Burgemeester Sharon Dijksma na persconferentie: ‘We moeten volhouden’ Burgemeester Sharon Dijksma na persconferentie: ‘We moeten volhouden’

Burgemeester Sharon Dijksma na persconferentie: ‘We moeten volhouden’

Burgemeester Sharon Dijksma na persconferentie: ‘We moeten volhouden’
De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma heeft dinsdagavond gereageerd op de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. “Ik kan mij goed voorstellen dat het voor veel mensen een zware boodschap is, want niet alleen wordt de lockdown verlengd maar we zien ook [..] dat het aantal besmettingen onvoldoende is teruggedrongen.”

De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma heeft dinsdagavond gereageerd op de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. “Ik kan mij goed voorstellen dat het voor veel mensen een zware boodschap is, want niet alleen wordt de lockdown verlengd maar we zien ook [..] dat het aantal besmettingen onvoldoende is teruggedrongen.”

De gemeenteraad komt dinsdagavond samen om te praten over de stand van zaken rondom het coronavirus in Utrecht. De raadsinformatiebijeenkomst begon kort na de persconferentie in Den Haag.

Burgemeester Dijksma nam eerst het woord en noemde daarbij onder meer de verlenging van de lockdown: “Tegelijkertijd ligt er een nieuwe mutatie van het virus op de loer. Dat maakt dat deze avond voor heel veel mensen een sombere avond is. Je wordt namelijk met een aantal maatregelen geconfronteerd, zeker ondernemers of mensen die een culturele instelling hebben, die nu weer te horen krijgen dat het nog een aantal weken langer duurt dan gehoopt. Heel veel mensen staat het water aan de lippen.”

Dijksma zegt de zorgen die Utrechters hebben te begrijpen: “Ik vind dat we daar oog voor moeten hebben en ik heb daar veel zorgen over. Ik ben dan ook blij dat het kabinet zojuist heeft aangekondigd om opnieuw naar steunpakketten te kijken, omdat ik denk dat de ondernemers in ons land dat nodig hebben. Tegelijkertijd weten we dat naast de hoeveelheid slachtoffers in de gezondheidssfeer die er nu al vallen, we ook slachtoffers zien in de economische sfeer. Die combinatie maakt dat het voor velen een hard gelag is.”

Kwetsbare kinderen

De gemeente blijft zich de komende weken inzetten. Dijksma benadrukte daarbij ook de positie van kinderen. “We moeten ook zeker kwetsbare kinderen niet vergeten. Ik ben blij dat er extra onderzoek komt om te kijken of basisscholen eerder open kunnen. We merken namelijk nu al dat kinderen letterlijk uit beeld verdwijnen. Dat heeft consequenties voor leerachterstanden.”

De burgemeester deed ook nog een oproep: “We snappen dat het ongelofelijk zwaar is, we zijn er nog echt niet en we moeten volhouden. Er zijn heel veel terechte zorgen over wat er op ons afkomt uit het Verenigd Koninkrijk, dat is iets wat waarschijnlijk ook niet te vermijden is, maar we kunnen ons er wel zo goed mogelijk op voorbereiden. We moeten de besmettingen omlaag krijgen […] Ik hoop dat iedereen volhoudt.”

11 Reacties

Reageren
 1. Probleem

  Er moet dag en nacht ingeent worden. Israel heeft momenteel al 20 000 van zijn inwoners ingeent, waarom Nederland niet?

 2. Kadoendra

  ‘We moeten volhouden’

  Het is maar de vraag hoelang het Kabinet het nog volhoud……………………..

 3. Sam

  “we moeten volhouden” dat is nog eens een eloquent advies

 4. Manou De R.

  Ik ben héél benieuwd of de horeca in Utrecht doet wat ze zegt en per 17 januari en masse open gaat. Zo ook voor de rest van de winkels in Utrecht van welke diverse berichten in de media voorbij schoven. En wat ga je dan doén Sharon? Als alle winkels gewoon opengaan? Alles beboeten en sluiten voor onbepaalde tijd? Héél benieuwd.

 5. Katja

  Half februari zijn in het VK dan al 15.000.000 mensen ingeënt. Bijna de totale NL bevolking, in bijna drie maanden tijd. Wanneer komt hier het Oxfordvaccin nou eens ? Pas eind januari, volgens EMA.

 6. Stuurvrouwtje aan wal

  Stuurvrouwtje denkt dat het makkelijk roepen is vanaf de wal. Ze zou niet graag in de bootschoentjes van het kabinet staan. Ga er maar aan staan: geen enkel besluit lijkt goed genoeg voor ons ‘stuurtjes aan wal’.

 7. wollie

  als de Heere tegen abortus is, waarom laat hij vrouwen dan ongewenst zwanger worden? beetje medewerking van bovenaf zou welkom zijn…

 8. Hebbe

  We moeten volhouden , ben benieuwd hoelang de ondernemers hier in utrecht het nog volhouden .
  Als je door de binnenstad loopt zie je steeds meer panden leeg staan .

 9. Pee

  Ik maak me niet druk om die vaccinatie omdat ik het toch weiger.
  Daar heb ik zo mijn redenen voor .
  Wat anderen doen moeten ze zelf maar weten.

 10. HArry

  Het coronaliedje kennen we nu wel. Tijd voor een nieuwe aanpak die wel werkt en recht doet aan het daadwerkelijke gevaar. Nu gaan er te veel mensen en bedrijven onnodig kapot. Dus het moet echt anders!

  Dus niet passief volhouden maar naar buiten en nieuwe betere aanpak verzinnen en de huidige puinhopen opruimen.

 11. Utrechtvoorutrecht

  HArry, suggesties?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).