Bus van U-OV raakt van de weg in De Meern; twee passagiers gewond Bus van U-OV raakt van de weg in De Meern; twee passagiers gewond

Bus van U-OV raakt van de weg in De Meern; twee passagiers gewond

Bus van U-OV raakt van de weg in De Meern; twee passagiers gewond
Bron: 112mediautrecht
Een bus van de Utrechtse vervoerdersorganisatie U-OV is zondagochtend in De Meern van de weg geraakt. Volgens de nieuwssite Regio Leidsche Rijn zijn er twee gewonden gevallen.

Een bus van de Utrechtse vervoerdersorganisatie U-OV is zondagochtend in De Meern van de weg geraakt. Volgens de nieuwssite Regio Leidsche Rijn zijn er twee gewonden gevallen.

Het ongeluk gebeurde rond 09.35 uur op de Rijksstraatweg in De Meern. Hoe de bus van de weg is geraakt is niet bekend. Op een filmpje op de nieuwssite is te zien dat de ravage groot is.

De twee personen die gewond zijn geraakt waren allebei passagiers. De buschauffeur is er met de schrik vanaf gekomen.

Boom

De bus klapte op een lantaarnpaal en een boom. De brandweer moest eraan te pas komen om de boom om te zagen, omdat deze door het ongeval instabiel was geraakt.

Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde bus uiteindelijk weggesleept. Hieronder een filmpje over het incident van de nieuwssite Regio Leidsche Rijn.

9 Reacties

Reageren
 1. HArry

  Is toch niet zo’n gevaarlijke elektrobus die wellicht oon nog onder stroom staat?

 2. Tom

  @Harry
  Nee hoor, dit is gewoon zo’n gevaarlijke dieselbus met een tank vol ontvlambare brandstof.

 3. Koel Hoofd

  @Tom
  Je hebt te veel naar Amerikaanse films gekeken.
  Europese bussen ontploffen niet.

 4. Utrechter

  @Harry: nee want de elektrobussen staan allemaal in de remise met kapotte accu’s (gemaakt van tientallen kilo’s zware metalen) en/of ze kunnen onvoldoende opladen (met elektriciteit opgewekt door vooral kolen, gas en omgekapte bomen). We dieselen nog even door!

 5. HArry

  @Utrechter. Ah gelukkig
  Dank voor je toelichting. Ik ga op m’n ouwe dag echt niet in zo’n electrocuteerbus zitten. Laatste keer sloeg mijn pacemaker van de straling op hol. Ik las ook ergens dat die Tesla’s gewoon spontaan in de fik vliegen. Doe mij maar een stralingsvrije diesel

 6. Wouter

  @HArry: dat komt door de 5G antennes in die bus!

 7. wollie

  harry, ik hoorde laatst dat 5g ook op diesel draait… hoop dat dat een geruststelling voor je is.

 8. Utrechter

  @HArry: en anders schijnt 1,5 meter afstand houden ook te helpen 😉

 9. Lombokker

  @Tom
  Diesel is geen ontvlambare brandstof, het heeft een vlampunt van 52°C (biodiesel zelfs 130°C). Benzine heeft daarentegen een vlampunt van -42°C; het kan zelfs in de diepvries nog ontbranden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).