Burgemeester reikt onderscheiding uit aan vier Utrechters met bijzondere verdiensten | De Utrechtse Internet Courant Burgemeester reikt onderscheiding uit aan vier Utrechters met bijzondere verdiensten | De Utrechtse Internet Courant

Burgemeester reikt onderscheiding uit aan vier Utrechters met bijzondere verdiensten

Burgemeester reikt onderscheiding uit aan vier Utrechters met bijzondere verdiensten
Eerder reikte burgemeester Jan van Zanen vanwege het coronavirus de lintjes telefonisch uit. Foto: Robert Oosterbroek/Gemeente Utrecht
Vier Utrechters kregen vrijdagmiddag een onderscheiding uit handen van burgemeester Jan van Zanen. Yvonne Da Silva, Lukas Bergman, Ben Nijssen en Pieter Beelaerts hebben allemaal iets bijzonders gedaan in de stad. 

Vier Utrechters kregen vrijdagmiddag een onderscheiding uit handen van burgemeester Jan van Zanen. Yvonne Da Silva, Lukas Bergman, Ben Nijssen en Pieter Beelaerts hebben allemaal iets bijzonders gedaan in de stad. 

Da Silva is sinds 1998 als vrijwilliger actief bij de Evangelische Broedergemeente Utrecht. Ze houdt onder andere dagelijks de website bij en stuurt alle duizend vrijwilligers een handgeschreven verjaardagskaart. Ook is ze actief als taalmaatje bij de stichting Taal Doet Meer.

Naast haar vrijwilligerswerk doet ze als mantelzorger onder andere boodschappen voor een kennis. Da Silva ontving een Koninklijke onderscheiding en werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Drenkeling

Bergman ontving een oorkonde van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 december is dankzij hem een drenkeling uit een sloot bij de Strijkviertelplas gered. Hij zag dat een vrouw vastzat in de modder en alarmeerde de hulpdiensten.

Nijssen is sinds 1987 voorzitter van het Wijk C-Komitee, één van de oudste buurtcomités van Utrecht. Daarnaast werkt hij al 25 jaar bij de redactie van de Binnenstadskrant, is hij mede-oprichter van Stichting Singelgebied en is Nijssen actief bij de bewonerswerkgroep ‘Utrecht Weer Omsingeld’. Mede dankzij hem wordt de singel in de stad weer rond. Nijssen ontving de Speld van de Stad.

Maartenspenning

Beelaerts is tot slot onderscheiden met de Maartenspenning. Hij is twaalf jaar lang bestuurslid van Vrienden van het Bartholomeus Gasthuis. Hij is medeverantwoordelijk voor de verbouwing van het verzorgingstehuis.

Daarnaast was Beelaerts mede-initiator van stichting TussenHuis, een voorziening voor gescheiden ouders die een veilige plek voor de omgang met hun kinderen nodig hebben.

Gekoppelde berichten

1 Reactie

Reageren
  1. M. uit O.

    Fijn dat deze mensen hun onderscheiding krijgen en vermeld worden, maar waarom wordt hier niet ook vermeld dat Omar el Azzaoui en Amar Jaghi een oorkonde van het Carnegie Heldenfonds door de burgemeester overhandigd hebben gekregen. Gelukkig dat deze heren wel vermeld worden in de Instagram post van Jan van de gemeente.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).