Burgemeester Jan van Zanen krijgt eerste exemplaar van boek Arjan den Boer | De Utrechtse Internet Courant Burgemeester Jan van Zanen krijgt eerste exemplaar van boek Arjan den Boer | De Utrechtse Internet Courant

Burgemeester Jan van Zanen krijgt eerste exemplaar van boek Arjan den Boer

Burgemeester Jan van Zanen krijgt eerste exemplaar van boek Arjan den Boer
Arjan den Boer geeft het eerste exemplaar aan Jan van Zanen
Burgemeester Jan van Zanen heeft donderdagavond in het Anatomiegebouw in Utrecht het eerste exemplaar van het boek van Arjan den Boer in ontvangst genomen. Van Zanen noemde het ‘niet zomaar een boek’.

Burgemeester Jan van Zanen heeft donderdagavond in het Anatomiegebouw in Utrecht het eerste exemplaar van het boek van Arjan den Boer in ontvangst genomen. Van Zanen noemde het ‘niet zomaar een boek’.

In het boek Vergeten Gebouwen in Utrecht beschrijft Den Boer bijzondere gebouwen waar iedereen zomaar aan voorbij loopt of fietst. Het zijn niet de bekende monumenten van de stad, maar de panden waarvan bijna niemand het verhaal kent.

Van Zanen noemde het een grote eer om het eerst exemplaar in ontvangst te mogen nemen. Hij zei dat mensen naar Utrecht komen om bijvoorbeeld de Domtoren en het Rietveld Schröderhuis te bezoeken, maar vaak zonder het te weten verborgen pareltjes in de stad passeren.

“Verborgen en vergeten schatten, die misschien minstens zo bijzonder zijn. Omdat ze een bijzondere geschiedenis hebben. Omdat ze er zo bijzonder uitzien. Omdat ze een bijzondere functie hadden. […] Met jouw boek komen de verhalen over kerken, scholen, woonhuizen, winkels en kantoren weer tot leven.”

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Serie

Den Boer heeft de verhalen in het boek eerder ook gepubliceerd bij DUIC in de serie Vergeten Gebouwen. De langgekoesterde wens om er een boek van te maken is nu in vervulling gegaan.

“Jouw serie over vergeten gebouwen schreeuwde om een boek, boordevol informatie, de aardigste wist-u-datjes en natuurlijk veel mooie fotografie. Een gelukkig is dat document er nu ook”, aldus de burgemeester.

Het boek Vergeten Gebouwen in Utrecht is vanaf dit weekend te koop bij Broese, De Utrechtse Boekenbar, Boekhandel Bijleveld, VVV Utrecht, Camping Ganspoort, Groeten uit Utrecht, Bilthovense Boekenhandel en bij Bruna op de Nachtegaalstraat.

5 Reacties

Reageren
 1. Ron

  Supertof om Jan zo’n schitterend afscheidscadeau te geven. En super om Arjan zo verdient in het zonnetje te kunnen zetten. Ik mag mijn exemplaar na 22 juni afhalen en kijk daar naar uit! :+)

 2. Nina

  Gefeliciteerd Arjan!
  Een mooi naslagwerk over Utrecht.

 3. UTRECHTSE JANTJE

  Van harte gefeliciteerd Arjan , met dit fantastische Meesterwerk , over ons stadsie ! Voor iedereen die meer over Utrecht wil weten , ‘n heerlijk naslagwerk ….

 4. Marcel Gieling

  Jammer dat ik moest afzeggen voor deze presentatie. Van harte gefeliciteerd Arjan, een welverdiend boek en een prachtig naslagwerk voor nu en komende generaties. Wie schrijft die blijft!!!

 5. wollie

  hoezee, maandag ophalen !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).