Burgemeester Jan van Zanen brengt bezoek en ode aan de kapper | De Utrechtse Internet Courant Burgemeester Jan van Zanen brengt bezoek en ode aan de kapper | De Utrechtse Internet Courant

Burgemeester Jan van Zanen brengt bezoek en ode aan de kapper

Burgemeester Jan van Zanen brengt bezoek en ode aan de kapper
Bron: Instagram burgemeester Jan van Zanen
De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen is maandag naar de kapper geweest. Normaal niet echt nieuwswaardig maar het was gisteren de eerste dag dat kappers weer open mochten. Vanwege de aanpak van het coronavirus waren de zaken sinds half maart gesloten.

De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen is maandag naar de kapper geweest. Normaal niet echt nieuwswaardig maar het was gisteren de eerste dag dat kappers weer open mochten. Vanwege de aanpak van het coronavirus waren de zaken sinds half maart gesloten.

Van Zanen liet zijn haar wassen en knippen bij zijn vaste kapper Hairfix op de Burgemeester Reigerstraat in Utrecht. Hij komt daar al jaren en gisteren kon hij er dan meteen terecht – op afspraak – voor een frisse coupe.

Kappers kunnen sinds gisteren de deuren weer openen maar moeten zich wel houden aan voorzorgsmaatregelen. Zo gelden de hygiënemaatregelen (handen wassen, geen handen schudden, niesen of hoesten in de elleboog, gebruik papieren zakdoek) en 1,5 meter afstand houden tussen klanten. Ook mag er alleen op afspraak gewerkt worden en moeten klanten aangeven gezond te zijn.

Het bezoek van burgemeester Jan van Zanen was niet alleen bedoeld voor zijn eigen kapsel. Hij noemt het op Instagram ook een ode aan alle honderden kapperszaken in Utrecht en hun medewerkers.

6 Reacties

Reageren
 1. Kalende Karel

  Wat een Wilde kapper zeg.

 2. Hans

  Deze geste van van Zanen is ronduit sympathiek. Dat we een fijne, warmhartige burgemeester hebben in Jan van Zanen zal niemand ontkennen. En de kappersbranche gun ik meer dan van harte dat ze deze crisis overleeft. Maar toch heb ik zo mijn twijfels over het versoepelen van alle maatregelen die de verspreiding van het uiterst besmettelijke virus moeten indammen. Ik merk tegenstrijdigheden op: het principe van anderhalve meter afstand houden, laat staan fysieke aanraking vermijden, – wat toch het uitgangspunt zou moeten zijn van de strategie ter voorkoming van verspreiding, wordt hier losgelaten. Ik houd mijn hart vast. Ik hoop dat het goed zal gaan, voor de kappers, voor hun klanten, voor hun naasten. Over veertien dagen zullen we meer weten. Ik steek er m’n hand (nog) niet voor in het vuur.

 3. bawang putih

  waarom draagt die kapper geen handschoenen en mondkapje??!

 4. BdV

  Hmmm, nee, ik begrijp ook niet helemaal waarom zowel de kapper als de klant geen mondkapje dragen en de kapper daarbij ook geen handschoenen draagt. Aangezien de besmetting al dagen voor de eerste symptomen plaats kan vinden, is het toch onmogelijk om er vanuit te gaan dat dit veilig is?

 5. Koel Hoofd

  Dus de nieuwswaarde is: de kapper is officieel geopend door burgervader met corona-mat?

 6. M.

  Ik gun die kappers, trouwens iedereen, graag hun werk en inkomen terug, maar eigenlijk geeft Van Zanen hier de verkeerde boodschap af, want het virus is nog lang niet verdwenen. En die kapper werkt helemaal zonder beschermingsmiddelen… Foute boel dus.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).