Watertoren Overvecht te koop: “Er moet horeca in” | De Utrechtse Internet Courant Watertoren Overvecht te koop: “Er moet horeca in” | De Utrechtse Internet Courant

Watertoren Overvecht te koop: “Er moet horeca in”

Watertoren Overvecht te koop: “Er moet horeca in”
De watertoren in Overvecht. Foto: Vitens
De watertoren in Overvecht wordt in februari te koop gezet. Dat heeft eigenaar Vitens laten weten. Het CDA dringt aan op een verbindende functie van het monument voor de buurt. 

De watertoren in Overvecht wordt in februari te koop gezet. Dat heeft eigenaar Vitens laten weten. Het CDA dringt aan op een verbindende functie van het monument voor de buurt. 

Dat heeft de fractie laten weten door middel van schriftelijke vragen. Het CDA ziet het liefst dat horecagelegenheden zich in de watertoren vestigen. Fractievoorzitter Sander van Waveren: “Het is zonde dat zo’n mooi rijksmonument al een lange tijd leeg staat. Horeca kan een verbindende functie hebben voor de wijk. Overvecht mist zulke plekken. De herontwikkeling biedt daarom kansen voor de wijk.”

In Utrecht is de watertoren in Rotsoord ook al herbestemd met horeca. Met succes: de twee restaurants in de toren lopen goed.

Geen woonfunctie

Het college heeft aan de partij laten weten voornemens te zijn de watertoren een maatschappelijke functie te geven, in plaats van een woonfunctie. “De gemeente heeft een stevige vinger in de pap”, vertelt Van Waveren. “Ook heeft de gemeente verschillende mogelijkheden om een financiële bijdrage te leveren als er een echt goed plan is.”

12 Reacties

Reageren
 1. Johan

  Horeca, wat een goed plan! Er is namelijk nog bijna geen horeca in Utrecht.

 2. Bill

  @Johan: (*sarcasme modus uit*)Nee, en zeker niet in Overvecht… Een goede bar/restaurant op niveau mist de wijk, en zou prima voor de diversiteit in het aanbod zijn. Hoe meer, hoe beter!!! Zou tevens een geweldig uitzichtpunt over de wijk zijn.

 3. stefan

  horeca, jammer. wonen in een watertoren lijkt me echt helemaal te gek.

 4. Ricard

  U heeft een beter idee @Johan? Horeca lijkt me heel geschikt voor deze watertoren. Het zou zonde zijn als zo’n uniek gebouw in de buurt niet vrij toegankelijk zou zijn voor mensen.

 5. R van T

  Er is inderdaad erg weinig horeca in Utrecht, maar het is ook wel erg makkelijk om het ene voorstel af te kraken zonder iets anders te berde te brengen,of weet je net zo min iets nuttigs.deze reactie van mij is ook te snel geplaatst want ik heb zo gauw ook geen goed alternatief. De watertoren moet natuurlijk wel blijven. Er is in Utrecht al teveel afgebroken vooral in de zeventiger jaren met de bouw van hoog catherijnen.gelukkig is het idee van toen omvallen singels te dempen entertainment vervangen door snelwegen voor de heilige koe gesneuveld op het geld.gode zij gedankt

 6. Jacco

  Zou mooi zijn, dit is een van de weinige echt mooie gebouwen in Overvecht. En er mist leuke horeca, een koffiehuis of kroeg.

 7. JK

  Ik vraag me af of er behoefte aan is. Het gros van de bewoners in Overvecht zie ik niet vaak genoeg uit eten gaan om de toren draaiende te houden, en ik denk niet dat veel mensen van buiten Overvecht helemaal daarheen gaan voor een kroeg of restaurant.. het is immers niet het gezelligste stukje Utrecht.

 8. VoordorpPaul

  @JK.., inderdaad, een goeie reactie van je. Het is zeker niet het gezelligste stukje Utrecht, Stel er komt horeca beneden in, aan eind van de avond loop je de watertoren uit en wordt je vervolgens beroofd in het park daarachter en wat ook klopt, is dat een heel groot gedeelte van de bewoners aldaar helemaal geen alcohol mogen drinken van hun geloof, dus kun je denk ik beter een lunchroom en/of koffiebar in maken die alleen overdags open is

 9. Jolanda

  Ja, we hebben nog meer horeca nodig in Utrecht. Laten we er een grote horecava van maken!
  Volgens mij zijn er niet veel bewoners in Overvecht die de belachelijke hipsterkoffieprijzen kunnen en willen betalen. Die gaan naar de Lidl en de Aldi voor goedkope koffiepads. ? En geef ze eens ongelijk.
  Maak er woningen van, dan komen er mensen wonen die de wijk een beetje upgraden, want overvechters zullen de koop- of huurprijzen niet kunnen betalen.

 10. mees kees

  Wijkbureau beneden en daarboven allerhande cursus- en aanverwante ruimten. Daar is wél behoefte aan in Overvecht.

 11. Vingervlug

  Maak er gewoon een moskee of theehuis van.
  Van subsidiegeld als het kan.

 12. Hans

  Een panopticum voor de politie in die watertoren, zou dat niet iets zijn voor Overvecht? 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).