Burgemeester Jan van Zanen houdt er 43 nevenfuncties op na | De Utrechtse Internet Courant Burgemeester Jan van Zanen houdt er 43 nevenfuncties op na | De Utrechtse Internet Courant

Burgemeester Jan van Zanen houdt er 43 nevenfuncties op na

Burgemeester Jan van Zanen houdt er 43 nevenfuncties op na
Burgemeester Jan van Zanen in zijn kantoor. Foto's: Robert Oosterbroek / DUIC
Jan van Zanen is niet alleen burgemeester van Utrecht, maar ook nog veel meer. Dat blijkt uit een overzicht van RTL Nieuws. Zij tellen in totaal niet minder dan 43 nevenfuncties voor de Utrechtse burgervader.

Jan van Zanen is niet alleen burgemeester van Utrecht, maar ook nog veel meer. Dat blijkt uit een overzicht van RTL Nieuws. Zij tellen in totaal niet minder dan 43 nevenfuncties voor de Utrechtse burgervader.

De functies variëren van voorzitter van Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Het Utrechts Archief en Veiligheidsregio Utrecht tot auditeur Rekening Fundaties Vrijvrouwe van Renswoude en lid bestuur De Winter-Heijnsiusstichting.

De hele lijst is hier te bekijken. Ook werden de Utrechtse wethouders onder de loep genomen, die ook allemaal meerdere nevenfuncties hebben. De burgemeester en de wethouders krijgen allen niet betaald voor de extra functies.

5 Reacties

Reageren
 1. Robin

  Zet er dan bij het suggestieve aantal van 43 nevenfuncties bij, dat er maar 2 prive zijn, en dat de rest samenhangt, direct of indirect, met zijn functie als burgemeester, waarbij het grootste aantal betreft “lid comite van aanbeveling” waarbij je in de praktijk niet veel meer doet dan je naam verbinden aan een goed doel. Voor mij blijkt hieruit vooral dat hij prive er weinig bij doet, en zeer betrokken is bij wat er in en om de stad gedaan wordt.

 2. Dick

  Ongeveer 91 bijbanen voor ons gemeente bestuur. neem nu eens aan dat als die bijbanen serieus genomen worden toch wel 40 uur per jaar kosten, dit is een aanname,.. niet te veel en niet te weinig lijkt mij. Dat is dan 3640 uur per jaar. We komen dus 2 wethouders te kort, of we betalen er 2 te veel!?

 3. maarten van den oever

  Het probleem van nevenfuncties is niet in de eerste plaats dat van de bezoldiging maar dat van de belangenvermenging. Een burgemeester die zich als lid vabn een commissie van aanbeveling laat afficheren ( en Van zanen dioet dat tientallen malen) kan moeilijk geacht worden onpartijdig te zijn als de er over subsidies en andere vormen van steun moet worden beslist. Laat die nevenfuncties vallen, ze zijn bijna altijd onverenigbaar.

 4. WP

  Dit nieuws is inderdaad een beetje lachwekkend… Wethouder Kreijkamp staat genoteerd als aandeelhouder van Vitens. Dit komt gewoon vanuit het gegeven dat de gemeente Utrecht aandeelhouder is van Vitens. De wethouder vertegenwoordigt de gemeente. Heel raar natuurlijk………..

 5. jos stelling

  de opmerking van Maarten van den oever is inderdaad mogelijk relevant.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).