Buurtbijeenkomst voor omwonenden van Balijelaan in Utrecht na meerdere steekincidenten Buurtbijeenkomst voor omwonenden van Balijelaan in Utrecht na meerdere steekincidenten

Buurtbijeenkomst voor omwonenden van Balijelaan in Utrecht na meerdere steekincidenten

Buurtbijeenkomst voor omwonenden van Balijelaan in Utrecht na meerdere steekincidenten
Het Grafisch Lyceum in Utrecht
Vanwege meerdere steekincidenten in de omgeving van de Balijelaan in Utrecht wordt woensdagavond een buurtbijeenkomst georganiseerd. Omwonenden zijn van 17.00 tot 19.00 uur welkom bij het Grafisch Lyceum, waar onder andere ook burgemeester Sharon Dijksma aanwezig is.

Vanwege meerdere steekincidenten in de omgeving van de Balijelaan in Utrecht wordt woensdagavond een buurtbijeenkomst georganiseerd. Omwonenden zijn van 17.00 tot 19.00 uur welkom bij het Grafisch Lyceum, waar onder andere ook burgemeester Sharon Dijksma aanwezig is.

Naast de burgemeester zijn ook de politie en leden van de gemeente aanwezig. Er is daarbij ruimte om vragen te stellen. Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt geen nieuwe informatie gedeeld.

De aanleiding voor de buurtbijeenkomst zijn drie steekincidenten die afgelopen week hebben plaatsgevonden in de buurt van de Balijelaan. Steeds was een jonge vrouw van begin 20 jaar het slachtoffer. In alle drie de gevallen kwam de dader op een fiets naast de vrouw rijden, waarna hij haar bedreigde en stak. De drie slachtoffers raakten daarbij lichtgewond.

Maatregelen

De politie heeft inmiddels naar eigen zeggen ‘zichtbare en onzichtbare maatregelen’ genomen om de dader of daders van de steekincidenten snel te identificeren. Inmiddels is ook een signalement verspreid van de dader van het laatste steekincident, in de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 oktober. Ook van de dader van het incident op 30 september is een signalement verspreid.

Het is nog onduidelijk of het om dezelfde dader gaat. Daar doet de politie nu onderzoek naar. Dinsdagavond zijn de signalementen van de dader(s) onder andere verspreid door het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Provincielid

  Leden van de gemeente, wat mooi dat die er zijn. Maar ik wist niet dat de gemeente een vereniging was, kan ik me ergens opgeven?

 2. Geenstijl@Utrecht

  Misschien moeten mensen toch eens gaan nadenken wat ze willen in November, wegkijken en bagatelliseren, of …….. want het wordt steeds maar erger met straatgeweld en huisovervallen.
  En het hoeft geen politstaat te worden,maar duidelijkheid is goed voor iedereen,zeker voor criminelen.

 3. Pragmatist

  @Geenstijl ik laat me al voor de komende verkiezingen niet meer wijsmaken wat de partijen gaan beloven of zwartmaken van anderen; ik houd me bij de huidige stand van zaken en gebeurtenissen als leidraad voor wie mijn stem verdient volgend maand.

 4. Wim Vreeswijk

  Allemaal zeer herkenbaar en niet meer wegduiken graag

 5. Koel Hoofd

  Utrecht aantrekkelijk?
  Dat is nu wel voltooid verleden tijd met struikrovers, vrouwenprikkers, opblaas bontkraagjes, audi bende. fatbike tokkies, groene klaptegels, overvolle fietspaden en onbegaanbare stoepen.

 6. Benki

  Zijn de aanvallers van die basketballer uit hoograven al gepakt? Die grappenmakers die een verjaardagsfeestje kwamen verzieken in Hoograven? Worden die lui ooit opgepakt en berecht?

 7. Pee

  Het gaat nog veel erger worden , let maar op.

 8. Vrij Utrecht

  Jij ziet ook overal de zon achter de wolken schijnen hè Koel Hoofd? En Pee doet vrolijk mee.

  Incidenten zijn van alle tijden. En bij elk incident roepen ‘HET WORDT STEEDS ERGER’ is ook van alle tijden. ± 10 jaar geleden riepen ene Scherpschutter en gevolg allang dat de stad binnenkort één rokende ruïne zou zijn. Je hoort dat soort figuren natuurlijk nooit meer als het allemaal eigenlijk wel aardig gaat.

  Ondertussen kom ik nog weleens buiten (op zo’n overvol fietspad of onbegaanbare stoep onder andere) en vind ik het een fantastisch stadje. Al met al denk ik dat deze er best weer mag worden ingegooid: Pee, Koel Hoofd, GeenStijl, Benki, Wim: verhuis lekker naar Houten als je het buiten Utrecht zoveel aantrekkelijker vindt. Je blijft toch ook niet op een verjaardag rondhangen om te roepen hoe slecht het allemaal geregeld is? Kies eieren voor je geld.

 9. Benki

  Het gaat erom dat het fijn is dat je geïnformeerd wordt. Zijn die gasten nou wel of niet opgepakt? Meer vraag ik niet. Volgens mij lopen ze gewoon rond. En ik betaal gewoon gemeentebelasting en mag dus best wat verwachten. Ga zelf naar Houten.

 10. John

  De politie is niet van de gemeente Benki.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).