Campagne wijst op grote aantal testritten Uithoflijn: ‘Kijk extra goed links, rechts, links’ | De Utrechtse Internet Courant Campagne wijst op grote aantal testritten Uithoflijn: ‘Kijk extra goed links, rechts, links’ | De Utrechtse Internet Courant

Campagne wijst op grote aantal testritten Uithoflijn: ‘Kijk extra goed links, rechts, links’

Campagne wijst op grote aantal testritten Uithoflijn: ‘Kijk extra goed links, rechts, links’
Testtram van de Uithoflijn. Foto: Lucca Haans
De Uithoflijn is vandaag gestart met een campagne om mensen te gaan wijzen op tram 22. Tram 22 wordt de nieuwe naam van de Uithoflijn en gaat vanaf donderdag meer testritten rijden.

De Uithoflijn is vandaag gestart met een campagne om mensen te gaan wijzen op tram 22. Tram 22 wordt de nieuwe naam van de Uithoflijn en gaat vanaf donderdag meer testritten rijden.

Vanaf donderdag zullen de trams van de Uithoflijn veel vaker te zien zijn in de stad. De organisatie van de Uithoflijn heeft hierom een tramambassadeur aangesteld die door middel van een aantal ‘ludieke acties’ mensen moet gaan informeren over de komst van de tram. Zo kan de stad alvast wennen aan de trams in de stad.

Op de website is dan ook te lezen: “Kijk dus extra goed links, rechts, links, en let op de waarschuwingslichten, zodat je weet wanneer je de trambaan veilig kunt oversteken!”

16 keer per uur

In februari begonnen de trams al met hun eerste testritten, die vanaf donderdag dus nog frequenter zullen zijn. De testritten zijn bedoeld om chauffeurs vertrouwd te maken met de nieuwe trams en het materieel te testen. De ritten die donderdag beginnen zijn bedoeld om de dienstregeling te testen.

Vanaf donderdag komt er op de lijn tussen 10.00 uur en 18.00 uur vier keer per uur een tram voorbij, 2 keer in beide rijrichtingen. Als de tram eenmaal in gebruik wordt genomen moet dat zestien keer per uur worden. Naar verwachting wordt de tram vóór het einde van dit jaar in gebruik genomen.

8 Reacties

Reageren
 1. Tim

  Ben benieuwd of dat allemaal goed gaat. Hopelijk valt het mee op al die rare kruisingen daar.

 2. Maria

  @ Tim

  Het gaat binnen de kortste keer niet goed, met het zich aan God-noch-gebod houdende fietsende Utrechtse volk.

 3. wollie

  slim gedaan, met zo’n campagne en ‘trambassadeur’ kan het eigenlijk alleen maar mee vallen

 4. cas

  Ik had gelukkig nog niet door dat met de komst van rails in de grond er ook een tram zou kunnen komen…..

 5. peter R.

  Er wordt meer geoefend met die tram dan een piloot in spe op een Boeing 737 moet proefdraaien… En dat terwijl die tram onmogelijk verkeerd kan rijden!

 6. Katja

  En ook als die gewoon gaat rijden..uitkijken !

 7. Joep

  Vanwaar nou weer tram 22?

  Is de naam UItohflijn weer te besmet geraakt voor de ambtenaren, terwijl zij hem zelf besmet hebben met een opeenstapeling aan domme beslissingen?

 8. Erik

  @Joep:
  Hij zou altijd al tram 22 gaan heten, Uithoflijn was de projectnaam.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).