betreden. 

De burgemeester kan een woning of bedrijfspand in de stad sluiten om verschillende redenen. Drugshandel – zoals in dit geval – is een van die redenen. Een pand kan verder bijvoorbeeld gesloten worden als het beschoten is, als er drugs zijn gevonden of als er strafbare feiten plaatsvinden, zoals illegaal gokken of het witwassen van crimineel geld.

Het huis aan de Brandenburchdreef is de achtste woning in Utrecht die momenteel gesloten is. In Overvecht werd eerder deze maand ook al een woning aan de Nigerdreef gesloten, vanwege een hennepkwekerij. In 2021 werden in Utrecht 27 gebouwen gesloten. In 2020 waren dat er 51, in 2019 74 en in 2018 44. 

Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

7 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Heeft dat eigenlijk effect? Een woning/pand half jaar sluiten?
  Want als de foute bewoner/gebruiker is verwijderd dan is toch ook het probleem opgelost? Of zie ik dat verkeerd?

 2. Claire Obscur

  Er was nog een tijd dat Overvecht een nette wijk was met werkenden en de wat beter gesitueerden. Heden ten dage is het verworden tot een vergaarbak en afvoerput van de maatschappij en een onderlaag welke je probleemloos kan wegsnijden. De oplossing is alles platgooien en alles wat er nu gehuisvest is over het hele land verdelen. Waar het woont maakt toch niet uit, niemand heeft een baan dus ook geen woon-werk-verkeer. Vandáág nog beginnen!

 3. Gré Braadslee

  Dan kan ze alle expat- en studentenhuizen in Wittevrouwen wel sluiten. …………………………………………… maar die zijn allemaal nog open !

 4. Knuppel

  @Claire Obscur Maar goed dat u niet generaliseert. En “wegsnijden van de onderlaag”? Moeten we dan die 99.9% van Nederland die minder intelligent, productief en charismatisch zijn dan u dan maar deporteren?

  Ik mag overigens hopen dat u niet in de financiele dienstverlening zit, of ouder bent dan 50, of een medische indicatie heeft. Want daarmee redt u het niet tot de exclusieve 0.1%. Dan zien we u ook even niet terug. Maar even serieus, wat is dit voor elitair geleuter?

 5. Annelies

  Goed bezig mevrouw Sharon
  de niet gekozen burgemeester van mijn Utrecht

 6. Jos

  @ Clair Obscur

  Overvecht is nooit gebouwd als wijk voor de beter-gestelden. Het is altijd bedoeld als woonverbetering voor mensen die in vooroorlogse verpauperde wijken woonden en om de naoorlogse woningnood op te lossen.

  Eigenlijk gewoon voor de lagere middenklasse en de hogere arbeidersklasse.

  Het zijn echter wel o.a. ook de kinderen en kleinkinderen van de eerste bewoners die mede debet zijn aan de achteruitgang van Overvecht, want ook zij houden zich bezig met criminele activiteit, bendevorming en vormen van overlast.

  Ja kan niet alle problemen op de komst van migranten afschuiven. Ook al hangt een aantal problemen wel met de komst van een nieuwe onderklasse samen.

 7. Ron Overvecht

  Beste Jos, de kinderen en kleinkinderen van de eerste bewoners zijn al lang weg op een enkele na. Ik ben opgegroeid en woon nog in Overvecht. Benieuwd waar je die strekking vandaan haalt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).