Café Ubica moet twee weken dicht op last van de burgemeester | De Utrechtse Internet Courant Café Ubica moet twee weken dicht op last van de burgemeester | De Utrechtse Internet Courant

Café Ubica moet twee weken dicht op last van de burgemeester

Café Ubica moet twee weken dicht op last van de burgemeester
Café Ubica op de Ganzenmarkt moet twee weken dicht op last van de burgemeester. De tijdelijke sluiting is een gevolg van een incident dat zich met nieuwjaar heeft afgespeeld in het café.

Café Ubica op de Ganzenmarkt moet twee weken dicht op last van de burgemeester. De tijdelijke sluiting is een gevolg van een incident dat zich met nieuwjaar heeft afgespeeld in het café.

Dat heeft DUIC vanochtend bevestigd gekregen. De zaak moet de deuren sluiten van 21 februari tot en met 4 maart. Een opstootje tussen beveiligers en aanwezige gasten zou de reden zijn voor de sluiting. Op 5 maart vindt er om 15.00 uur een(her)openingsborrel plaats.

17 Reacties

Reageren
 1. Floris

  En terecht! Beveiligers die uit het niets gasten beginnen te slaan en in de nekklem nemen. Gelukkig stond het allemaal op camera en was de schuld duidelijk. Anders waren ze ook niet 2 weken gesloten als straf. Hopelijk leert cafe Ubica ervan en huurt ze betere beveiligers in.

  Neem aan dat ze wel hun excuses aanbieden aan de slachtoffers en die ook uitgenodigd worden voor de borrel! Want dat staat niet in dit bericht.

 2. Krakeling

  Is dat écht nodig?
  Ik vind UBICA een verrijking van de stad. Eindelijk is er achter het stadhuis een gezellig plein, iets om trots op te zijn.
  En ook : beveiliger tijdens de oudejaarsnacht, ga d’r maar aan staan.

 3. Wern

  Stel je voor dat t tijdens die 2 weken wordt gekraakt haha

 4. marcel

  Goed begin van een nieuw jaar en ook goede reclame voor het daarboven gelegen hotel. Café Ubica schaam je.

 5. Jan Schar

  Kunnen ze misschien gelijk een nieuwe vloer de inleggen. Je breekt bijna je nek daar.

 6. herman

  Lijkt de Amsterdamse straatweg wel!

 7. Heer Plus

  Grappig dat er in die decennia van kraken nooit incidenten waren, totdat de politie hardhandig begin te ontruimen.

 8. U

  Bij de Amsterdamse straatweg was die allang gesloten mits het een buitenlandse eigenaar heeft natuurlijk;) ik denk en ik voel toch narigheid bij al die sluitingen en met name buitenlandse tentjes is er hier sprake van discriminatie meneer de burgemeester? En kom niet zeggen dat het grotere incidenten zijn want nejma is ook gesloten Inverband met een opstootje?

 9. Frits

  Hoorde ook al veel klachten van omwonenden,,ubica begon op tokkie cafe te lijken
  Schreeuwen,,geluidsoverlast etc etc

  Goed gedaan burgemeester van zanen,,,,hopelijk begrijpen de uitbaters , dat er ook omwonenden zijn

 10. Henri

  @Floris “Beveiligers die uit het niets gasten beginnen te slaan en in de nekklem nemen”.
  Jij was duidelijk geen getuige van het incident (dat overigens niet in het café, maar op het plein plaatsvond redactie DUIC), of anders een slecht waarnemer.
  Natuurlijk mag een beveiliger geen meppen uitdelen en daarvoor moet hij ter verantwoording worden geroepen.
  Maar, beste burgemeester, na deze affaire een zaak 2 weken sluiten is toch buiten alle proporties!? Heeft u enige idee hoe hoog de boete is, die u hiermee oplegt?
  Ik weet dat beide eigenaars van UBICA er alles aan gelegen is om incidenten te voorkomen. Zij hadden dan ook een heel duidelijke afspraak met het bedrijf (bekend en met goede naam) waar ze de beveiligers huurden. Dat ze toch een rotte appel sturen, is hen niet te verwijten.
  Bovendien is dit het eerste incident in 1,5 jaar tijd en dan deze sanctie; dit lijkt me echt een zaak om nog eens tegen het licht te houden voordat zo’n zware straf wordt opgelegd.

 11. [email protected]

  Misschien inderdaad een goed idee om juist het beveiligingsbedrijf aan te pakken, in plaats van de ondernemers, maar tja ik ben er niet geweest dus is een echte mening moeilijk te geven.
  Maar vaak gaat deze gemeente erg kort door de bocht, heeft het te maken met incapabele ambtenaren, ik weet het niet, maar het lijkt er wel op.

 12. Ton

  Burgemeester van Zanen is de baas in de stad
  Niet de horecazaken, die altijd de grenzen opzoeken
  Ubica is nieuw in de binnenstad
  Reken maar dat het een stapeling van kleine incidenten waren,,met als druppel de uitsmijters
  Ben blij met van Zanen

  Ps, ubica heeft heerlijke koffie

 13. W.H. de Groen

  Een dergelijke beslissing om de boel 2 weken te sluiten word niet zomaar uit de mouw geschud !
  Daarbij zijn, en blijven de eigenaren altijd hoofdverantwoordelijk voor eventuele excessen en misschien moesten ze er maar eens over na gaan denken om de rust in hun zaak op een andere wijze in te gaan richten !

  Rot eerst dat stelletje nep-beveiligers van die deur af want we weten al langer dat hun bestaansrecht afhangt van “uitgaansgeweld”.

  Er gaan dan ook nieuwe vormen van “Sfeerbeheer” geintroduceerd worden die ook wat minder belastend zullen zijn voor de betalingsbalans bij dergelijke bedrijven.

  En wat hebben die “beveiligers” er te zoeken wanneer de openbare orde en veiligheid in onze stad gegarandeerd moet worden door een politieapparaat wat op deze wijze ook nog eens ondermijnd word !

  Beveiligers in de Parken,Horeca,Supermarkten etc etc.
  Wanneer we de politie hadden willen privatiseren hadden we er als burgers wel om gevraagd…..

  En weet dat beveiligen iets meer vereist dan een goede fysieke gesteldheid waarbij toch vooral de hersenen een eerste aanval moet kunnen pareren….!

  Ik raad dan ook Ubica aan geen gebruik meer te maken van dergelijke nitwit bedrijven.

 14. Jansen

  @ Geen Stijl Utrecht. Bij jou is het ook nooit goed.

  Prima dat het bestuur in onze stad langzaam goed en snel begint op te treden tegen misstanden. het wordt tijd dat de stad weer terugkomt in de handen van de rechtmatige eigenaren> de burgers en hun bestuur.

  @ de rest….Overigens hebben de kroegen waar ik kom in Utrecht geen beveiligers en ze ook niet nodig. Zegt iets over de doelgroep waar men zich op richt en zegt dus ook iets over de eigenaren en wat voor netwerk en klantenkring zij hebben.

 15. Ronald

  Je kunt niet de verantwoordelijkheid afschuiven op de beveiligers of het ingehuurde bedrijf.
  Je bent en blijft als ondernemer zelf verantwoordelijk voor je personeel. Of dat nu al dan niet extern ingehuurd wordt doet daar niets aan af.
  Ubica zou dat beveiligingsbedrijf zelf wel aansprakelijk kunnen stellen voor de misgelopen omzet, als ze vinden dat het hun schuld is.

 16. Herman

  Leuke tent dat Ubica. Ook goed dat ze op een druk bezochte avond beveiliging bij de deur zetten. Jammer dat die zich vervolgens schijnbaar niet helemaal netjes gedragen. Ik vind het wel vreemd dat dan de café eigenaar wordt gestraft in plaats van het beveiligingsbedrijf.

  Ik heb begrepen van iemand toen binnen, dat er een beschonken vent vervelend en handtastelijk bij meerdere vrouwen werd. Die hebben ze gevraagd naar huis te gaan. Naar meerdere waarschuwingen is hij er door de beveiliging uitgezet. Dat zal buiten wel wat te hard zijn gegaan. Binnen was er in ieder geval niets van te merken.

  Ik kom er in ieder geval graag weet terug. Ik vind het een verrijking voor de stad. Het is een leuk pleintje geworden en vanaf het terras en vanuit binnen heb jij bij Ubica fantastisch uitzicht. En de nieuwe wijnkaart is alleen al een bezoekje waard!:

 17. Dolly

  Het opvallende is dat maar weinig reacties gaan over gedrag van bezoekers. Het ligt aan ondernemers of beveiligers maar blijkbaar niet asn korte lontjes… Ook al heeft een beveiliger lopen meppen er is altijd wel een aanleiding.

  Als je in de horeca hebt gewerkt weet je hoe sommige klanten zich het recht toe eigenen om de hele hut naar hun hand te zetten en geen begrip hebben voor ondernemers, andere klanten etc

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).