Bussluis Amazonedreef wordt opengezet | De Utrechtse Internet Courant Bussluis Amazonedreef wordt opengezet | De Utrechtse Internet Courant

Bussluis Amazonedreef wordt opengezet

Bussluis Amazonedreef wordt opengezet
Bron: Google Maps
De bussluis op de Amazonedreef in Overvecht wordt voor de periode van één jaar opengezet voor autoverkeer. In die periode wordt gekeken wat de effecten zijn. Dan wordt besloten of de sluis definiet wordt opengezet.

De bussluis op de Amazonedreef in Overvecht wordt voor de periode van één jaar opengezet voor autoverkeer. In die periode wordt gekeken wat de effecten zijn. Dan wordt besloten of de sluis definiet wordt opengezet.

Er is al een milieuonderzoek uitgevoerd naar de gevolgen van het openstellen van de busbaan tussen de Paranadreef en de Rio Negrodreef. Hieruit kwam naar voren dat de geluidstoename die gepaard gaat met de openstelling te hoog is. Wanneer de bussluis wordt opengezet neemt het verkeer namelijk toe op het traject.

De uitslag van het onderzoek is echter onzeker. Er is namelijk gebruik gemaakt van een verkeersmodel die niet helemaal past bij de situatie op de Amazonedreef. Een passend model bestaat ook niet omdat het hier om een relatief rustig traject gaat. Daarom start de gemeente de testperiode van een jaar. Ook wordt de maximumsnelheid teruggeschroefd naar 30 km/h.

Tegen het verwijderen van de bussluis zijn ruim honderd bezwaren binnengekomen. Deze bezwaren zijn in oktober tijdens een hoorzitting ongegrond verklaard. Anderen zijn blij dat de busbaan wordt opengezet. Hierdoor hoeft namelijk niet meer omgereden te worden.

De gemeente is inmiddels begonnen met het voorbereiden van de uitvoering van de maatregelen. Wanneer de sluis precies wordt opengezet is nog niet bekend.

5 Reacties

Reageren
 1. Utrechter

  Goed nieuws, hierdoor zal de druk op de kruising Carnegiedreef/Paranadreef afnemen. En hopelijk ook het aantal ongevallen op die kruising.

 2. Een utrechter

  Eindelijk. Wellicht dat aantal ongelukken op de kruising Paranadreef/Carnegiedreef nu ook afnemen.

 3. Jan

  Dan kan er weer, zoals voorheen, weer geraced worden op de Amazonedreef.

 4. bee

  gooi maar open dat heeft alleen maar voordelen.

 5. Hyundai

  Is goed dat hij open gaat mensen praten over het milleu maar laten auto’s wel omrijden.
  En hard rijden kan straks ook niet meer want Amazonedreef wordt versmalt 7 Januari 2019 beginnen ze al.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).