Omwonenden van restaurant Orloff aan de Kade runden gisteren het restaurant omdat het personeel een bedrijfsuitje had. Een gedurfd experiment dat uiteindelijk goed uitpakte. “Er was geen stress, geen chaos en er is niks kapot gegaan.”
Het was een uit de hand gelopen grap. Maar gisteren stonden er toch echt vijftien bewoners zonder enige horeca-ervaring het restaurant aan de Oosterkade te runnen.
Bas Ticheler, één van de bewoners kijkt voldaan terug op de avond. “Alles is eigenlijk goed gegaan. Bij vlagen was het even druk maar echte topdrukte is ons bespaard gebleven. We hadden van tevoren wel een keertje meegekeken in de keuken maar eenmaal aan het werk merk je toch dat je dingen mist. Zo sta je bijvoorbeeld midden op de avond te zoeken naar een weegschaal of iets dergelijks. Maar het was echt te gek. Alleen zo’n bonnetjessyteem is even wennen. Dan krijg je ineens allerlei voor- en hoofdgerechten tegelijkertijd binnen. Niemand die dan weet wat er wel en niet moet gebeuren. Dat duurde wel een half uurtje voordat we daar een goed systeem voor hadden bedacht.”
Om de avond in goede banen te leiden hielden twee medewerkers van café Orloff op ’t wed de wacht. “Die waren nodig zodat er iemand met de juiste papieren aanwezig waren, maar die hebben alleen met zijn tweeën zitten drinken aan de bar en de kassa geteld. Het ging serieus soepel,” besluit Ticheler.
Gekoppelde berichten
Orloff aan de Kade wordt zondag overgenomen door de buurt: “Een dag met een grote glimlach”
Orloff aan de Kade is aanstaande zondag in handen van de buurt. Een uit de hand…
geen Reacties
ReagerenEr zijn nog geen reacties geplaatst.