Café Le Journal tijdelijk dicht vanwege personeelslid met corona Café Le Journal tijdelijk dicht vanwege personeelslid met corona

Café Le Journal tijdelijk dicht vanwege personeelslid met corona

Café Le Journal tijdelijk dicht vanwege personeelslid met corona
Café Le Journal in maart, aan het begin van de coronacrisis.
Café Le Journal op de Neude in Utrecht is per direct tijdelijk gesloten, omdat een personeelslid besmet is geraakt met het coronavirus.

Café Le Journal op de Neude in Utrecht is per direct tijdelijk gesloten, omdat een personeelslid besmet is geraakt met het coronavirus.

Het café schrijft op Facebook dat de andere personeelsleden zo snel mogelijk getest worden. Tot er meer duidelijk is over de uitslagen van die tests, blijft het café gesloten.

Le Journal laat weten dat reserveringen van gasten worden geannuleerd. “De veiligheid van onze gasten én onze mensen staat voorop. Wij hopen jullie zo spoedig mogelijk weer te mogen ontvangen.”

18 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Beetje heel erg hypocriet om nu te roepen “De veiligheid van onze gasten én onze mensen staat voorop”. Kennelijk stond tot nu toe dus de omzet voorop. Ik begrijp de hele tijd al niet hoe horecacowboys het voor zichzelf kunnen verantwoorden om in deze tijden open te blijven. Wanneer sluit nou eindelijk iemand eens uit eigen beweging zijn zaak, moeten we het binnenkort echt weer af gaan dwingen met een verbod?

 2. Peet

  Verstandig besluit
  Ik kijk met grote vreze naar horecapersoneel
  Je zal elke dag maar iedereen moeten bedienen
  Das nou echt link zakie

 3. Erwin

  @brugmans: goed lezen: de zaak ìs uit eigen beweging gesloten!

 4. Tim

  Waarom zou de horeca preventief moeten sluiten als er geen besmettingen zijn? De besmettingen in de horeca zijn bij de 1%. Waar moeten al die werknemers, werkgevers, leveranciers, schoonmakers, etc dan van leven? Handje ophouden bij de regering is ook niet goed.

 5. Gerard Brugmans

  @Erwin:
  Ze waren gewoon open tot het mis ging (en dat is inmiddels overal nog maar een kwestie van dagen). De eigen portemonee was dus tot nu toe wel degelijk belangrijker dan die “veiligheid van onze gasten én onze mensen”. En dat is in mijn ogen zo aan het begin van de 2e golf dus onbegrijpelijk en vreselijk onverantwoord, opportunistist gedrag.

 6. Rien

  Beste Marcel,
  Neem je je eigen gedrag thuis en als je boodschapjes doet in de supermarkten of de stad in gaat ook even onder de loep voordat je deze onnozele vraag stelt of iemand hypocriet noemt. Zeker aan een branche die wel zorgt voor desinfectie maatregelen, registratie, triage vragen stelt en waar je moet reserveren voordat je überhaupt naar binnen mag demoniseren van een branche dient geen enkel nut zeker niet als die branche met 15 miljoen bezoeken in 1 week 117 besmettingen had en met 5.6% van alle besmettingen veiliger is dan de gemiddelde thuissituatie.

  Wij zijn verantwoordelijk voor ons gedrag Marcel niet de horeca of enig ander bedrijf overigens. Juist wij allemaal moeten ons afvragen tot hoelang we de huidige situatie blijven negeren. Gaan wij ons gedrag pas weer aanpassen als onze ouders, opa’s en oma’s op de ic liggen? Of gaan we doen wat we al die tijd al hadden moeten doen, onze eigen verantwoordelijkheid nemen in plaats van te wijzen naar ondernemers.
  Je aannames zijn onfatsoenlijk en misplaatst de door jou genoemde cowboys zijn meestal gewoon gezinnen, ‘papa’s en mama’s met kinderen ‘ ondernemers willen ondernemen en niet hun bedrijf sluiten, dat is goed voor de werkgelegenheid zo kunnen de werknemers ook gewoon hun brood blijven verdienen namelijk, iets dat wellicht voor jou een vanzelfsprekend is in deze tijd maar voor velen is dat erg onzeker.

  Tot slot verdient deze ondernemer respect dat er direct voor gekozen is op eigen initiatief het bedrijf uit voorzorg tijdelijk te sluiten.

 7. Nlz

  @ Gerard: Je kunt een bedrijf met lopende kosten simpelweg niet zomaar “even” en ook nog eens voor onbepaalde tijd sluiten met wel doorlopende kosten. Dat is niet hoe het in de grote mensenwereld werkt.
  Veel horeca-ondernemers doen hard hun best om zo veilig mogelijk door te draaien (vergis je niet, de BOA’s van Handhaving schrijven maar al te graag dikke boetes uit en dit zijn redelijk makkelijke slachtoffers, dus de ondernemers doen echt hun best wel om dat te voorkomen) en zo hun bedrijf in leven te houden.

 8. Lexus

  @Nlz: ik heb de afgelopen maanden in bescheiden mate gebruik gemaakt van de horeca. Ook heb ik wandelend door de stad het gedrag van personeel en klanten van horecaondernemingen vele malen kunnen waarnemen. Ik heb aan de lopende band overtredingen van de regels gezien, vooral waar het de 1,5 meter afstand betreft, maar ook op het gebied van de hygiëne. En dan gaat het alleen maar om wat je kunt waarnemen. Het verbaast me absoluut niet dat het weer gruwelijk uit de hand aan het lopen is. We gaan zonder enige twijfel een beroerde winter tegemoet.

 9. Zeurbaard

  Moet de burgemeester van Tilburg nu ook aftreden van de Telegraaf en het reaguurvolk?

 10. erwin

  @Brugmans: “Ze waren gewoon open tot het mis ging”. Ja nogal wiedes, wat stel je voor dan: dat ze 1 dag voordat het mis gaat preventief sluiten?

 11. Peter

  We hebben daar bijna 2 weken geleden geborreld en gegeten en we hebben ze juist gecomplimenteerd met hun zeer actieve houding. Wanneer er 5 mensen aan 1 tafel gingen zitten werd dat direct gecorrigeerd; ieder leeg tafeltje werd helemaal schoon geboend. Ze deden het echt goed en jammer, vooral ook voor hun, dat ze nu moeten sluiten.

 12. Inez

  Misschien is er maar 1 medewerker besmet en is dat ergens anders gebeurd. Dat kan je niet de eigenaar van het café aanrekenen.
  Hopelijk zijn er geen gasten besmet.

 13. Koel Hoofd

  @Lexus
  Ik heb exact dezelfde waarneming.
  Corona krijg je enkel en alleen dankzij menselijk wangedrag.
  Probleem is dat er mensen zijn die het eigenbelang boven het algemeen belang en de zorgsector in het bijzonder stellen.
  Ik begin die asociale egotrippers behoorlijk zat te worden.

  Onze overheid houdt dat ook nog eens instand en moedigt het aan op kosten van de samenleving. Enkel voetbalsupporters moeten ‘hun bek houden’ de rest van de wereld mag vrij hun gang gaan omdat ze anders gaan janken.
  Er zijn ook veel te weinig faillissementen omdat wederom de overheid dat tegenhoudt op kosten van de samenleving, simpelweg om dat dan andere groepen weer gaan janken.

  We zitten puur uit emotie zowel de economie als cohesie van de maatschappij te verzieken.

 14. Henk

  Ziekenhuizen dan ook maar dichtgooien bij een positieve uitslag? Complete gekte heerst er weer.

 15. Vingervlug

  Laatst nog geweest, niet veel zaken gezien die zo erg hun verantwoordelijkheid namen tav het corona beleid.
  Wens hen succes/sterkte in deze tijd!

 16. Bert

  @gerard

  Aldus de babyboomer, wier generatie de afgelopen vijftig jaar voordeel heeft gekregen van elke maatregelen, ten koste van elke generatie erna.

  Om vervolgens nog een keer te eisen dat de toekomst van een heel land voor de komende 20 jaar naar de klote gaat, zonder zelf op te draaien voor de kosten ervan. Dit terwijl de gemiddelde leeftijd van corona slachtoffers op 82 ligt.

  En dan nog een keer impliceren dat anderen egoistisch zijn en alleen “voor de omzet gaan”.

  Een ondernemer kan niet zomaar zijn zaak dichtgooien, zeker niet een half jaar, terwijl alle kosten doorlopen. Dat gaat niet om “gewoon geld”, dit gaat ook om levens en een stuk meer dan die paar ouderen.

  Of dacht u dat al die zorg, die aow en de vut betaald werden van lucht?

 17. Lexus

  @Bert: op welk eiland leeft u wanneer u denkt dat alles maar zijn gang laten gaan de problemen vanzelf oplost? Het afgelopen jaar heeft anders geleerd, zoals gelukkig over de hele wereld ingezien wordt. Trouwens, wanneer we met onze economie doorgaan zoals pakweg de afgelopen eeuw, dan gaat de mensheid eraan en neemt een heleboel soorten in haar val mee. Er is sprake van een exponentiële stijging van de verwarming van de aarde en het kantelpunt is gevaarlijk dichtbij. Er moeten dus twee dingen tegelijk gebeuren: het coronavirus onder de knie krijgen en inzetten op een andere economie. Dit geldt voor alle generaties, maar vooral voor de jongere, die nog een flink aantal jaren op aarde moeten doorbrengen.

 18. Joepie

  @ Lexus

  Het kruispunt zijn we al lang gepasseerd, is in de zomer bekend gemaakt,

  Opwarming van de aarde in deze extreme mate is niet meer tegen te gaan, net als dat het smelten van de ijskappen niet meer tegen te houden is.

  We are fucked as hell en eigenlijk is de planeet en het klimaat (zoals het voor mensen leefbaar is) niet meer te redden. We hebben een paar kansen gekregen, als mensen een paar miljoen jaar lang, en eigenlijk alle kansen verprutst. Feit.

  Of eigenlijk heeft een klein percentage mensen door alleen aan zichzelf en zijn eigen bankrekening te denken, mensen als een Scheprschutter, het voor ons allemaal verpest en verprutst. We hadden deze mensen eerder de ruimte in moeten schieten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).