Cameratoezicht in Overvecht en Kanaleneiland wordt verlengd vanwege onrust Cameratoezicht in Overvecht en Kanaleneiland wordt verlengd vanwege onrust

Cameratoezicht in Overvecht en Kanaleneiland wordt verlengd vanwege onrust

Cameratoezicht in Overvecht en Kanaleneiland wordt verlengd vanwege onrust
De camera’s in enkele straten in Overvecht en Kanaleneiland blijven langer staan. De rust is op deze locaties nog niet teruggekeerd en daarom laat de gemeente het cameratoezicht drie maanden extra draaien.

De camera’s in enkele straten in Overvecht en Kanaleneiland blijven langer staan. De rust is op deze locaties nog niet teruggekeerd en daarom laat de gemeente het cameratoezicht drie maanden extra draaien.

Er zijn een aantal flexibele camera’s in Utrecht, deze worden om de paar maanden verplaatst naar locaties waar behoefte is aan extra toezicht.

Vorig jaar in december werden de camera’s geplaatst in de omgeving van de Haifadreef, Ankaradreef, Tigrisdreef en de Teun de Jagerdreef. Het was hier onrustig, straatmeubilair werd gesloopt en auto’s in brand gestoken. Een van de camera’s zelf moest het ook ontgelden.

De gemeente schrijft daarover: “Het in brand steken van de camera is illustratief voor het normbesef van een deel van de jongeren in deze omgeving.”

Drie maanden

In Kanaleneiland wordt er met camera’s toezicht gehouden bij de Stanleylaan, Afrikalaan en Marco Poloplantsoen. Rond de jaarwisseling was het hier, net als vorig jaar, onrustig. Er werd brand gesticht en de politie werd bekogeld. Het gebied wordt door de gemeente bestempeld als verzamelpunt van overlast.

De camera’s zijn in beide wijken onderdeel van een bredere aanpak om de problemen aan te pakken. Het toezicht met camera’s wordt met drie maanden verlengd.

4 Reacties

Reageren
 1. Grhhh

  Kansloos,,cameraas maken wijk niet beter
  Mensen moeten wijk beter maken
  Toeval? Kanaleneiland overvecht,,,,

 2. Esrin W.

  Als je jaren zo niet decennia lang met oogkleppen op deze wijken hebt laten vullen met publiek uit de onderlaag van de maatschappij moet je ook niet klagen dat het nu zo’n zooitje is. Wat je zaait moet je een keer oogsten.

 3. Koel Hoofd

  Typisch politieke reflex. In plaats van het probleem oplossen, pappen en nathouden met meer onderzoek en technische hulpmiddelen.
  Als er al iemand naar die plaatjes kijkt (ipv pas terugkijken na aangifte), en ook iets strafbaars ziet (een heterdaadje), dan is de politie toch altijd te laat omdat ze met veel te weinig mensen zijn en van veel te ver moeten komen, soms ook nog op de fiets.

 4. Marc

  de lange lat erover is een optie…. maak bv een app waarbij je je overlast gevende vriend eenvoudig kan aangeven….en zet meer geavanceerde camera´s neer dat maakt het identificeren een stuk makkelijker!!…………… o wacht dat doen we enkel in de stadions !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).