Burgemeester spreekt Utrechters toe in videobooschap: ‘Het zijn zware ingrepen’ Burgemeester spreekt Utrechters toe in videobooschap: ‘Het zijn zware ingrepen’

Burgemeester spreekt Utrechters toe in videobooschap: ‘Het zijn zware ingrepen’

Burgemeester spreekt Utrechters toe in videobooschap: ‘Het zijn zware ingrepen’
In een videoboodschap aan alle Utrechters spreekt burgemeester Peter den Oudsten over de nieuwe ‘stevige’ coronamaatregelen. “Het zijn zware ingrepen die wij allemaal zullen voelen.”

In een videoboodschap aan alle Utrechters spreekt burgemeester Peter den Oudsten over de nieuwe ‘stevige’ coronamaatregelen. “Het zijn zware ingrepen die wij allemaal zullen voelen.”

De burgemeester zegt dat de nieuwe maatregelen veel impact hebben. “Iedere nieuwe maatregel geeft nog meer het gevoel dat ons oude vertrouwde leven steeds verder uit het zicht raakt. Ik kan mij heel goed voorstellen dat u teleurgesteld, verdrietig of moedeloos bent.”

Daarnaast zegt Den Oudsten dat de maatregelen wel echt nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. “Het is de enige manier om dit virus te stoppen. De enige manier om straks weer ons oude leven op te kunnen pakken.”

Tot slot zegt de burgemeester dat we elkaar niet uit het oog moeten verliezen. “Hou contact, ook al is het op afstand. Want samen kunnen wij dit en samen moeten wij dit doen. Zorg voor elkaar.”

Bekijk de hele videoboodschap van Den Oudsten hieronder.

7 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  “Daarnaast zegt Den Oudsten dat de maatregelen wel echt nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. “Het is de enige manier om dit virus te stoppen. De enige manier om straks weer ons oude leven op te kunnen pakken.”

  Persoonlijk hecht ik meer waarde aan het oordeel van topvirologen en als zelfs Dr David Navarro van de WHO al oproept om lockdowns niet meer als middel in te zetten omdat het medicijn vele malen ernstiger is dan de kwaal dan vraag ik me hardop af waar de mijnheren den Oudsten van deze wereld hun wijsheden vandaan halen.

  ‘Global catastrophe’: WHO envoy urges end to coronavirus pandemic lockdowns’

  https://m.washingtontimes.com/news/2020/oct/12/world-health-organization-envoy-urges-end-to-coron/

 2. cas

  @ Scherpschutter, helaas zijn er teveel (top) virologen die menen de waarheid in pacht te hebben om hun arrogantie en publiciteit te strelen. Daar is geen touw meer aan vast kan knopen. Voor elk scenario dat in je hoofd rondgaat is er inmiddels wel een viroloog die dat onderbouwt.
  grootste probleem is gewoon gedrag van mensen. Hier heb je relatief veel vrijheid als burger, maar daar komt uiteraard wel bij dat je daar ook verantwoordelijk mee om moet gaan als maatschappij. En helaas beschikken we over een jongere generatie die nog infantieler is dan een peuter. Los van de onderste IQ laag die op alles boos is en nog nooit van regels heeft gehoord.

 3. Mia

  Den Oudsten helpt ons meer door er voor te zorgen dat de gemeentelijke lasten niet absurd gaan stijgen doordat de Gemeente geld tekort gaan komen. Standaard worden lasten voor ons, ondernemers en inwoners elk jaar verhoogd. Maar dit is een verloren jaar, waarin we ons bijna allemaal zorgen maken over ons werk en inkomen. Men mag bij de Gemeente dan nu ook wel eens in eigen vlees gaan snijden of korten op eigen mooie voorzieningen ipv straks bijv. de OZB gigantisch te laten stijgen.

 4. Koel Hoofd

  @Scherpschutter
  Het vervelende van dit virus dat het met het blote oog niet zichtbaar is maar wel mensenlevens kost. Net zoals de pokken, spaanse griep, de pest dat ooit ook deden en de samenleving decennia lang, zo niet paar honderd haar, behoorlijk ontwrichtte. Alleen hebben we nu ziekenhuizen en de medische wetenschap, die bestonden toen niet, men ging slechts vaker naar de kerk en bidden. Dus toen accepteerde men makkelijker dat mensen dood gingen, nu niet meer.

  Wat mij verschrikkelijk stoort aan die hele corona business, is dat mensen zo verschrikkelijk van grote hoogte op de zorg poepen. Het egocentrisch hedonisme van onze moderne tijd laat andere mensen de puinhopen opruimen. En als er niet precies gebeurt wat die egocentrische types wensen, dan breekt de pleuris uit.

  Dus we moeten nu iets doen, alleen al de reguliere zorg beschikbaar te houden,
  Nietsdoen betekend dat de ziekenhuizen zo vol stromen, dat mensen buiten op de stoep moeten liggen wachten totdat ze over 2 dagen geholpen kunnen worden. Alles is een keuze, het is maar waar je voor kiest.

  En dan kom je uit bij de economie. Op dit moment is men zeer krampachtig bezig met vast te houden aan het bekende, want dat is veilig en dat is goed.
  Dat kan niet, de kruik gaat zo lang te water tot die barst. Daar zitten we nu op te wachten, en intussen heeft iedereen een mening. Want eigenlijk we willen allemaal toch houden wat we hebben en is de meerderheid is doodsbang voor het onbekende.

 5. Iefke

  Wel best wel erg dat deze man tot nu toe, sinds zijn korte tijd als waarnemend burgemeester van Utrecht, ‘moeilijke’ boodschappen moet brengen. Is hij überhaupt eens een keer met een positief bericht in het Utrechtse nieuws gekomen? Ik zie alleen maar zijn reacties op de rellen, dat hij zijn vakantie moest onderbreken en corona-gerelateerd-nee verkopen aan Utrechters. Hij heeft zover ik het zie niet de meest leuke baan.

 6. WvR

  @Scherpschutter:
  Nabarro zegt wel iets meer in het interview dan alleen “geen lockdowns”. En zelfs “geen lockdowns” wordt genuanceerd als “…tenzij nodig voor het scheppen van lucht voor de gezondheidsdiensten…”. Daar zijn we inmiddels weer aanbeland.

  Nadat we 2-3 maanden geprobeerd hebben een “middle way” te vinden. Da’s verre van gelukt, maar we hoeven ons niet te schamen: Alleen de Duitsers en Canadezen (meen ik) krijgen een miniem complimentje.

  Dus op naar de volgende poging, en doen wat de man aangeeft: Je hebt weer 2 – 4 weken (want die lockdown gaat echt wel met 2 weken uitgebreid worden), om infrastructuur in stelling te brengen zodat het beheersbaar blijft, en de pijn de volgende keer minder is.

  Maar ja, da’s makkelijker gezegd dan gedaan, dus dat gaat nog wel een keer fout. Niet vanwege onze slechte regering, maar omdat het vrijwel overal fout gaat. Omdat er vrijwel overal geen ervaring is hoe hier mee om te gaan.

 7. Scherpschutter

  @Cas 10:24

  Het is vergelijkbaar met de klimaatdiscussie. Enerzijds heb je kamp De Paniekzaaiers dat op schrille toon onwetenschappelijke kreten bezigt als “the science is settled”, “99 percent of the scientists” and “climate deniers”, en anderzijds staat kamp ‘ Eeuh, but the facts?’ rustig en beheerst te zwaaien met dikke stapels bewijs. Mijn advies inzake deze coronasituatie: verdiep u in de standpunten van beide kampen, maar begin niet bij De Paniekzaaiers…

  @Koel Hoofd 11:46

  Je moet niet “iets” doen, je moet het enige logische doen: de zorg zal straks piepen en kraken doordat 70+’ers met onderliggend lijden er een bovenmatig beroep op moeten doen. Isoleer deze groep (quarantaine), bescherm ze uitmuntend en 80% van je probleem is opgelost… Iedere andere oplossing is simpelweg totaal irrationeel.

  @WvR

  The bottom line is: corona is al lang niet het grootste probleem meer. De maatregelen die genomen worden om corona te bestrijden zijn dermate meer schadelijk (voor zowel de economie en menselijke gezondheid) dat de focus verschoven dient te worden naar het oplossen van de veel grotere problemen.

  De tijd van harde keuzes is aangebroken. Het is nu echt tijd om de 70+’ers te gaan isoleren. Dan kan de rest de economie, onze vrijheid en ons krakkemikkige overheidszorgstelseltje redden.

  De huidige weg eindigt bij een ravijn voor allen. Je moet nu naar links of rechts langs de afgrond naar veiligheid.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).