Catharijnesingel Zuid krijgt een klimaatbestendige riolering en herinrichting Catharijnesingel Zuid krijgt een klimaatbestendige riolering en herinrichting

Catharijnesingel Zuid krijgt een klimaatbestendige riolering en herinrichting

Catharijnesingel Zuid krijgt een klimaatbestendige riolering en herinrichting
Foto: Bas van Setten
De Catharijnesingel Zuid, het stuk tussen Hoog Catharijne en de Bartholomeusbrug, krijgt een nieuwe inrichting. Eerst komt er een nieuwe rioolaansluiting. Volgend jaar komen er bomen, meer groen en wordt de maximale snelheid 30 kilometer per uur. Ook komt er een voetpad langs de singel.

De Catharijnesingel Zuid, het stuk tussen Hoog Catharijne en de Bartholomeusbrug, krijgt een nieuwe inrichting. Eerst komt er een nieuwe rioolaansluiting. Volgend jaar komen er bomen, meer groen en wordt de maximale snelheid 30 kilometer per uur. Ook komt er een voetpad langs de singel.

De werkzaamheden gaan op maandag 20 september van start. De zijstraten Moreelsepark, Sterrenbos en de Nicolaas Beetsstraat krijgen dan een aparte rioolaansluiting.

De nieuwe rioolaansluiting moet ervoor zorgen dat het regenwater lokaal kan worden opgevangen en vastgehouden. De speciale rioolbuizen worden aangesloten op de singel om bij heftige buien het overtollige water direct te kunnen lozen.

Verkeer

Auto’s kunnen blijven rijden via de Catharijnesingel Zuid; ze passeren de werkzaamheden om en om en er komt tijdelijk een verkeerslicht te staan. Fietsers worden omgeleid via de Herman Gorterstraat. Voetgangers kunnen langs het werk lopen via het voetpad.

De werkzaamheden aan het riool moeten tot eind 2021, begin 2022 duren. Volgens de plannen moet in de zomer van 2022 de hele herinrichting af zijn.

10 Reacties

Reageren
 1. Pee

  Wat zijn ze daar eigenlijk altijd aan het doen want ik kan me niet anders heugen of het is altijd een bouwput geweest ,het ligt daar altijd open.

 2. Erwin

  Lekker drollen lozen in de singel…

 3. JdV

  Prima foto. Een bord “verboden in te rijden voor fietsers en bromfietsers”.
  En dan 3 fietsers die het bord en de omleidingsroute negeren.
  Lekker tussen de auto’s bussen en vrachtwagens op de rijbaan met je fietsje, wat could possibly go wrong.
  Handhaven een idee?

 4. Willem

  @pee: als je 15 jaar oud bent kan dat idd kloppen 😉

 5. UtrechtvoorUtrecht

  @JdV Volgens mij is Vredenburg precies 180 graden de andere kant op als het bord aangeeft. Bovendien was dat gedeelte niet afgesloten. Kan me voorstellen dat je als fietser weinig vertrouwen in deze opleiding hebt.

 6. Koel Hoofd

  Prachtige foto bij dit artikel.
  Zo kenmerkend voor de Utrechtse fietser: dikke ikke eerst en de rest kan stikken.
  Waarom moet ik spontaan denken aan de fietsende wethouder?

  30km/u over de singel zodat de elitaire binnengrachtelijke nuffige neusjes “schone lucht” in kunnen ademen? Dat gaat elitaire levens kosten omdat dan hulpdiensten ook daar in de file komen te staan…
  Een brand gaat echt niet wachten met affikken totdat de brandweer is gearriveerd, een crimineel doet dat ook niet voor de politie, en een ziekte heeft zich nog nooit aan mensenwensen geschikt.

 7. Donkere Catharijne singel voor veiligheid !

  Oeps ! Nog meer bomen ! Er staan er al zoveel!
  Belangrijk is VERLICHTING! Beide bus haltes bij de singel zijde sta je in pikken donker ! Waarom ? Al jaren zo! Ook voor fietsers is het er beslist er duister donker stuk binnen stad op de catharijne singel…niet fijn om daar als vrouw te fietsen.

 8. Hans O

  @ erwin
  Drollen en pis juist niet. Regenwater kan on de singel geloosd worden als er teveel tegelijk valt u en mog meer in de toekomst.

 9. Hans

  @JdV: Waar wascde omleidingsroute? En in heel veel straten rijden fietsers en, bussen en auto,s op ëėėn rijbaan, dus waarom hiet niet?
  On yopic over de toeklmstige werkzaamheden: Zullen we het eens anders dien? Dus: fietsers kunnen blijven rijden via de Catharijnesingel Zuid;. Auto’s worden omgeleid via de Herman Gorterstraat.

 10. Ger

  mooi dat ze de singel aanpakken, graag ook wat onzinnige stoplichten daar weg en een goede route voor brengen en halen van/naar het station maken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).