Burgemeester Jan van Zanen naar Spanje voor overleg start Vuelta | De Utrechtse Internet Courant Burgemeester Jan van Zanen naar Spanje voor overleg start Vuelta | De Utrechtse Internet Courant

Burgemeester Jan van Zanen naar Spanje voor overleg start Vuelta

Burgemeester Jan van Zanen naar Spanje voor overleg start Vuelta
In 2015 startte de Tour de France in Utrecht. Foto: Robert Oosterbroek
De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen en wethouder Klaas Verschuure zijn uitgenodigd door de directie van La Vuelta om in gesprek te gaan over de start van de wielerronde in Utrecht in 2020.

De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen en wethouder Klaas Verschuure zijn uitgenodigd door de directie van La Vuelta om in gesprek te gaan over de start van de wielerronde in Utrecht in 2020.

Verschillende partijen, waaronder de gemeente Utrecht, zien graag dat de Spaanse wielerronde in 2020 in Utrecht van start gaat. Burgemeester Van Zanen en wethouder Verschuure brengen daarom, op uitnodiging van de directie van de Vuelta, een bezoek bij de start van de ronde dit jaar in Málaga van 24 tot en me 26 augustus.

Tijdens het bezoek aan de start worden gesprekken gevoerd met de Vuelta directie over de mogelijke start van het evenement in 2020 in Utrecht en Brabant. Daarnaast wordt het bezoek gebruikt om verdere kennis op te doen van het evenement en nadere contacten te leggen binnen de Vuelta organisatie.

4 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Ben erg nieuwsgierig hoelang de burgemeester over de reis heeft gedaan. Electrische auto? Trein? Hopelijk toch wel op een millieuvriendelijke wijze?

 2. Herman

  Neem aan dat alle kosten, zowel dit tripje als de organisatiekosten straks, door de Spanjaarden wordt betaald?

  Op dit B-evenement zit niemand te wachten, de echte topper Le Tour is inmiddels al geweest. En dat was een groot niet te overtreffen feest.

  Prima als de Vuelta langs wil komen, maar wel zelf betalen graag.

 3. Barend

  Mijnheer Van Zanen, waarom, o waarom toch. De Tour was een eenmalig niet te overtreffen en te herhalen evenement. Het motto was toen nog dat het goed voor het toerisme zou zijn. Ondertussen is het sentiment gekeerd en ontstaat het gevoel dat het toerisme de stad begint te overspoelen. Niemand, dat wil zeggen geen enkel weldenkend mens de paar ondernemers die denken er wat aan te verdienen uitgezonderd, zit nog te wachten op dit evenement.
  Wilt u laten zien dat u hetzelfde kunstje beheerst als uw voorganger en ook in staat bent een groot evenement naar de stad te brengen?

 4. Karla

  Wat Herman en Barend zeggen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).