Busritten in Utrecht kunnen dinsdag vervallen door stakende Syntus-buschauffeurs Busritten in Utrecht kunnen dinsdag vervallen door stakende Syntus-buschauffeurs

Busritten in Utrecht kunnen dinsdag vervallen door stakende Syntus-buschauffeurs

Busritten in Utrecht kunnen dinsdag vervallen door stakende Syntus-buschauffeurs
Mensen die dinsdag in Utrecht met een bus van Syntus willen reizen, moeten rekening houden met uitvallende ritten. Vakbond FNV heeft landelijke acties aangekondigd in het streekvervoer en die raken ook Utrechtse busritten. De staking duurt een dag. De staking heeft geen gevolgen voor de bussen en trams van U-OV.

Mensen die dinsdag in Utrecht met een bus van Syntus willen reizen, moeten rekening houden met uitvallende ritten. Vakbond FNV heeft landelijke acties aangekondigd in het streekvervoer en die raken ook Utrechtse busritten. De staking duurt een dag. De staking heeft geen gevolgen voor de bussen en trams van U-OV.

De Syntus-buschauffeurs die staken, zijn van de vestigingen Apeldoorn, Ede en Wageningen. Er rijden daardoor minder bussen in de regio en ook in Utrecht vervallen er ritten. “We weten echter (nog) niet welke ritten er vervallen. Daarom adviseren wij je om op beide dagen ander vervoer te zoeken”, meldt vervoersmaatschappij Keolis – waar Syntus onder valt – op haar website.

“Wij weten pas kort van tevoren welke ritten er vervallen, maar doen ons uiterste best om alle ritten die vervallen uit de reisplanners te halen.” Keolis raadt reizigers die toch met een Syntus-bus willen reizen aan om kort voor vertrek de reisplanner te bekijken om te zien of hun bus rijdt. 

De staking in de regio Utrecht is alleen op dinsdag 7 juni. Morgen wordt er gestaakt door de buschauffeurs van de vestigingen Almelo, Oldenzaal, Dedemsvaart en Zwolle. Er wordt gestaakt omdat een meerderheid van de leden van vakbond FNV niet ingestemd hebben met het eindbod van de werkgevers van de CAO Openbaar Vervoer. De acties zijn om hun standpunt kracht bij te zetten.

5 Reacties

Reageren
 1. Lexus

  Triest voor de reizigers, maar dit is allemaal het gevolg van het neoliberale regeringsbeleid van de afgelopen decennia, waarbij privatisering en de daarmee gepaard gaande kostenbeheersing, waaronder het afknijpen van de lonen van de werkers en de flexibilisering van de arbeid, voorop stonden. De gevolgen worden op steeds meer terreinen zichtbaar. Helaas zijn de FNV en de vakbonden hierin in verregaande mate meegegaan. Zij hebben het vertrouwen van de meeste werkers al lang verloren. Laten we maar zeggen dat alle beetjes herstel werken, maar de onderkant van de samenleving komt helaas nog steeds op tal van terreinen verder in de knel.

 2. Frits

  Geheel met Lexus eens. Daarbij komt nog dat de winsten naar het buitenland gaan en wij de lasten mogen dragen

 3. Koel Hoofd

  Geheel met Lexus eens.
  Vooral pijnlijk is dat alle politieke partijen hier boter op hun politiek correcte hoofdjes hebben. Zelfs de SP want die riep niet hard genoeg nee.

 4. Een toevallige voorbijganger

  @Koel Hoofd: ah, mooie gedachtegang. Het door jou zo beklaagde ‘onbereikbaar maken’ van de stad kunnen we mooi in de schoenen van de PVV en VVD schuiven, vanwege niet hard genoeg nee roepen. Opgelost bij deze, GroenLinks is off the hook 🙂

 5. Lexus

  @Koel Hoofd: ik ben het niet met u eens. Er is vaak gewezen op het al dan niet nemen van verantwoordelijkheid. Meestal werd dan gewezen op de linkse partijen. Naar mijn mening ten onrechte, je moet als geloofwaardige politieke partij nooit verantwoordelijkheid nemen voor beleid dat je afwijst. Van de linkse partijen heeft de SP dit nagevolgd en dus niet deelgenomen aan de opeenvolgende regeringen, de PvdA is er ingetuind, met voor de partij desastreuze gevolgen. Hier komt nog bij dat sinds enkele decennia de rechtse partijen dik in de meerderheid zijn. Zij zijn dan ook degenen die werkelijk de problemen op hun manier hadden kunnen aanvatten. Dat hebben ze niet gedaan, integendeel onder Balkenende (CDA) en Rutte (VVD) hebben hebben ze de bestaande problemen voor zich uitgeschoven en door onverantwoordelijk neoliberaal beleid tal van nieuwe problemen gecreëerd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).