Bus 12 vanaf volgend jaar verleden tijd; Uithoflijn vanaf 7 juli 2018 in gebruik genomen | De Utrechtse Internet Courant Bus 12 vanaf volgend jaar verleden tijd; Uithoflijn vanaf 7 juli 2018 in gebruik genomen | De Utrechtse Internet Courant

Bus 12 vanaf volgend jaar verleden tijd; Uithoflijn vanaf 7 juli 2018 in gebruik genomen

Bus 12 vanaf volgend jaar verleden tijd; Uithoflijn vanaf 7 juli 2018 in gebruik genomen
De nieuwe tram die gaat rijden op de Uithoflijn.
De tramlijn naar De Uithof – ook wel Uithoflijn – zal vanaf 7 juli in gebruik worden genomen. Buslijn 12 wordt daarmee opgeheven. Dat melden reizigersorganisatie U-OV en de Provincie Utrecht.

De tramlijn naar De Uithof – ook wel Uithoflijn – zal vanaf 7 juli in gebruik worden genomen. Buslijn 12 wordt daarmee opgeheven. Dat melden reizigersorganisatie U-OV en de Provincie Utrecht.

De Uithoflijn wordt de belangrijkste schakel in de bereikbaarheid van Utrecht Science Park (De Uithof). Eerder werd al bekend gemaakt dat de tram vanaf medio 2018 moest rijden, maar nu is ook de ingangsdatum bekend gemaakt.

De aanleg van De Uithoflijn zorgt de komende tijd nog wel voor ernstige verkeershinder. Tijdens spitsuren wordt geadviseerd om de komende maanden De Uithof nog te mijden en het OV of de fiets te nemen.

Lijn 6 Diakonessenhuis

U-OV meldt ook andere veranderingen van het openbaar vervoer in Utrecht volgend jaar zomer. Onder meer de halte Utrecht Centraal van de lijnen 2, 3 en 28 wordt verplaatst van het Jaarbeursplein naar het nieuwe tram-/busstation Utrecht Centraal Centrumzijde en de route van lijn 2 gaat weer via de Catharijnesingel lopen.

Ook wordt lijn 6 van het busstation Jaarbeurszijde over de route Vondellaan, Rubenslaan verlengd naar het Diakonessenhuis. Eerder was kritiek op de bereikbaarheid van het Diakonessenhuis.

6 Reacties

Reageren
 1. Hans Versnel

  Rijdt de tram ook in de weekeinden? Zo nee gaat dan bus 12 dan rijden. Een slechte oplossing overigens.
  Bus 8 moet ook naar de de tramhalte Centrumzijde worden verplaatst.

 2. jacob

  Hans, wat is een slechte oplossing ?

 3. Hans

  Heel erg voorbarig! Het gebeurt pas in 2018.

 4. Marcel 59

  In het vervoersplan van U-OV valt te lezen, dat de Bosboomstraat weer verbreed moet worden om voldoende ruimte te bieden aan de bussen van lijn 6. Ook de aansluiting op de Adriaen van Ostadelaan moet daarvoor opnieuw op de schop! Zal het iemand nog verbazen?

 5. Hans Versnel

  De slechte oplossing is wanneer lijn 12 in de weekeinden moet rijden omdat de tram dan niet rendabel is.
  De echte goede oplossing is de tram door binnenstad in plaats van de vuile stinkende bussen.

 6. Rein

  @ Hans: Lijn 12 gaat niet in het weekend rijden, dan rijdt hij nu immers ook niet. In het weekend dus gewoon met de 28 naar de Uithof. Lijn 8 kan niet naar de centrumzijde, want hij rijdt immers door naar Lunetten over de Dichtersbaan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).