Catharijnesingel en Marga Klompébrug gaan gedeeltelijk dicht voor nieuw wegdek Catharijnesingel en Marga Klompébrug gaan gedeeltelijk dicht voor nieuw wegdek

Catharijnesingel en Marga Klompébrug gaan gedeeltelijk dicht voor nieuw wegdek

Catharijnesingel en Marga Klompébrug gaan gedeeltelijk dicht voor nieuw wegdek
Dit gedeelte van de Catharijnesingel heeft al de nieuwe wegbedekking
De Catharijnesingel onder Hoog Catharijne is vanaf maandag 8 februari voor zes weken afgesloten. De hobbelige weg maakt plaats voor nieuw asfalt en klinkers. Fietsers en voetgangers kunnen er tijdens de werkzaamheden nog langs, maar autoverkeer wordt omgeleid.

De Catharijnesingel onder Hoog Catharijne is vanaf maandag 8 februari voor zes weken afgesloten. De hobbelige weg maakt plaats voor nieuw asfalt en klinkers. Fietsers en voetgangers kunnen er tijdens de werkzaamheden nog langs, maar autoverkeer wordt omgeleid.

Op de Catharijnesingel gaat het asfalt weg en komt er klinkerbestrating in de plaats. Het fiets- en voetpad krijgt nieuw asfalt. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 19 maart.

Vanaf maandag 15 februari gaat ook de Marga Klompébrug op de schop. Hier maakt het asfalt eveneens plaats voor klinkers. De brug blijft open voor al het verkeer. Door in twee fases te werken kan steeds een deel van de brug openblijven. De werkzaamheden duren tot vrijdag 12 maart.

De werkzaamheden in de Stationsstraat starten pas na de werkzaamheden aan de Catharijnesingel. Die starten volgens de planning op maandag 22 maart end duren tot aan vrijdag 23 april.

13 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Wordt meteen die knip in de catherijnesingel gemaakt? Zou fijn zijn

 2. Steven

  Mooi! En dan meteen de boel afsluiten voor autoverkeer…

 3. onkl

  Wat een rare titel. De weg gaat helemaal niet dicht: De meeste gebruikers (Fietsers) kunnen er zonder problemen gebruik van maken. Alleen auto’s moeten omrijden. Bepaald hinderlijk voor die groep, maar “gaat dicht” is een beetje overdreven.

  Fijn overigens dat dit wordt aangepakt, met een beetje geluk is de Catharijnesingel daarna voor het eerst in heel erg lang bouwput-af.

 4. Koel Hoofd

  Langs de catharijnesingel klinkers?
  Dat zullen de omwonenden leuk gaan vinden, not.

 5. thomasje

  Wordt het werk door drie mensen, 2 scheppen en een kruiwagen uitgevoerd? Zes weken voor tweehonderd (?) meter nieuwe bestrating sjonge…
  Gelukkig is de 5 baans A2 met machines aangelegd anders waren we nog niet voorbij Breukelen geweest.

  @onkl; Er staat nu “gaat gedeeltelijk dicht” maar is wellicht aangepast nav je opmerking 😉

 6. Pieter

  Lekker geld toendertijd verspillen aan asfalt op deze brug,echt korte termijn denken van het linkse bestuur!

 7. Wim

  Het idee van de knip op de Catharijne singel is van de ratten besnuffelt, ook de route over de Croeslaan is al dicht,

  Al gezien hoe je dan moeten rijden als je van de Amsterdamse straatweg naar bv Ledig erf moet . Lekker voor de extra km en kruip en sluipdoor over het lombokplein.
  De egoïsten die daar misschien in de binnen stad wonen houden geen rekening met mensen die gewoon van A naar B moeten en niet op de fiets kunnen.
  Waar is het verkeersplan dat hier aan ten grondslag ligt.

 8. Wim

  @Pieter,
  Asfalt leggen is vaak de goedkoopste en snelste optie om de tijdelijke bestrating te maken als deze ook nog door werkverkeer moet worden gebruikt.
  Een beetje vertrouwen in de bouwkundige planners is wel gewaardeerd.

 9. Martijn

  Interessante vraag hierboven: zijn de buurtbewoners blij? Op de Leidseweg waren een paar jaar geleden de buurtbewoners verdrietig dat de klinkers door asfaltstroken (voor de fietsers) werden vervangen; hoe is dat afgelopen? Is het een racebaan geworden, zoals ze vreesden? En hoe bevallen de klinkers op de Tolsteegsingel qua lawaai?

 10. Joepie

  @ Wim

  Je moet hememaal niet via het lombokplein naar Ledig Erf, maar linksom het centrum heen bij zo’n knip.

  Waarom MOET jiij met de auto vam Amstdms.Strt.weg naar Ledig Erf.

 11. Adriaan

  Misschien ook meteen de bomen in het nieuw aangelegde park hergroeperen, nu echt volgens Zocher. Dus in groepen van 1,3 of 7 en geen andere aantallen en bij 3 en 7 is geen enkele lijn vd omtrek vd groep evenwijdig aan een andere lijn, van bv de singel of het voetpad/weg.
  Is er zo lang over nagedacht, gaat men toch voorbij aan deze eenvoudige Zocher basiskennis…….

 12. Willem

  @ Adriaan

  Tsja. Laten we het ook eens over de rest van het park hebben. De kaalslag van gekapte bomen die nooit vervangen zijn.

 13. Joost

  Waar komt toch die ziekelijke drang vandaan om in ons land zoveel straten vol te leggen met die hopeloze klinkers?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).