Burgemeester wil lachgasverbod in Utrecht uitbreiden; Mogelijk totaalverbod in wijken Zuid en West Burgemeester wil lachgasverbod in Utrecht uitbreiden; Mogelijk totaalverbod in wijken Zuid en West

Burgemeester wil lachgasverbod in Utrecht uitbreiden; Mogelijk totaalverbod in wijken Zuid en West

Burgemeester wil lachgasverbod in Utrecht uitbreiden; Mogelijk totaalverbod in wijken Zuid en West
De burgemeester van Utrecht wil het lachgasverbod in de stad uitbreiden. Zo komt er mogelijk in de wijken Zuid en West een totaalverbod op het gebruik van lachgas en het bij zich hebben van lachgastanks en -ampullen.

De burgemeester van Utrecht wil het lachgasverbod in de stad uitbreiden. Zo komt er mogelijk in de wijken Zuid en West een totaalverbod op het gebruik van lachgas en het bij zich hebben van lachgastanks en -ampullen.

De PvdA verzocht het college om te kijken naar uitbreiding van het verbod. De partij wil een totaalverbod in de hele stad en noemt gevaar voor de gezondheid en verkeersoverlast als belangrijke redenen daarvoor.

Op dit moment geldt in vier gebieden in Utrecht een verbod op het gebruik en bij zich hebben van lachgas. In West gaat het om Lombok-oost en het aangrenzende gebied tot de J.P. Coenstraat, in Noordwest is er een verbod in de omgeving van het Wesley Sneijder park en de Thorbeckelaan, in Zuidwest in Kanaleneiland-noord en in Overvecht in de Zambesidreefbuurt en de omgeving van Overvecht-zuid.

Het lachgasverbod in de gemeente wordt straks dus uitgebreid. Mogelijk komt in ieder geval in de wijken Zuid en West een totaalverbod, maar niet uitgesloten is dat meer wijken een totaalverbod krijgen.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Weet je wat, we verplaatsen het probleem, dat gaat vast heel goed helpen..

 2. Karla

  Tja. Niets zo lekker als verboden vruchten. Hebben we nou geen andere middelen om het gebruik van lachgas te ontmoedigen? Want met een verbod moet je ook handhaving hebben.
  Need I say more?
  En waarom slechts in enkele wijken een verbod? “Want in sommige wijken vinden we het geen probleem”? En waar baseer je die keuze dan op?

 3. Zuilen030

  Het meeste lachgas wordt geconsumeerd in auto`s, het verbieden in bepaalde delen van de stad heeft daarom geen enkele zin, een totaal verbod voor de hele gemeente kan effectief zijn maar vereist wel een goede handhaving.

 4. Berend

  nood breekt wet, las ik ergens, dus waarom niet verstrekken?

 5. cas

  het gebruik van lachgas… dat is te algemeen… dus met je slagroomspuit ben je al strafbaar…
  klinkt een beetje als het arrest van de visser…

 6. Koel Hoofd

  Zinloze actie.
  Gewoon de overheidsmaatregel terugdraaien: lachgas alleen met vergunning kunnen kopen.
  Blijft over: de ampullen voor zelfmaak slagroom zonder te kloppen…. Uit de handel nemen zodat de consument weer zelf moet kloppen?
  Of ach…in de jaren zeventig gebruikten amerikaanse teeners als het gas uit die slagroombussen. Ze hebben intussen hardere en goedkopere drugs uitgevonden.

 7. Fred

  Waarom niet gewoon overal verbieden ?
  Dat geeft ten eerste duidelijkheid, en je verplaats het probleem niet.
  En…..kan iemand 1 goede reden verzinnen om het in bepaalde gebieden WEL toe te willen staan ?
  Eigenaardig dit.

 8. Piet

  Er zijn geen zinvolle redenen te bedenken om lachgas aan particulieren te verkopen. Verkoop is alleen zinvol voor bepaalde technische toepassingen, in technische hoeveelheden dus. Alleen in het laatste geval dus een vergunning afgeven. Dat moet toch op die manier op te lossen zijn, zoals dat ook van toepassing is bij veel andere stoffen? Ampullen t.b.v. slagroom zijn prima misbaar en productie resp. handel daarin kun je dus zonder probleem verbieden. Dan hoef je niet “recreatief” gebruik te verbieden in bepaalde stadsdelen, een nogal krom verbod dat niet valt te handhaven. Demp dus de bron!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).