Buurt wil voorkomen dat verwarde vrouw die haar huis wilde opblazen terugkomt | De Utrechtse Internet Courant Buurt wil voorkomen dat verwarde vrouw die haar huis wilde opblazen terugkomt | De Utrechtse Internet Courant

Buurt wil voorkomen dat verwarde vrouw die haar huis wilde opblazen terugkomt

Buurt wil voorkomen dat verwarde vrouw die haar huis wilde opblazen terugkomt
Bewoners in de Vlierboomstraat willen de verwarde vrouw, die vorige week dreigde haar huis op te blazen, niet meer terug in de wijk. Omwonenden hebben zondag een doek op het raam gehangen en een plank voor haar deur gespijkerd. “Ik ga ervoor staan”, zegt een buurvrouw.

Bewoners in de Vlierboomstraat willen de verwarde vrouw, die vorige week dreigde haar huis op te blazen, niet meer terug in de wijk. Omwonenden hebben zondag een doek op het raam gehangen en een plank voor haar deur gespijkerd. “Ik ga ervoor staan”, zegt een buurvrouw.

Volgens de buurvrouw heeft de straat al een langere tijd problemen met de vrouw: “Donderdag was de laatste druppel. Er zijn al vier jaar problemen hier. Ze schreeuwt om hulp.” Volgens haar is het doek en de plank een initiatief van de hele buurt. “Die vrouw is psychisch niet in orde en heeft daarnaast alcoholproblemen.”

Ze zou onder andere iemand in de buurt met een mes hebben bedreigd. “Daarnaast heeft ze ook een zelfmoordpoging gedaan en dreigde ze donderdag dus haar woning op te blazen. Zelf heeft zij niets te verliezen. Ik slaap hier met mijn zoontje, ze mag absoluut niet terugkomen”, aldus de buurvrouw.

Terugkeer

De politie heeft donderdagochtend de verwarde vrouw in Ondiep aangehouden. Uit voorzorg werden de woningen in de straat ontruimd en de straat afgezet.

Maandagmiddag wordt de verwarde vrouw weer thuis verwacht. De omwonenden hopen echter dat een rechter een noodwoning voor de vrouw kan regelen.

Woordvoerder van Mitros, Eva Feijen, zegt dat het is een hele ingewikkelde situatie is die al langer speelt. Ook kan ze niet in detail over de zaak praten om de privacy van de betrokkenen niet te schenden.

Wel vertelt Feijen: “Wij willen zowel de bewoners als de huurder een goede woonomgeving bieden. Op dit moment zijn we in nauw contact met de gemeente en de politie om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen.” Feijen zegt dat de woningcorporatie het probleem niet alleen kan oplossen. 

12 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Fijn hé, die bezuinigingen in de GGZ. En zo flikkeren Rutte en co al jaren problemen bij anderen over de schutting.

 2. [email protected]

  Als huurder heb je recht op rustig wonen, tast een huurder van jou verhuurder dit woongenot aan dan kun je de verhuurder aansprakelijk stellen en schadevergoeding eisen.
  Het blijft natuurlijk wel triest voor mensen met psychische problemen die aan hun lot wórden overgelaten.

 3. Hadjememaar

  Wen er maar aan. Het aantal (ernstig) verwarde mensen gaat niet afnemen en ze komen vooral in wijken met veel sociale woningen terecht.

  Overigens is de vrouw wel echt ziek hoor. Als ze kanker had brachten we haar een pannetje soep, nu ze aan psychoses lijdt spijkeren we haar woning dicht.

 4. Justin

  @Hadjememaar, helemaal mee eens. Dit is wel een lompe uiting van de buurtbewoners. Een beetje meer empathie mag wel.

 5. Hetty

  Deze vrouw is psychisch ziek en hoort opgenomen en behandeld te worden. Heel begrijpelijk en zeer terecht, dat de buurt deze vrouw niet meer in haar woning terug wil hebben: ze is niet alleen een gevaar voor zichzelf, maar ook voor anderen. Zo iemand moet niet alleen tegen zichzelf, maar de maatschappij ook tegen haar beschermd worden. Moeten er eerst onschuldige slachtoffers vallen, voordat er ingegrepen word?

 6. Koel Hoofd

  Aantal (best veel intussen) jaren geleden was er iemand die zijn hoofd in de oven heeft gestoken om er wanhopig een einde aan te maken. Dat waren die oude flats vlak voor de Marnixbrug. Dat is toen mislukt maar wel zijn flatje ontploft, en daarmee de hele flat half onbewoonbaar. Die flat is neergehaald en vervangen voor nieuwe appartementen.
  De mislukte zelfmoordenaar heeft TBS gekregen omdat hij zijn huis – en daarmee de halve flat- niet had mogen opblazen. Dus kan die ondiepers wel begrijpen, ze weten wat er mis kan gaan bij wanhoopsdaden.

 7. Yoshua

  Belachelijk van deze yuppen.
  Vroeger was Ondiep een volkswijk met allemaal vreemde mensen die er gezellig met en voor elkaar waren en elkaar steunden.
  Nu is de boel gerenoveerd en woont de Ondieper er bijna niet meer.
  Deze vrouw moet gewoon blijven wonen waar ze nu woont, dat hoort nou eenmaal bij een volkswijk.
  De kans is te verwaarlozen dat ze de boel opblaast.
  Gewoon de klagers negeren, moeten ze maar niet in een volksbuurt gaan wonen.

 8. Kadoendra

  @Hetty

  Ingrijpen in dit soort zaken is iets wat je aan wettelijk bevoegde instanties moet overlaten en niet aan een groepje burgers, die overigens zelf met die spijkeractie het strafrecht zijn ingewandeld.

 9. MJPD

  @Yoshua
  Het was lang wachten, maar daar is dan eindelijk de “ga maar in een hutje op de hei wonen” reactie. Deze mensen “yuppen” noemen, zegt meer over u: een hoop afgunst. Bewoners die dreigen hun woning op te blazen is nu eenmaal typisch voor een “volkswijk”. Deze vrouw moet gewoon worden opgenomen voor haar eigen veiligheid en die van anderen. Rare gedachtespinsels weer vanaf de zolderkamer.

 10. Hadjememaar

  @Kadoendra, mee eens, al vraag ik mij af of de kliederaars het wetboek wel gelezen hebben. Schrijven hebben ze niet echt onder de knie, dus hun vermogen om te lezen zal het niet veel beter gesteld zijn.

 11. BW

  @Yoshua
  Afgaand op de schrijfstijl is mijn inschatting dat dit wel degelijk echte Ondiepers waren.

 12. Justin

  @Koel Hoofd, dat er ooit ergens eens iemand zijn apartement heeft opgeblazen is een bijzonder slap excuus om het recht in eigen handen te nemen door deuren dicht te timmeren en gevels te bekladden. Als de medebewoners zorgen hebben, dan kunnen ze die via andere kanalen uiten. Dit soort acties gaan geen klap helpen. Sterker nog, het werkt het probleem alleen maar in de hand. Mensen met geestelijke problemen behoeven geen haat, behoeven geen klappen, zowel geestelijk als fysiek.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).