Campagne Verkeershelden hoopt op gedragsverandering bij fietsend Utrecht - De Utrechtse Internet Courant Campagne Verkeershelden hoopt op gedragsverandering bij fietsend Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

Campagne Verkeershelden hoopt op gedragsverandering bij fietsend Utrecht

Campagne Verkeershelden hoopt op gedragsverandering bij fietsend Utrecht
Elke dag rijden er duizenden Utrechters met de fiets naar werk, school of het station. Ook kinderen fietsen hier vanaf een jaar of vier tussen. Volgens de ouders van basisschool ODBS Puntenburg houden Utrechters te weinig rekening met deze kwetsbare weggebruikers. Daarom zijn ze een campagne gestart in de hoop een gedragsverandering op straat te creëren. 

Elke dag rijden er duizenden Utrechters met de fiets naar werk, school of het station. Ook kinderen fietsen hier vanaf een jaar of vier tussen. Volgens de ouders van basisschool ODBS Puntenburg houden Utrechters te weinig rekening met deze kwetsbare weggebruikers. Daarom zijn ze een campagne gestart in de hoop een gedragsverandering op straat te creëren

De verkeersouders van basisschool ODBS Puntenburg aan de Laan van Puntenburg proberen al enkele jaren aandacht te vragen voor naar school fietsende kinderen. Voor deze kwetsbare groep weggebruikers is het elke dag erg spannend om aan het verkeer deel te nemen. Vanuit alle kanten komen fietsers, bussen, auto’s en voetgangers.

In de campagne Verkeershelden geven de ouders van basisschool ODBS Puntenburg aan hoe erg de verkeersjungle in Utrecht is: “Velen van ons rijden door rood, geven rechts geen voorrang, vergeten de richting aan te geven of stoppen niet voor een zebrapad. We parkeren de fiets midden op de stoep, whatsappen op de fiets of negeren eenrichtingsverkeer en gaan spookrijden”, schrijven de ouders. De kinderen kunnen hierdoor ook geen voorbeeld nemen aan de mensen die ze op straat zien.

Met de campagne hopen de ouders genoeg handtekeningen te verzamelen zodat de gemeente een grotere campagne kan houden om zo Utrechters bewust te maken van hun voorbeeldrol en de straat niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen veiliger te maken.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).