Buurtbewoners gaan Vleutenseweg bezetten vanwege onveilige situatie | De Utrechtse Internet Courant Buurtbewoners gaan Vleutenseweg bezetten vanwege onveilige situatie | De Utrechtse Internet Courant

Buurtbewoners gaan Vleutenseweg bezetten vanwege onveilige situatie

Buurtbewoners gaan Vleutenseweg bezetten vanwege onveilige situatie
Omwonenden van de Vleutenseweg gaan vrijdag de busbaan bezetten om zo aandacht te vragen voor de in hun ogen onveilige verkeerssituatie. De directe aanleiding is een ongeluk vorige week waarbij een 14-jarig meisje zwaar gewond raakte. Het meisje kwam onder de bus.

Omwonenden van de Vleutenseweg gaan vrijdag de busbaan bezetten om zo aandacht te vragen voor de in hun ogen onveilige verkeerssituatie. De directe aanleiding is een ongeluk vorige week waarbij een 14-jarig meisje zwaar gewond raakte. Het meisje kwam onder de bus.

Buurtbewoners hebben de Facebookpagina Vleutenseweg Veilig aangemaakt. De initiatiefnemers menen dat er te vaak door rood en te hard gereden wordt, dat er illegaal gebruik wordt gemaakt van de busbaan en dat fietsers niet altijd goed uitkijken bij het inhalen of oversteken. “Dit heeft te maken met de onoverzichtelijke overgangen bij de Vleutenseweg, zoals die van de Bosboom Toussaintstraat- Bandoengstraat en de ‘bewaakte’ oversteek Hasebroekstraat – J.P. Coenstraat. Het oversteken is hierdoor een vervelende, riskante onderneming.”

Aanstaande vrijdag wordt er actie gevoerd: “Dat houdt in dat we tien minuten op het stukje busbaan tussen de oversteek van de Bosboom Toussaintstraat naar de Bandoengstraat en de kruising van de J.P. Coenstraat-Vleutenseweg gaan zitten.”

De actie moet als signaal fungeren naar alle partijen dat de weg onveilig is. “Voor de lange termijn zijn er gesprekken met de gemeente, het busbedrijf en verkeerskundigen gepland. Om te laten zien dat de zorgen niet alleen komen van een groepje bewoners, maar van alle wijkbewoners is deze korte forse actie bedoeld.”

5 Reacties

Reageren
 1. Ronald

  Zucht. De protestgeneratie.

  Wie hebben hier de meeste last van?
  Precies. Mensen die er niets aan kunnen doen.

 2. Casper

  Zucht, de iPod / oordopjes generatie..
  Als mensen gewoon uitkijken eer ze oversteken, zich enigszins normaal aan de regels houden en niet naar muziek luisteren, is er niets aan de hand.

  Maar goed, misschien wil de gemeente hier ook knipperlichten, alarmbellen en toeters ophangen, net als op de Croeselaan. Dan hebben alleen omwonenden er last van..

 3. Ben

  Uitkijken klopt inderdaad, maar op diverse plekken bij de oversteek van de Vleutenseweg komen fietsen en brommers in beide richtingen op beide fietspaden, bussen, taxi’s, de aso’s over de busbaan en door rood en daarbij, staat het licht op groen, dan niet voor de gehele oversteek en dat is toch flink verwarrend en niet uit te leggen aan kinderen. Ook voetgangers zie ik vaak slechte keuzes maken bij het van en naar de bushalte gaan. Ik vind het aantal ongelukken eigenlijk nog vrij laag.

 4. @ Ronald

  Zucht. De generatie die alles slikt, alleen met zichzelf bezig is en een ware pijn in de kont voor de gehele samenleving is en zich neerlegt bij een schijtwereld, zolang hij of zij zelf maar aan zijn of haar trekken komt; wat zich vaak vertaald in behoeften vervullen via materiële zaken. Zucht.

 5. maarten

  De busbaanbusbaan had nooit zo aangelegd moeten worden. Hij had ongelijkvloers moeten zijn aangelegd, in een geul of tunnel. Dit is ontzettend lelijk en gevaarlijk. Goedkoop is duurkoop. Dat heeft de gemeente bij de verkeersplanning al jaren niet in de gaten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).