Catharijnesingel in Utrecht vanaf 20 juni een maand lang deels dicht voor alle verkeer Catharijnesingel in Utrecht vanaf 20 juni een maand lang deels dicht voor alle verkeer

Catharijnesingel in Utrecht vanaf 20 juni een maand lang deels dicht voor alle verkeer

Catharijnesingel in Utrecht vanaf 20 juni een maand lang deels dicht voor alle verkeer
Foto: CU2030
De Catharijnesingel in Utrecht gaat vanaf maandag 20 juni tot en met zondag 17 juli voor al het verkeer op de weg dicht tussen de Nicolaas Beetsstraat en het Moreelsepark. In die periode wordt de nieuwe rijweg aangelegd.

De Catharijnesingel in Utrecht gaat vanaf maandag 20 juni tot en met zondag 17 juli voor al het verkeer op de weg dicht tussen de Nicolaas Beetsstraat en het Moreelsepark. In die periode wordt de nieuwe rijweg aangelegd.

De werkzaamheden van de komende maand zijn de laatste aan de Catharijnesingel tussen de Bartholomeusbrug en het Moreelsepark. Het talud langs de singel, het nieuwe fietspad en de rijweg met gebakken klinkers in plaats van asfalt zijn in de zomer klaar. De Catharijnesingel wordt ook een 30 kilometer-zone.

Planning

De werkzaamheden beginnen op 20 juni. Eerst wordt het asfalt op de Catharijnesingel verwijderd. Dan komen er aansluitingen in de grond naar het nieuwe infiltratieriool en daarna wordt aan de Catharijnesingel de nieuwe rijweg aangelegd. Dat moet tot 15 juli duren.

Van 15 tot 17 juli wordt er nieuw asfalt aangelegd op het kruispunt van de Bartholomeusbrug, Catharijnesingel en de Nicolaas Beetsstraat. Ook worden er oversteekplaatsen aangelegd. Het kruispunt Bartholomeusbrug – Nicolaas Beetsstraat – Catharijnesingel is tijdens het weekend van deze werkzaamheden afgesloten.

In de week van 18 tot 25 juli worden de werkzaamheden afgerond en de materialen opgeruimd. Na de zomer begint de herinrichting van een ander stuk Catharijnesingel: het deel tussen de traverse van Hoog Catharijne en het Moreelsepark.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden van de komende weken moeten auto’s en fietsers iets omrijden. Voetgangers kunnen over het nieuwe voetpad langs de wegwerkzaamheden lopen en de Bartholomeusbrug blijft tussen 15 en 17 juli ook open voor voetgangers. De Nicolaas Beetsstraat is aan de kant van de Catharijnesingel dicht van vrijdag 15 juli 19.00 uur tot en met zondagavond 17 juli.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Fred

  “Eerst wordt het asfalt op de Catharijnesingel verwijderd. Dan komen er aansluitingen in de grond naar het nieuwe infiltratieriool en daarna wordt aan de Catharijnesingel de nieuwe rijweg aangelegd.“
  Verrassende volgorde…

  On topic: er zou toch een knip in de catherijnesingel komen? Gaat dat nog gebeuren?

 2. eilandbewoner

  @fred

  als de knip er zou komen zou die ter hoogte van Hoog Catharijne komen.

 3. Barend

  @ Fred

  Dat heeft even tijd nodig, want het werkt zo. Eerst wordt er een fietsstraat van gemaakt. De vrijliggende fietspaden worden verwijderd. Vervolgens wordt geconstateerd dat de situatie onveilig is. Want de fietsers moeten zich tussen het drukke autoverkeer wurmen. En voila, de wethouder heeft het argument gefabriceerd om de knip definitief in te voeren.

 4. arbeider

  Een knip? Moet niet gekker worden zeg! Hoe kom je dan in godsnaam van Noord naar Zuif en visaverca? Croeselaan lukt al niet meer, en binnenkort de werkzaamheden bij de Graadt van Roggeweg, klinkt als een Lockdown voor vooral de binnenstad.

  Denk dat de ondernemers en bewoners ( niet de fiets yuppies) gauw aan de bel moeten gaan trekken!

 5. Pee

  @Barend
  Precies , dat is de handelswijze in veel gevallen om toch door te drukken wat ze al van plan waren maar minder tegenstand te verwerken krijgen.

 6. C.

  Is deze route eigenlijk al eens — voor fietsers ook — normaal begaanbaar geweest sinds de terugkeer van het water in de Singel. Het is en blijft — met al die roadblocks — maar een soort permanent ‘oorlogsgebied’. Maar op heel veel meer plekken in de stad lijkt men voortdurend delen open te laten liggen en daarmee waarschijnlijk steeds een argument te hebben waarom het zo’n rotzooi is/wordt. Nooit lijkt iets eens snel te worden afgemaakt voor men aan iets nieuws begint, en dan nog blijft er vaak allerlei (afzettings)materiaal achter om de wanorde compleet en permanent te maken.

 7. Koel Hoofd

  @Arbeider
  Lot geeft u twee opties: de dure tijdrovende omweg via de snelwegen om Utrecht of het goedkope net zo tijdrovendfe fietsen, meer keuze krijgt u niet want u moet en zou gaan fietsen van de gemeente. Uw inkomen bepaald dus uw keuze want een noord-zuid of oost-west verplaatsing zal hoe dan ook veel van uw kostbare tijd gaan verspillen.

 8. Poppie

  De gemeente verzoekt alle inwoners om een melding te doen als er ergens een straat NIET openligt wegens werkzaamheden.
  De gemeente kan dan zo snel mogelijk deze fout corrigeren.

 9. Wim

  @ Barend

  Yes. Bij de Klompébrug staan stoplichten. Daarvoor staat vaak een rij auto’s tot aan de Bartolomeüsbrug. Stuk of 50. En aangezien de fietspaden verdwijnen, moeten de fietsers maar zien hoe ze daar dan tussendoor slalommen. Mind my words. Binnen twee jaar komt er discussie over de onhoudbaarheid van de situatie en dat de knip er nu echt moet komen.

 10. arbeider

  @ Koel Hoofd

  Dan is het de hoogste tijd dat de Provincie, het Rijk en de Overheid gaan ingrijpen, maar ook ondernemers,bedrijven en burgers.

  Het kan niet zo zijn dat een hele stad onbereikbaar gaat worden door de hersenspinsels van een College waarbij je totaal onaantrekkelijk word voor bezoekers, inwoners en ondernemers. Immers…je moet wel bij je woning, bedrijf of winkel kunnen komen.

  Welke partij gaat deze al jaren durende verkeerde. ontwikkeling aanpakken?

 11. Steve

  Ik voorspel 1 grote chaos.
  Utrecht CS (centrumzijde)dus niet meer bereikbaar voor taxi’s .
  Auto’s gaan proberen op het laatste moment om te draaien.
  Het verkeer moet je eigenlijk al tegenhouden bij de Bleekstraat.
  En alleen Lijn 2 en de taxi’s doorlaten.

 12. Tevreden binnenstadsbewoner

  Goed nieuws die herinrichting en daarna snel die knip invoeren!

 13. arbeider

  @ tevreden binnenstadbewoner

  Zeker geen auto nodig? Alleen een bakfiets.

  Ga lekker in een dorp wonen,van een alsmaar groeiende stad kan je geen autoloze stad maken.

  Wederom een beleidsfout van fit College

  Ik voorzie een optocht van auto’s in Oog in Al waar GroenLinks zijn domicilie heeft.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).