Burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma met de dood bedreigd; twee mannen aangehouden Burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma met de dood bedreigd; twee mannen aangehouden

Burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma met de dood bedreigd; twee mannen aangehouden

Burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma met de dood bedreigd; twee mannen aangehouden
Burgemeester Sharon Dijksma
De politie heeft donderdagavond twee mannen aangehouden voor het online met de dood bedreigen van burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht. “Dit soort bedreigingen zijn ver over de grens en hebben een grote impact”, laat Dijksma vrijdag weten. Ze heeft aangifte gedaan.

De politie heeft donderdagavond twee mannen aangehouden voor het online met de dood bedreigen van burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht. “Dit soort bedreigingen zijn ver over de grens en hebben een grote impact”, laat Dijksma vrijdag weten. Ze heeft aangifte gedaan.

De aangehouden verdachten zijn een 29-jarige man uit Amsterdam en een 21-jarige man uit Utrecht. “De uitingen aan het adres van de burgemeester waren van dusdanig ernstige aard, dat de Utrechtse recherche direct een onderzoek startte.”

Kort nadat het onderzoek startte, werden de twee verdachten aangehouden in hun woonplaats. Het is nog niet duidelijk wie van de twee de doodsbedreiging verstuurde. Ook moet nog blijken wat de motieven van de twee mannen zijn.

Burgemeester Dijksma heeft aangifte gedaan van de bedreiging. “Dit soort bedreigingen zijn ver over de grens en hebben een grote impact. Om die reden heb ik gelijk aangifte gedaan. Uiteraard blijf ik gewoon mijn werk doen. Ik ben dankbaar voor het snelle en adequate handelen van politie en justitie”, zegt Dijksma.

Meerdere keren

Sharon Dijksma kreeg in haar functie als burgemeester van Utrecht al vaker te maken met doodsbedreigingen. In oktober vorig jaar werd een zeer kwetsende afbeelding aangetroffen in de Leidseveertunnel. De Utrechtse burgemeester liet na een eerdere bedreiging al weten: “Van deze en andere bedreigingen doe ik aangifte. Dit raakt mij, mijn gezin en de mensen waarvan ik hou. Er is een grens.”

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Eduard

  Fijn dat ze aangifte MAG doen. Ga eens na hoeveel mensen te horen krijgen dat ‘het basisteam je zal terugbellen’ wat in de praktijk betekent dat ze je nooit zullen bellen.

 2. Filosoof

  Met bedreigen van nensen bereik je helemaal niets. Uit je boosheid op een los beetand in wird. Wis het daarna en ga verder met leven. Dat is mijn advies. Ik ben het heel vawk niet eens met politici en de maatschappij . 1 ding moet je echter in ogenschouw houden. 1 persoonnis niet verantoordelijk voor alle ellende en 2. Je werkt vooral jezelfni. De nesten met zulke domme acties! Voortaan toch woedend. Pak een velnof open een bestand en schrijf het van je af. Hou het voor jezelf en vernietig het daarna .

 3. Yoshua

  Vraag me af waarom een Amsterdamhert de burgemeester van Utrecht moet bedreigen.
  Misschien boos dat ze als wethouder is weggelopen.

 4. Fred

  @ss: ik denk dat de 15% waar je van rept een erg conservatieve schatting is.

 5. Janah

  “Vrouwtje van 1.52m”. Zo spreekt onze hoogbegaafde reaguurder @scherpschutter over de burgemeester van Utrecht. Niet zijn stad, inderdaad.

 6. Confusius

  Nu maar kijken welke niet in Utrecht wonende/ zijnde reaguurder de komende tijd wat opvallend stil is op dit medium 😉 😉 😉 .

 7. Van hoorn

  Schande,gelijk de kop indrukken.sterjte mevrouw.dijksna.u bent een goede burgemaaster

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).