Het kantorenpand aan de Christiaan Krammlaan in Utrecht moet op den duur plaatsmaken voor nieuwbouw met daarin onder meer woningen. Hoe dit nieuwe gebouw er precies uit komt te zien, moet nog worden besloten. Omwonenden kunnen daar volgende week hun mening over geven.
Het gaat om het pand aan de Christiaan Krammlaan 2-10. Dit gebouw moet plaatsmaken voor een pand dat tussen de drie en tien verdiepingen telt. Het hoogste deel komt langs het spoor in het verlengde van de Lieflandlaan. Er komen zowel kantoren als woningen in het nieuwe gebouw, waarvan 75 procent bestaat uit sociale en middenhuur.
Op woensdagavond 24 januari wordt in het huidige pand een buurtbijeenkomst georganiseerd. Omwonenden en andere belanghebbenden kunnen dan reageren op de huidige plannen.
Sloop
Na de bijeenkomst wordt het plan verder uitgewerkt. “We verwachten dat het college van burgemeester en wethouders de programmatische uitgangspunten in het eerste kwartaal van 2024 vaststelt”, schrijft de gemeente.
Als alles volgens planning verloopt, wordt het huidige pand in 2025 gesloopt en wordt het nieuwe gebouw een jaar later opgeleverd.
8 Reacties
ReagerenLocatie centraal in de stad, dichtbij een station (Overvecht) en langs het spoor. Lijkt erg geschikt voor wat bouwvolume en dus hoogte.
haha, leuk. Alsof de gemeente ook maar enigszins luistert.
Wederom, invulling voor de spreidingswet? Of is dat een ander afdeling bij de gemeente, Blijkbaar is er zo hier en daar voldoende mogelijkheid tegen lage kosten (bestaande bouw). Afbreken is kapitaalvernietiging en nieuwbouw is onbetaalbaar.
Dit gebouw moet gebruikt worden om studenten onder te brengen tijdens de verbouwing van de naastgelegen studentenflats.
Bron: https://www.duic.nl/algemeen/bewoners-van-studentencomplex-tuindorp-overvallen-door-verhuizing-voor-renovatie-het-leeft-bij-iedereen-in-de-flat/
Het verband der dingen en wat je mag verwachten van bestuurders. Zucht…. Hopelijk doen ze iets met dit idee.
Inspraak? Bespaar je de moeite. Heeft in Utrecht op besluitvorming geen enkel effect.
Goeie plek voor een AZC in het kader van de spreidingswet.
Er is ten noorden van de Kardinaal de Jongweg grote behoeftre aan woningen voor ouderen die veel thuiszorg nodig hebben. Daar wordt landelijik steeds opnieuw op gewezen. Die ouderen willen in de eigen sociale omgeving blijven wonen. Dat kan nu niet, er is niets.
Het gevolg is dat de grote woningen in Tuindorp (oost) en omgeving Krammlaan niet beschikbaar komen. Door slim in te spelen op de lokale vraag naar huisvesting is dat op te lossen. Kleine ontwikkelaars die dit soort projecten doen zijn onvoldoende in staat om lokaal marktonderzoek te doen.
De gemeente dient dat per direct ter hand te nemen en per wijk de toekomstige vraag in kaart te brengen. Vervolgens is het aan ontwikkelaars, actief gestuurd door de gemeente,om daar op in te spelen.
Alleen dan maakt de gemeente haar toegevoegde waarde voor inwoners zichtbaar.
@Toine Goossens
Ben het volledig eens met je.