Cargohopper Utrecht in top 100 beste duurzame innovaties wereldwijd | De Utrechtse Internet Courant Cargohopper Utrecht in top 100 beste duurzame innovaties wereldwijd | De Utrechtse Internet Courant

Cargohopper Utrecht in top 100 beste duurzame innovaties wereldwijd

Cargohopper Utrecht in top 100 beste duurzame innovaties wereldwijd

Cargohopper Utrecht, het zonne-elektrisch aangedreven stadsdistributie concept van Hoek Transport en TransMission, is afgelopen nacht in Rio de Janeiro genomineerd als één van de 100 beste duurzame innovaties in de wereld tijdens de Rio+20 top van de Verenigde Naties. Dat meldt www.transport-online.nl in een bericht op haar website. Uit meer dan 500 inzendingen werden er 100 genomineerden die samen de Sustainia 100 lijst vormen. Daaruit wordt later dit jaar één winnaar gekozen voor de prestigieuze Sustainia Award in Kopenhagen.

De Sustainia 100 lijst is een initaitief van het Deense initiatief Sustainia, een communicatie platform waarvan de uitkomsten moeten leiden tot een leefbare wereld gebaseerd op reeds geïmplementeerde en gebruiksklare beschikbare duurzame oplossingen. Deze oplossingen zijn genomineerd op grond van hun duurzame eigenschappen. De meer dan 500 inzendingen kwamen uit 56 landen. De presentatie van de lijst gebeurde tijdens de United Nations Conference on Sustainable Development: de RIO+20 die momenteel gehouden wordt in Rio de Janeiro. Nederland komt twee keer voor op de lijst: de andere nominatie ging naar Philips Lighting. Cargohopper Utrecht werd gekozen omdat het volgens de commissie een eenvoudige, snelle en betrouwbare oplossing is om het commerciële hart van een oude moeilijk toegankelijke binnenstad levend te houden.

Inmiddels rijden er al twee Cargohoppers in de gemeente Utrecht die dit project vanaf de start in 2009 vol ondersteund heeft. Ook Enschede en Amsterdam gaan binnenkort Cargohoppers inzetten. Cargohopper valt binnen Nederland onder het distributiesysteem van TransMission maar staat open voor iedere verlader en vervoerder. Cargohopper past zo uitstekend in de klimaatdoelstellingen die TransMission zich gesteld heeft.

2 Reacties

Reageren
  1. Guido van Seeters

    Mooi!

    Maar er zijn dus 100 Sustainia genomineerden en 1 Sustainia Awardwinner. Vervolgens is diezelfde genomineerden lijst dan ineens de Sustaina 100 en een initiatief van weer een heel ander gespeld bedrijf namelijk Sustiana.

    Beetje muggenzifterij dit, maar volgens mij geoorloofd daar jullie een (digitale) kwaliteitskrant zijn 😉 .

  2. maurice

    Zo is dat…weg met die foute i 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).