Bushaltes Vredenburg komen volgend jaar pas terug | De Utrechtse Internet Courant Bushaltes Vredenburg komen volgend jaar pas terug | De Utrechtse Internet Courant

Bushaltes Vredenburg komen volgend jaar pas terug

Bushaltes Vredenburg komen volgend jaar pas terug

De bushaltes op het Vredenburg, die deze zomer na zes jaar zouden terugkeren, komen toch niet terug. Althans, niet dit jaar, zoals het beloofd was door het college van B&W, maar volgende zomer. De voorbereidende werkzaamheden waren omvangrijker dan gedacht.

Dat schrijft het AD/UN afgelopen vrijdag. Om de bushaltes te laten terugkeren moet de weg een week lang worden afgesloten. Juist in de zomer, vanwege de minder grote stroom aan reizigers, was hier tijd voor. Wel worden er binnenkort kabels en leidingen verlegd aan de noordzijde van het Vredenburg als voorbereiding op de terugkeer van de haltes.

Tegenslag voor winkeliers

Het is al de zoveelste tegenslag voor winkeliers aan het Vredenburg. Eerst was er beloofd dat alle buslijnen zouden gaan stoppen op het Vredenburg. Later zouden er geen haltes terugkeren op het Vredenburg, maar onder druk van de gemeenteraad kwam er een compromis, vier buslijnen gaan stoppen op het Vredenburg.

Winkeliers kampen sinds het verlies van de bushaltes met teruglopende inkomsten. Voor hen is het wachten tot het Muziekpaleis haar deuren opent zodat er meer mensen richting de winkels aan het Vredenburg komen. Het was reden voor restaurant ‘Paradijs’ om de onderneming te koop te zetten. ‘Revenge’ is door de verbouwingen verhuisd naar de Voorstraat en cd- en platenwinkel ‘Boudisque’ ging eerder al failliet.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).