CDA en VVD willen groene golf op Vleutensebaan - De Utrechtse Internet Courant CDA en VVD willen groene golf op Vleutensebaan - De Utrechtse Internet Courant

CDA en VVD willen groene golf op Vleutensebaan

CDA en VVD willen groene golf op Vleutensebaan
Een deel van de Vleutensebaan is al in gebruik
VVD en CDA zien graag een groene golf op de Vleutensebaan om de doorstroming van het verkeer hier te verbeteren. De partijen vragen het college deze mogelijkheid te onderzoeken.

VVD en CDA zien graag een groene golf op de Vleutensebaan om de doorstroming van het verkeer hier te verbeteren. De partijen vragen het college deze mogelijkheid te onderzoeken.

“We zijn een voorstander van groene golven, omdat we een hekel hebben aan stilstaan”, zegt VVD-fractievoorzitter Dimitri Gilissen. “Nu rijdt veel verkeer door de verschillende buurten omdat de doorstroming op de Vleutensebaan niet op orde is. Een groene golf is daarom het onderzoeken waard.”

Ervaringen van omwonenden wijzen uit dat wie zich aan de maximumsnelheid houdt, elke keer weer moet wachten tot het verkeerslicht op groen springt. Dat is volgens de partijen een gevaarlijke situatie, omdat automobilisten dan harder gaan rijden om het volgende verkeerslicht te kunnen passeren.

Op dit moment leidt de slechte doorstroming op de Vleutensebaan er tevens toe dat automobilisten de parallelwegen gebruiken om hun bestemming te bereiken. De groene golf kan er volgens de partijen dus ook toe leiden dat de buurten rond de Vleutensebaan worden ontlast.

4 Reacties

Reageren
 1. Rob

  “We zijn een voorstander van groene golven, omdat we een hekel hebben aan stilstaan”, zegt VVD-fractievoorzitter Dimitri Gilissen.

  Ja tuurlijk, bijna iedereen. maar Lot niet! Die houdt er van dat auto’s stil staan, want dan denkt ze dat die automobilisten de fiets gaan pakken. Gigantisch naief natuurlijk, maar dat is die hele verkeer terugdring politiek.
  Ik geef Dimitri weinig kans…

 2. BramD

  @Rob:
  Wat is die Lot toch vreselijk dom, he?
  Dat u dat allemaal zo scherp doorziet…

 3. Levensgenieter

  Meer stilstaan en optrekken is meer uitstoot.
  Minder 2 baans wegen in de stad is ook meer stilstaan en optrekken.

  Stoplichten (bv op de amstraatweg) die er al 30 jaar rood staan te staan zijn zijn nu uitgezet. Wie heeft al die tijd zitten slapen…?

  Ik pleit voor geen enkele auto meer binnen de ring.
  Utrecht een grote fietsstad.
  En de terugkomst van paard en wagen en trekschuit 🙂

 4. Richard

  Helemaal mee eens! De vleutensebaan is kaasrecht maar kent erg veel stoplichten. Je hoeft geen racketgeleerde te zijn om te bedenken dat een groene golf hier noodzakelijk is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).