Cadeautje: twee weken lang gratis reizen met alle trams in Utrecht Cadeautje: twee weken lang gratis reizen met alle trams in Utrecht

Cadeautje: twee weken lang gratis reizen met alle trams in Utrecht

Cadeautje: twee weken lang gratis reizen met alle trams in Utrecht
Archieffoto. Foto: Bas van Setten
Een cadeautje van de provincie Utrecht: van 19 september tot en met 2 oktober mag iedereen gratis met de trams van U-OV reizen. De actie is volgens de provincie een tegemoetkoming aan reizigers, die de afgelopen tijd vaak overlast hadden omdat de tram niet reed. U-OV zegt daarentegen dat met de actie gevierd wordt dat reizigers zonder overstappen met de tram van Nieuwegein en IJsselstein naar het Utrecht Science Park kunnen reizen.

Een cadeautje van de provincie Utrecht: van 19 september tot en met 2 oktober mag iedereen gratis met de trams van U-OV reizen. De actie is volgens de provincie een tegemoetkoming aan reizigers, die de afgelopen tijd vaak overlast hadden omdat de tram niet reed. U-OV zegt daarentegen dat met de actie gevierd wordt dat reizigers zonder overstappen met de tram van Nieuwegein en IJsselstein naar het Utrecht Science Park kunnen reizen.

Reizigers kunnen tijdens de actieperiode gratis mee met alle trams tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. In de avonden en in het weekend rijdt de tram van Nieuwegein en IJsselstein naar Utrecht Centraal Centrumzijde. Doordeweeks gaat de tram vanaf daar nog verder naar Utrecht Science Park.

Wie met de tram wil reizen, hoeft tijdens de actieperiode niet in- of uit te checken. Mensen met een gemak- of sterabonnement kunnen tijdens de actieperiode een gratis Provincie Dal Dagkaart krijgen. Daarmee kan je dit jaar een hele dag door de provincie Utrecht reizen met de bussen en trams van Syntus Utrecht en U-OV.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Len

  Daar blijft als je geluk hebt per saldo 4 dagen van over.

 2. Lombokker

  Ik zou liever zien dat U-OV eens wat vaker controleert op zwartrijders. Want iedere keer dat ik met de sneltram reis, krijg ik het idee dat ik 20 á 30% teveel betaal voor mijn rit.

 3. Scherpschutter

  Ja, dat is dus wel het verschil met marktpartijen he? KPN deelt natuurlijk geen gratis vaste telefoonlijnen thuis uit om de overleden patient in leven te houden, zoals ook Sony geen gratis casettebandrecorders uitdeelt in de ijdele hoop de productie in gang te kunnen houden. Private organisaties begrijpen de wetten van geld, vraag en aanbod. Als het klaar is is het klaar.

  Dat zou ook met het OV moeten gebeuren. Het is gedaan. Over. Klaar. Het heeft geen enkele zin om gratis gebruik te verstrekken tot een jaar-1900-dienst waar geen vraag meer naar is. De toekomst bestaat uit individuele vervoersmiddelen. Het is tijd om het O.V. te stekkeren.

 4. Hans

  Dit initiatief bewijst eens te meer dat het OV, als basisvoorziening een dermate robuust verschijnsel is dat het in staat blijkt zo nu en dan een cadeautje weg te geven aan het publiek. Een basisvoorziening als het OV zal altijd blijven bestaan. Het voorziet in de vraag van een groot publiek. Die vraag zal alleen maar toenemen. Het OV maakt het namelijk voor iedereen mogelijk om mee te kunnen doen aan de samenleving. Dat laatste kan sommigen hier wellicht niet bekoren. Laat hen in de nabije toekomst maar fijn rekeningrijden. Of rekeningstilstaan (in de file).

 5. Paul

  Scherpschutter schiet weer mis. Telecom maatschappijen bieden soms tot 6 maanden gratis internet aan

 6. Scherpschutter

  @Paul

  Ja. Als je voor 3 jaar tekent ja en die ‘gratis’ maanden dus in de rest verdisconteerd zijn…Zucht.

 7. Hetiswathetis

  Typisch Nederlands, iets gratis krijgen en dan gaan zeuren dat het niet genoeg is. Grote kans dat de grote klagers zelf nooit met de tram gaan.

 8. Utrechtvoorutrecht

  Ah, @Scherpschutter betaalt als hij een proefrit maakt in zijn nieuwe bi-turbo-to-be. De dealer in Stadskanaal wrijft in zijn handjes!

 9. Een van velen

  Tja, het is ook een manier om te verbloemen om dat er een gierend tekort aan controleurs is omdat het ov kapot bezuinigd is…….betekent dit dat er eindelijk eens wat meer op de bussen gecontroleerd gaat worden?!?!

 10. Alain

  Scherpschutter woont duidelijk niet meer in Utrecht en komt nooit in het stationsgebied of de binnenstad. Daar wordt heel vaak dingen gratis uitgedeeld, meestal nieuwe drankjes, vaak ook eetbare zaken en soms andere ‘samples’.

  Dit is toch gewoon een beetje marketing, zoals ieder bedrijf dat doet? Een gratis weggevertje om mensen vertrouwd te maken met het product.

 11. Scherpschutter

  @Utrechtvoorutrecht 19:53

  “Ah, @Scherpschutter betaalt als hij een proefrit maakt in zijn nieuwe bi-turbo-to-be. De dealer in Stadskanaal wrijft in zijn handjes!”

  Uiteraard test uw geliefde Scherpschutter nieuwe producten eerst uit. Een tram is alleen geen nieuw product, maar een 100 jaar oude relikwie uit vervlogen tijden…LOL. Is het weer brainfog-dag?

 12. Hans

  Zuurschittertje, zuurschuttertje, zuurschatertje toch!

  Als jochie van 5 voor ‘t laatst een ritje in de paardentram gemaakt?
  En toen wellicht misselijk geworden van de zoete geur der uitwerpselen van het edele trekdier?

  Met een glimlach van mededogen bezie ik Uw door een traumatische ervaring uit de jeugd ontstane aversie jegens de tram als middel van vervoer. Een wereld van genoegen, avontuur en ontspannen verplaatsing houdt zich tot nu toe -helaas! – voor U gesloten. Hoezeer gun ik U dit genoegen van fijn en onovertroffen transport! Edoch, andermaal helaas, zolang U uw hart niet opent voor deze rijke wereld met zijn prachtige geschiedenis bovendien, zult U als geestelijk geamputeerde mens door het leven moeten hobbelen. Al dan niet in bovenmaatse glimmende vierwielige bakken. Breng eens een bezoek aan het Spoorwegmuseum te Utrecht bij voorbeeld. Op rustige dagen kunt U daar zelfs Uw automobiel parkeren. U zult versteld staan van de snelle evolutie die de soortenrijkdom aan publiek transport heeft doorgemaakt. En die evolutie gaat maar door. Is niet te stuiten! Andermaal, dat gun ik ook, of juist! een man uit de provincie zoals U. Een man met een warm kloppend hart voor mobiliteit zoals bekend. Wie weet dalen verlate inzichten alsnog neer in Uw fijnbesnaarde ziel! Het zij U gegund!

 13. Theo

  @ Scherpschutter

  “Een tram is alleen geen nieuw product, maar een 100 jaar oude relikwie uit vervlogen tijden…LOL”

  Ah ja, de automobiel met verbrandingsmotor is inderdaad het nieuwste van het nieuwste wat er te krijgen is op vervoersgebied…LOL!

  Ik las op teletekst dat Stadskanaal binnenkort een nieuwe trekschuitverbinding naar Meppel krijgt. Dus de hypermoderne bieturbo (lees: Cinqecento) van Scherpschutter krijgt er een geduchte concurrent bij.

 14. Statler

  Ik ga geen gebruik maken van dit aanbod. Deze trams brengen me van waar ik niet ben naar waar ik niet moet zijn. Ik mis het fijmazig OV steeds meer.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).