Bus- en tramchauffeurs leggen op 7 september het werk neer in Utrecht Bus- en tramchauffeurs leggen op 7 september het werk neer in Utrecht

Bus- en tramchauffeurs leggen op 7 september het werk neer in Utrecht

Bus- en tramchauffeurs leggen op 7 september het werk neer in Utrecht
Archieffoto
Vakbond FNV heeft meer stakingen in het openbaar vervoer aangekondigd. Zo worden buschauffeurs en tramchauffeurs opgeroepen om op woensdag 7 september te staken in onder meer de provincie Utrecht. Dat heeft gevolgen voor het bus- en tramverkeer in de stad.

Vakbond FNV heeft meer stakingen in het openbaar vervoer aangekondigd. Zo worden buschauffeurs en tramchauffeurs opgeroepen om op woensdag 7 september te staken in onder meer de provincie Utrecht. Dat heeft gevolgen voor het bus- en tramverkeer in de stad.

Op woensdag 7 september rijden er in de hele provincie Utrecht minder trams, stadsbussen en streekbussen. De vakbond laat weten dat de staking van 7 september één dag duurt. Later volgen er mogelijk nog landelijke stakingen. 

De stakingen zijn een vervolg op de estafettestakingen die voor de zomer door het hele land gehouden zijn. Medewerkers van de regionale vervoerbedrijven willen een betere cao, waarvoor eerder in een ultimatum de eisen werden neergelegd.

Werkdruk

Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Streekvervoer: “De sector moet aantrekkelijker worden, zodat nieuw personeel aangetrokken kan worden. Op dit moment is er veel verloop, met personeelstekorten als gevolg. Daardoor stijgt de werkdruk en daarmee ook het ziekteverzuim.”

U-OV laat weten dat er ritten komen te vervallen. “We weten pas kort van tevoren hoeveel en welke ritten dat zijn. We doen ons uiterste best om alle ritten die vervallen uit de reisplanners te halen”, schrijft de vervoerder.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Wendy

  Ze hebben dus maling aan al die schoolkinderen die niet naar school kunnen Staken oke ..maar val niet kinderen ermee lastig

 2. Janah

  Fijn dat er vakbonden zijn.

 3. Claire Obscur

  Hetzelfde managementverhaal als bij de NS. Een zware top en de rest beneden bekijkt het maar.

 4. PeterH

  @Wendy: een staking die geen ongemak bij een partij geeft is zinloos. Helaas geeft een staking van openbare voorzieningen (dus) ongemak bij de gebruiker van die voorziening. De klant als machtsmiddel om de werkgever onder druk te zetten. Het kan blijkbaar niet anders.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 5. Wendy

  @PeterH.
  Ja dat snap ik.Maar ik blijf er moeite mee hebben dat kinderen hier slachtoffer van zijn.

 6. Realist

  @Janah. Heel ‘fijn’, voor de vakbonden dan. Het enige bestaansrecht wat dat linkse bolwerk nog heeft is het organiseren van stakingen. De werknemer wordt gebruikt en het publiek is de klos.

 7. Hans

  @ Realist

  Zoals al eens eerder gezegd: bonden zijn er voor op aarde om machtsstructuren te beteugelen die de belangen van werknemers schaden. De werknemer wordt niet zoals u zegt ‘gebruikt’ maar, door het bundelen van de krachten beschermd tegen uitbuiting en misbruik door werkgevers. ‘Gebruikt’ is dus een term – in relatie tot de bonden – die ver bezijden de waarheid ligt. Kan wel van toepassing zijn op de werkgever. De vakbonden kennen overigens een lange ontstaansgeschiedenis, wortelend in de 19e eeuw, waarin veel strijd is gevoerd om het feodalisme en uitbuiting door de heersende klasse van de werkende klasse te doorbreken. Als u dit ervaart als zijnde ‘linkse bolwerken’, prima. Mocht u daar moeite mee hebben, ook goed, want dat is precies de bedoeling. Macht en tegenmacht, het is geen lolletje, ook kunnen we het niet leuker maken. Effectief is het wel, die tegenmacht. Werkgevers die zich misdragen of die de belangen van hun kapitaal (lees de werkkracht van werknemers) verkwanselen worden gedwongen tot onderhandelingen. Zo werkt dat in de echte wereld, Realist. Zullen we het tenslotte ook eens over rechtse bolwerken hebben? Dat biedt voldoende stof tot reflectie voor u, dunkt mij. Ik kan tot slot, ieder werkend persoon aanraden om vooral lid te worden van een vakbond. Samen sterk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).