Burgemeester en wethouders delen chocolademelk uit: ‘Hartverwarmend’ | De Utrechtse Internet Courant Burgemeester en wethouders delen chocolademelk uit: ‘Hartverwarmend’ | De Utrechtse Internet Courant

Burgemeester en wethouders delen chocolademelk uit: ‘Hartverwarmend’

Burgemeester en wethouders delen chocolademelk uit: ‘Hartverwarmend’
Burgemeester en wethouder delen chocolademelk uit.
Burgemeester Jan van Zanen en verschillende wethouders deelden vandaag warme chocolademelk uit bij de ingang van het stadskantoor. Volgens de burgemeester waren er “hartverwarmende reacties” van passanten.

Burgemeester Jan van Zanen en verschillende wethouders deelden vandaag warme chocolademelk uit bij de ingang van het stadskantoor. Volgens de burgemeester waren er “hartverwarmende reacties” van passanten.

Wie vandaag langs het stadskantoor liep, heeft het vast gezien. Bij de ingang van het stadskantoor stond een feestelijk versierde kraam, waar leden van het college warme chocolademelk uitdeelden aan passanten. Voorbijgangers konden een vrijwillige bijdrage leveren aan de actie van radiozender 3FM. Ook konden ze een kerstwens achterlaten voor de stad Utrecht.

Van 14.30 uur tot 15.00 uur was het aan burgemeester Jan van Zanen en wethouder Lot van Hooijdonk om passanten de warme chocolademelk aan te bieden. “Hartverwarmend”, vond burgemeester Van Zanen. “Gister hebben we natuurlijk een zwaar debat gehad.” Daarmee doelt de burgemeester op het debat over de Uithoflijn. “Het is vandaag koud, er is veel wind, maar de reacties hier waren hartverwarmend.”

Ook wethouder Van Hooijdonk vond het een succes. “Allerlei verschillende mensen kwamen er langs: oud en jong, van ver en dichtbij. Heel leuk om zo iedereen fijne kerstdagen te kunnen wensen.”

Wensen

Shirley Sepenu (19) en Ilona Bijlsma (18) kwamen ook even een kopje halen. “Heel leuk dat de burgemeester zich zo in zijn eigen stad laat zien”, aldus Shirley. Ilona heeft ook een wens voor de stad achtergelaten. “Ik heb gewenst dat lokale bedrijven van Utrecht meer erkenning krijgen.”

Ook Berend van Dijk (16) kreeg warme chocolademelk van de burgemeester en de wethouder. “Leuk dat ze dat soort dingen doen en er tijd voor maken”, vindt Berend. Hij heeft ook een wens voor de stad: “Dat Utrecht de milieuvriendelijkste stad van Nederland is.”

4 Reacties

Reageren
 1. Peet

  Vraag 100 utrechters naar de naam van een utregse wethouder
  O.oooooooo

 2. G.H.

  @Peet: Lot van Hooijdonk. Verantwoordelijk voor het Uithoflijn-debacle (maar daarvoor is -figuurlijk!- een ander voor de tram gegooid). Wellicht zien we hier de reden waarom Van Hooijdonk niettemin is genomineerd voor de titel Beste bestuurder van Nederland?
  On-topic: heel warme en sympathieke actie. De heer Van Zanen laat zich vanaf het begin zien als een burgemeester die echt tussen de mensen (en boven de partijen) staat.

 3. Herman

  Veelzeggend dat de burgermeester naast Lot staat, die had dit in haar eentje niet gekund. Dus ontfermt van Zanen zich als een echte burgervader over zijn kind

 4. [email protected]

  Van Zanen is een echte burgemeester ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,eerlijk is eerlijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).